CARVING CUP SLOVAKIA 2019 – ÚPRAVA PROPOZÍCIÍ

CARVING CUP SLOVAKIA 2019 – ÚPRAVA PROPOZÍCIÍ

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov v spolupráci s partnermi a sponzorskými organizáciami a pod záštitou pána  Vojta Artza – prezidenta SZKC vyhlasuje: CARVING CUP SLOVAKIA 2019 Odborný garant: Luděk Procházka – CZECH CARVING STUDIO, spolugarantom je CZECH-SLOVAK CARVING TEAM Súťaž je vyhlásená pre nasledovné kategórie: Kategória A– vopred pripravené kompozície a výrobky – voľná téma Kategória B– vopred pripravené kompozície – pre začínajúcich rezbárov,…
čítaj ďalej →
Pozvánka na krst knihy – Do poslednej omrvinky

Pozvánka na krst knihy – Do poslednej omrvinky

Pozývame Vás na veľmi zaujímavú a obsahom aktuálnu slávnostnú akciu spojenú s krstom knihy "Do poslednej omrvinky", ktorej autormi sú  Vojto Artz, prezident SZKC a Lucia Grigová. Témou bude zero waste v gastronómii a domácnosti. Uskutoční sa 12. decembra 2018 o 17:00 hodine v Galérii Umelka , Dostojevského rad 2, v Bratislave. Program sa bude skladať z niekoľkých častí : Začne diskusiou, na ktorej bude šéfkuchár METRO Vojto Artz, foodblogerka…
čítaj ďalej →
EXPOGAST 2018 – Z Luxemburgska sme priviezli bronz

EXPOGAST 2018 – Z Luxemburgska sme priviezli bronz

Hlavné mesto Luxemburského veľkovojvodstva  v dňoch 24. -28. novembra 2018 privítalo kuchárov a cukrárov 75 rôznych národovz piatich kontinentov sveta, ktorí prišli vzdať hold kuchárskemu a cukrárskemu umeniu na Medzinárodný  veľtrh potravinárstva a gastronómie „EXPOGAST Luxemburg 2018. Dnes tento veľtrh patrí k najvýznamnejším a najprestížnejším svetovým gastronomickýmpodujatiam pre profesionálov i laickú verejnosť. Trinásty ročník EXPOGAST Luxemburg  priniesol rozsiahly sprievodný program s množstvom kulinárskych a gastronomických podujatí. Rozsiahlymi halami…
čítaj ďalej →
Vyhlásenie súťaže vo vyrezávaní do ovocia a zeleniny 2019

Vyhlásenie súťaže vo vyrezávaní do ovocia a zeleniny 2019

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov v spolupráci s partnermi a sponzorskými organizáciami a pod záštitou pána  Vojta Artza – prezidenta SZKC vyhlasuje: CARVING CUP SLOVAKIA 2019 Odborný garant: Luděk Procházka – CZECH CARVING STUDIO, spolugarantom je CZECH-SLOVAK CARVING TEAM Súťaž je vyhlásená pre nasledovné kategórie: Kategória A– vopred pripravené kompozície a výrobky – voľná téma Kategória B– vopred pripravené kompozície – pre začínajúcich rezbárov, téma:…
čítaj ďalej →
Poézia v gastronómii 2019

Poézia v gastronómii 2019

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov v spolupráci s partnermi a sponzorskými organizáciami a pod záštitou Vojta  ARTZA – prezidenta SZKC vyhlasuje 20. ročník súťažnej výstavy Poézia v gastronómii 2019. Súťaž je vyhlásená pre nasledovné kategórie: – kuchár senior – kuchár junior – cukrár senior – cukrár junior – zvláštna cukrárska kategória: Artistika Termín konania: 25. januára 2019 od 9,00 do…
čítaj ďalej →
Danubius GASTRO CUP 2019

Danubius GASTRO CUP 2019

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov v spolupráci s partnermi a sponzorskými organizáciami a pod záštitou pána  Vojta ARTZA – prezidenta SZKC vyhlasuje 11. ročník Danubius GASTRO CUP 2019 – súťaže vo varení a pečení naživo. Súťaž je vyhlásená pre nasledovné kategórie: – kuchár senior – cukrár senior – cukrár junior Časový harmonogram súťaží bol stanovený nasledovne: 25. januára 2019 od 09:00…
čítaj ďalej →
Oslávili sme Medzinárodný deň kuchárov 2018

Oslávili sme Medzinárodný deň kuchárov 2018

So žiakmi 4B triedy ,  ich pani učiteľkou Michaelou . Franců a pani vychovávateľkou Terezkou  zo Základnej školy na Mudroňovej ul. V Bratislave sme už po tretí krát  oslávili sviatok všetkých kuchárov - Medzinárodný deň kuchárov, ktorý sa oslavuje  vo všetkých členských krajinách WACS Worldchefs .  V spolupráci so spoločnosťou Nestlé Professional  Slovakia  sme pokračovali úspešným tretím ročníkom  programu Osláv svetového dňa kuchárov, pre…
čítaj ďalej →
Vyhlásenie súťaže GASTRO JUNIOR METRO CUP

Vyhlásenie súťaže GASTRO JUNIOR METRO CUP

Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu SR  listom zo dňa 29. októbra 2018 vyhlásilo  „8. ročník súťaže SKILLS SLOVAKIA – GASTRO JUNIOR METRO CUP." Organizátormi súťaže sú: Slovenský zväz kuchárov a cukrárov (SZKC), Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu, Zdravotnícka 3, Nové Zámky  a Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) Novým garantom súťaže od roku 2018 / 2019 je SZKC. Táto súťaž nahradí doterajšiu súťaž  „Danubius…
čítaj ďalej →
Kniha Kto je kto v gastronómii

Kniha Kto je kto v gastronómii

Pripravuje sa kniha o významných osobnostiach slovenskej gastronómie pod pracovným názvom  "Odhalené tajomstvá slovenských šéfkuchárov", ktorá by slovenskú gastronómiu mohla posunúť o niekoľko  rokov dopredu a pozdvihnúť  úroveň Slovenskej gastronómie o pár známok k lepšiemu. Ide o prvú knihu s takýmto zameraním a obsahom. Čo všetko a kto všetko v nej bude, o tom môžete spolurozhodnúť aj Vy. Kto už teraz prejavil záujem o participáciu…
čítaj ďalej →
Slovenčina Slovenčina English English