Vyhlásenie súťaže GASTRO JUNIOR METRO CUP
Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu SR listom zo dňa 29. októbra 2018 vyhlásilo „8. ročník súťaže SKILLS SLOVAKIA – GASTRO JUNIOR METRO CUP." Organizátormi súťaže sú: Slovenský zväz kuchárov a cukrárov (SZKC), Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu, Zdravotnícka 3, Nové Zámky a Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) Novým garantom súťaže od roku 2018 / 2019 je SZKC. Táto súťaž nahradí doterajšiu súťaž „Danubius…
čítaj ďalej →
čítaj ďalej →
Kniha Kto je kto v gastronómii
Pripravuje sa kniha o významných osobnostiach slovenskej gastronómie pod pracovným názvom "Odhalené tajomstvá slovenských šéfkuchárov", ktorá by slovenskú gastronómiu mohla posunúť o niekoľko rokov dopredu a pozdvihnúť úroveň Slovenskej gastronómie o pár známok k lepšiemu. Ide o prvú knihu s takýmto zameraním a obsahom. Čo všetko a kto všetko v nej bude, o tom môžete spolurozhodnúť aj Vy. Kto už teraz prejavil záujem o participáciu…
čítaj ďalej →
čítaj ďalej →
Akadémia pre kucharov
Vážení kolegovia, spoločnosť "Pre gurmanov spol. s.r.o." prichádza s výhodou a veľmi zaujímavou ponukou získania certifikátu Thuries Academy. Členovia SZKC si budú môcť uplatniť zľavu. Propozície na stiahnutie: Thuries Academy 2018
čítaj ďalej →
čítaj ďalej →
9. ročník súťaže Najkrajšia torta Slovenska 2018 – VÝSLEDKY
Torta dáva punc každej výnimočnej udalosti či slávnosti, je stredobodom pozornosti každého hosťa. Ale kde môžete vidieť niekoľko originálnych toriet naživo naraz? Už každoročne na súťaži Najkrajšia torta Slovenska v Púchove. Dňa 11.10. 2018 sa v divadelnej sále v Púchove konal už 9. ročník tejto obľúbenej súťaže, ktorú organizuje Klub cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov pod záštitou Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove.…
čítaj ďalej →
čítaj ďalej →
Žilinská gastronomická jeseň 2018
Žilinský klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov vás pozýva na VII. ročník gastronomickej súťaže „Žilinská gastronomická jeseň“, ktorá sa bude konat 8. novembra v Žiline. Podrobnosti sú uvedené v prílohách na stiahnutie: Žilinská gastronomická jeseň 2018 Cukrár Žilina 2018
čítaj ďalej →
čítaj ďalej →
Benefičná akcia – 2. súboj šéfkuchárov pre Úsmevy pre deti
Pozývame Vás na benefičnú akciu " 2. súboj šéfkuchárov". Výťažok z akcie bude použitý pre "Úsmevy pre deti" Príďte podporiť dobrú vec.
čítaj ďalej →
čítaj ďalej →
Pozvánka na akciu Jeseň na Tokaji
Košický klub SZKC vás touto cestou pozýva na I. ročník súťaže pod názvom Jeseň na Tokaji.
čítaj ďalej →
čítaj ďalej →
10. ročník Memoriál Róberta Kmeťa – súťaž o varení guľášu
Telovýchovná jednota Jarovce a Bratislavský klub kuchárov a cukrárov usporadúvajú už 10 ročník Memoriál Róberta Kmeťa - súťaž o varení guľášu. Súťaž sa bude konať v Jarovciach 10. novembra 2018. Záujemcovia sa môžu prihlásiť u Mirosláva Roštára do 4. 11. 2018
čítaj ďalej →
čítaj ďalej →
Medzinárodný veľtrh FOR GASTRO & HOTEL 2018 zatvoril svoje brány
V dňoch 4. – 7. októbra 2018 sa vo Veľtržnom areáli v Prahe – Letňanochkonal už 8. ročník Medzinárodného veľtrhu hotelového a reštauračného zariadenia , potravinárstva a gastronómie FOR GASTRO & HOTEL 2018, ktorého sa zúčastnili aj zástupcovia SZKC . Pre tých, ktorí veľtrh nenavštívili, alebo ho zatiaľ nepoznajú prinášame krátku reportáž. Tento špecializovaný odborný veľtrh zameraný predovšetkým na kontraktačné rokovania s tuzemskými i zahraničnými vystavovateľmi, výrobcami…
čítaj ďalej →
čítaj ďalej →