ČOKOLÁDA II. odborný kurz pre pokročilých

ČOKOLÁDA II. odborný kurz pre pokročilých

Odborný kurz sa konal 14.2.2015 v priestoroch strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove. Organizátorom bol Klub cukrárov SZKC v spolupráci firiem Zeus s.r.o. Bratislava, ktorí sú výhradnými zástupcami belgickej čokolády Callebaut a firmy F-fornax Dubnica nad Váhom internetový obchod s pomôckami a surovinami pre cukrárov.
Obsahom kurzu bolo zdokonaliť sa v práci s čokoládou. Kurz bol zameraný na voľnú tvorivosť a zdokonalenie nadobudnutých zručností pri práci s čokoládou. Každý účastník kurzu mal možnosť spoločne pripraviť krájané pralinky, plnené banketky a dezerty.

Obsah kurzu:

Príprava krájaných praliniek – príprava ganachov, odležanie, dokončovanie

Temperovanie čokolády – miešanie, očkovanie, skúška teploty, použitie temperovacieho zariadenia

Príprava čokoládových ozdôb – čokoládové cigarety, použitie transférfólií, reliéfne fólie…

Príprava čokoládových banketiek, pohárových dezertov – príprava čokoládovej peny, zdobenie, príprava želé

Mrazené dezerty – príprava, zdobenie, servírovanie

Na záver kurzu bola prezentácia všetkých pripravených výrobkov spojená s ochutnávkou.

[fancygallery id=“1″ album=“9″]
Slovenčina Slovenčina English English