Staň sa členom SZKC využívaj všetky výhody členstva! Zľavy na nákup zariadení, špeciálne ponuky, akcie, prednášky, semináre, školenia a iné.
TATRANSKÝ KUCHÁR 2018 – Výsledková listina

TATRANSKÝ KUCHÁR 2018 – Výsledková listina

Tatranský klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov usporiadal 09.05.2018 už 27 . ročník Jarnej  Gastronomickej výstavy studených jedál a cukrárenských výrobkov a súťaže vo varení na živo  „Tatranský kuchár 2018“. Súťaž sa konala v priestoroch Slalom Restaurant Štrbské Pleso a zúčastnilo sa jej spolu 32 súťažiacich, z toho 21 juniorov a 11 seniorov z odborov kuchár a cukrár. Návštevníci akcie sa  mohli zoznámiť aj s produkciou , surovinami a výrobkami partnerských…
čítaj ďalej →
Foodblogerka Tinka bude variť priamo v obchodoch METRO

Foodblogerka Tinka bude variť priamo v obchodoch METRO

Veľkoobchod METRO sa dlhodobo snaží pomáhať podnikateľom a podporovať ich v raste. Od mája bude exkluzívne len vo svojich predajniach PREDÁVAŤ NAJNOVŠIU KNIHU FOODBLOGERKY TINKY KARMAŽÍN „TINKINE RODINNÉ RECEPTY“. Pri tejto príležitosti sa s Tinkou budú môcť ľudia stretnúť aj osobne. Od 4. mája do 15. júna príde postupne do všetkých predajní METRO na Slovensku a SPOLU SO ŠÉFKUCHÁROM VEĽKOOBCHODU…
čítaj ďalej →
Košický kuchár 2018

Košický kuchár 2018

Košický klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov usporiadal 24. 04. 2018 už piaty ročník súťaže v živom varení spojenom s výstavou cukrárenských výrobkov a výrobkov studenej kuchyne pod názvom „Košický kuchár 2018“. Spoluorganizátormi súťaže boli Stredná odborná škola Jána Bocatia Košice a Cogress hotel CENTRUM. Súťaž bola vyhlásená v troch kategóriach: kuchár senior, kuchár junior a kuchár senior školské jedálne…
čítaj ďalej →
Brány 4. ročníka Banskobystrického GASTRO CUP-u 2018 sa zavreli

Brány 4. ročníka Banskobystrického GASTRO CUP-u 2018 sa zavreli

Za ďalší výrazný úspech Banskobystrického klubu SZKC možno považovať zorganizovanie už 4. ročníka k gastronomickej súťaže Banskobystrický CUP, ktorý sa konal v priestoroch banskobystrického hotela LUX*** v dňoch 13. a 14. apríla 2018. Súťaž bola určená pre kuchárov a cukrárov, juniorov i seniorov. V tomto roku však bola rozšírená o veľmi zaujímavú súťaž „Reštaurácia roka 2018 Banská Bystrica. Každú súťaž treba považovať za príležitosť prehlbovať si…
čítaj ďalej →
Prezidenti európskych kuchárskych zväzov rokovali v britskom Stafforde

Prezidenti európskych kuchárskych zväzov rokovali v britskom Stafforde

Po roku sa prezidenti kuchárskych a cukrárskych zväzov z celej Európy, združených v svetovej organizácií kuchárskych asociácii opäť stretli, na Európskej prezidentskej konferencii WACS vo Veľkej Británii. Konferencia sa konala v dňoch 8. a 9. 2018 v malebnom vidieckom prostredí. Za miesto stretnutia Britský zväz kuchárov a cukrárov vybral priestory veľmi prívetivého a pohodlného historického hotela Moat House, držiteľa významného ocenenia 2 Rossete . Celkovo sa na kongrese…
čítaj ďalej →
Tatranský kuchár 2018

Tatranský kuchár 2018

Tatranský klub a SZKC vyhlasuje súťaž Tatranský Kuchár 2018 9.5. 2018 XXVII. JARNÚ GASTRONOMICKÚ VÝSTAVU JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV. INFORMÁCIE • 7.00 h​Štart prvých súťažiacich finálového kola Tatranský Kuchár 2018, • 7.00 – 9.30 h​Prezentácia, uloženie mís a exponátov, k jednému vystavovanému exponátu je prístup povolený dvom osobám, • 10.00 h​Slávnostné otvorenie výstavy, • 10.30 – 14.30 h ​Sprievodné akcie,…
čítaj ďalej →
Obrovský úspech 7 slovenských šéfkuchárov – členov SZKC na medzinárodnej gastronomickej súťaži v Chorvátsku

Obrovský úspech 7 slovenských šéfkuchárov – členov SZKC na medzinárodnej gastronomickej súťaži v Chorvátsku

V dňoch 21 – 24.03 2018 sa v hoteli Svpetrvs , Supetar na chorvátskom ostrove Brač konal XIII ročník Medzinárodného kulinárskeho festivalu „Biser Mora 2018“. Zúčastnilo sa ho 300 súťažiacich z 19 krajín sveta. Medzi nimi aj 7 šéfkuchárov kuchárov zo Slovenska – členov Tatranského, Žilinského a Košického klubu SZKC. Myšlienka zostaviť súťažný tím kuchárov z členov viacerých klubov skrsla…
čítaj ďalej →
Košický kuchár 2018

Košický kuchár 2018

Košický klub SZKC, Košický samosprávny kraj, Congress Hotel Centrum Košice, SOŠ J. Bocatia Košice vyhlasujú súťaž Košický kuchár 2018 a V. JARNÚ GASTRONOMICKÚ VÝSTAVU JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV na deň 24.04.2018. Program výstavy a súťaže • 8.00 – 9.00 hod.​Prezentácia, uloženie mís a exponátov /k jednému vystavovanému exponátu je prístup povolený dvom osobám/ • 9.00 hod. Štart súťaže finálového kola…
čítaj ďalej →
Študenti zo stredných odborných škôl zo 4 krajín si merali sily v Nitre

Študenti zo stredných odborných škôl zo 4 krajín si merali sily v Nitre

24 študentov zo šiestich stredných odborných škôl zameraných na gastronómiu a hotelierstvo zo Slovenska, Českej republiky, Chorvátska a Francúzska si prišlo zmerať svoje sily, kreativitu či nápaditosť na 11. ročník GASTROFESTIVALU Nitra Slovakia do Nitry. Ten sa konal v priestoroch Hotelovej akadémie Nitra, Slančíkovej ul. 2, v dňoch 20. – 22. marca 2018. Zorganizovali ho pedagogický zbor a študenti Hotelovej…
čítaj ďalej →
Ďalší úspešný ročník súťaže TOP CUKRÁR

Ďalší úspešný ročník súťaže TOP CUKRÁR

Klub cukrárov SZKC v spolupráci s Hotelovou školou Liptovský Mikuláš organizoval už 6. ročník celoslovenskej súťaže „TOP cukrár 2018 „ ktorá sa konala 22. 3. 2018 v Liptovskom Mikuláši. Súťaž bola určená pre cukrárov juniorov, študentov a seniorov. Počas celého dňa boli v priestoroch reštaurácie Mladosť v centre mesta, vystavené súťažné výrobky 20 juniorských prác a 7 seniorských a v…
čítaj ďalej →