Staň sa členom SZKC využívaj všetky výhody členstva! Zľavy na nákup zariadení, špeciálne ponuky, akcie, prednášky, semináre, školenia a iné.
Ponuka platenej odbornej praxe vo Švajčiarsku pre mladých ľudí od 18 do 26 rokov

Ponuka platenej odbornej praxe vo Švajčiarsku pre mladých ľudí od 18 do 26 rokov

Riaditeľ Švajčiarsko-slovenského združenia pre cestovný ruch - Peter Patúš nám zaslal zaujímavú ponuku pre mladých ľudí vo veku 18 – 26 rokov, ovládajúcich nemecký jazyk. Ide o platenú odbornú prax v hoteloch vo Švajčiarsku. Stáž organizujú pravidelne 2x do roka. Bližšie informácie sú uvedené v prílohe na stiahnutie: Stáž vo Švajčiarsku V prípade záujmu ho môžete kontaktovať na mailovej adrese: peter.patus1@gmail.com
čítaj ďalej →
Ukážka zručnosti, kreativity žiakov na jubilejnom ročníku medzinárodného festivalu FOURFEST

Ukážka zručnosti, kreativity žiakov na jubilejnom ročníku medzinárodného festivalu FOURFEST

Rimavská Sobota 8. júna 2017 znova omladla, a to vďaka súťažiacim, ktorí sa rozhodli predviesť svoje zručnosti a prihlásili sa do súťaží na 10. ročník Medzinárodného festivalu FOURFEST 2017 – Medzinárodné majstrovstvá v zručnosti v odboroch kuchár, čašník, barman, barista, somelier, obchodný pracovník, kaderník a kozmetik. Túto náročnú súťaž pod záštitou Banskobystrického samosprávneho kraja zorganizovala SOŠ obchodu a služieb v Rimavskej Sobote. Študenti zo štyroch krajín…
čítaj ďalej →
OLIMA CUP 2017

OLIMA CUP 2017

Asociácia kuchárov a cukrárov ČR, pobočka Severná Morava a Sliezko v spolupráci so SZKC v rámci 22. ročníka " Festivalu gastronómie a nápojov OLIMA 2017" organizujú ďalší ročník "OLIMA CUP 2017". Súťaž je určená pre kuchárov, cukrárov a carvingistov. Dátum konania: 05. - 08. 10. 2017 Miesto konania: Výstavište Flóra Olomouc a. s. Olomouc Prílohy na stiahnutie: OLIMA CUP 2017…
čítaj ďalej →
2. ročník Stretnutia gastronómov v Banskej Bystrici bol úspešný

2. ročník Stretnutia gastronómov v Banskej Bystrici bol úspešný

Konatelia spoločnosti AZ GASTRO s r o Banská Bystrica René Kotlas a Radoslav Skurčák v spolupráci so Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov zorganizovali v piatok 9. júna 2017 2. ročník stretnutia gastronómov v Banskej Bystrici. Stretnutie, na ktorom sa zúčastnili gastronómovia zo Slovenska aj z Českej republiky sa nieslo v duchu nových trendov, inšpirácie, predstavenia exkluzívnych produktov a bolo po celý čas sprevádzané - ako inak - skvelým…
čítaj ďalej →
Kuchári majú srdce na mieste a sú empatickí

Kuchári majú srdce na mieste a sú empatickí

Prvý júnový týždeň na bratislavskom hrade patril gurmánom . Už po siedmy krát sa tu konala obľúbená gastronomická akcia „Slovak Food Festival 2017“. Na Hrade sa zišli aj gastronómovia aj gurmáni. Hlavne sa tu stretli ľudia s dobrým srdcom. Kto na Slovak Food Festival chodí pravidelne, určite vie, že známy slovenský šéfkuchár Vojto Artz je odborným garantom už od prvého ročníka…
čítaj ďalej →
Výsledky súťaže vo varení MAČANKY

Výsledky súťaže vo varení MAČANKY

Prešovský klub SZKC 7.júna 2017 organizoval súťaž vo varení MAČANKY pod názvom „ Chute Šariša“ Súťažiaci mali za úlohu pripraviť 5 litrov MAČANKY. Do súťaže vo varení tohto chutného a obľúbeného jedla sa zapojilo 13 účastníkov. Všetci používali svoje originálne receptúry a verili, že vyhrá práve tá ich. Súťažiaci si do metropoly Šariša priniesli už uvarenú pochúťku. Obľúbenú východniarsku mačanku hodnotila odborná…
čítaj ďalej →
Ambasadorom charitatívnej zložky WACS na Slovensku sa stal Vojto ARTZ

Ambasadorom charitatívnej zložky WACS na Slovensku sa stal Vojto ARTZ

Pán Vojto Artz sa koncom minulého roka stal ambasadorom charitatívnej zložky Svetovej organizácie kuchárskych asociácii WACS Worldchefs - Worldchefs Without Borders (WCWB) v Slovenskej republike. Prezident SZKC Braňo Križan navrhol tohto známeho slovenského šéfkuchára do takej významnej a prestížnej funkcie pre jeho odborné skúsenosti, charakterové vlastnosti a iné dôležité predpoklady. Vo WACS-e je združených 100 národných kuchárskych a cukrárskych zväzov, ktoré predstavujú spolu viac…
čítaj ďalej →
Pozvánka na seminár – Ako (nielen) na tatarák, krvavé steaky a sushi po novom

Pozvánka na seminár – Ako (nielen) na tatarák, krvavé steaky a sushi po novom

Od 1. júna 2017 vstúpila do platnosti vyhláška 125/2017 o podrobnostiach o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania. Pozývame Vás na seminár k tejto veľmi dôležitej téme. Prezentované budú všetky zmeny vyhlášky. Teda nielen používanie tepelne nespracovaného resp. čiastočne tepelne spracovaného mäsa ale aj zmrazovanie, atď. Jadro seminára však bude zamerané na prípravu a predaj tepelne nespracovaného, alebo čiastočne tepelne spracovaného…
čítaj ďalej →
Oslava kuchárskeho umenia vo veľkom štýle

Oslava kuchárskeho umenia vo veľkom štýle

V dňoch 30. a 31. mája 2017 sa v Kongres Wellness & Spa Resort Hotel SITNO**** Vyhne, konalo „ 2. METRO HORECA SYMPÓZIUM ŠÉFKUCHÁROV A HOTELIEROV A METRO VÍNO ROKA“. Oproti minulému ročníku, ktorý bol určený pre hotelierov a reštauratérov, za veľmi ústretové od organizátora tohto podujatia, generálneho partnera SZKC – spoločnosti METRO Cash & Carry s.r.o Slovakia, považujeme vyhradenie jedného dňa špeciálne určeného pre…
čítaj ďalej →
Podávanie „tatárskych biftekov“ je za určitých podmienok v reštauráciách od 1. júna 2017 povolené

Podávanie „tatárskych biftekov“ je za určitých podmienok v reštauráciách od 1. júna 2017 povolené

Od 1. júna 2017 vstupuje do platnosti novela vyhlášky Ministerstva zdravotníctva SR č. 533/2007 Z. z., ktorá upravuje pravidlá pre podávanie tatárskeho bifteku v reštauráciách. Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky približuje zmeny, ktorými vyšiel v ústrety prevádzkovateľom i spotrebiteľom. Zároveň pripomína možné epidemiologické riziká súvisiace s konzumáciou tepelne nespracovaného mäsa a vajec pre určité skupiny ľudí. „Tataráky“ v reštauráciách povolené Novela upravuje viaceré doterajšie postupy v prevádzkach…
čítaj ďalej →