Staň sa členom SZKC využívaj všetky výhody členstva! Zľavy na nákup zariadení, špeciálne ponuky, akcie, prednášky, semináre, školenia a iné.

Ocenenie GRAND PRIX 2016

Ocenenie GRAND PRIX 2016

Prestižné ocenenie GRAND PRIX – OSOBNOSŤ GASTRONÓMIE – ocenenie za celoživotné dielo v roku 2016 bolo udelené prezidentovi SZKC Braňovi Križanovi.

Už 13 rokov na slovenskej gastronomickej scéne pôsobí gastronomický sprievodca GURMÁN NA SLOVENSKU a hodnotí najlepšie reštaurácie, ale aj najlepších kuchárov, somelierov, vinárov a manažérov. Za roky svojej pôsobnosti sleduje, hodnotí, objavuje a odporúča tých najlepších z najlepších.

Na tohtoročné GRAND PRIX – cenu za celoživotné dielo Slovenský zväz kuchárov nominoval šéfkuchára reštaurácie Hotela Matyšák*** v Bratislave a zároveň prezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov – BRAŇA KRIŽANA.

Toto ocenenie Gurmán na Slovensku každoročne udeľuje za dlhoročné a výnimočné zásluhy o rozvoj a reprezentáciu slovenskej gastronómie.

Pán Branislav Križan patrí medzi slovenskú kuchársku elitu. Od ukončenia vzdelania na Hotelovej akadémii na Mikovíniho ul. v Bratislave v roku 1997, ako kuchár aktívne pôsobí v oblasti gastronómie už 19 rokov. Svoje kuchárske poslanie začal napĺňať v bratislavskom hoteli FORUM, kde sa aj vyučil.  Neskôr začali jeho „profesijné potulky“ v zahraničí. S jeho kuchárskym umením sa mohli zoznámiť hostia nielen v Grécku , Chorvátsku, Taliansku a na luxusných lodiach, ale aj slovenská futbalová reprezentácia počas Majstrovstiev sveta vo futbale v Južnej Afrike v roku 2010. Významné kuchárske skúsenosti získal počas stáže v sieti reštaurácií Y. Thuries vo Francúzsku. Podnikateľský chlebíček ochutnal pri prevádzkovaní vlastnej reštaurácie „U Vendelína“ v Zohore.

Ako mladý šéfkuchár s vybraným citom pre detail a kreáciu v roku 2008 vyhral 1. ročník súťaže slovenských kuchárov „HORECA varí s profesionálmi“ Ako kapitán Slovenského národného tímu kuchárov a cukrárov sa výrazne podpísal pod úspechy dosiahnuté Slovenským národným tímom kuchárov a cukrárov pri súťažiach na najprestížnejších svetových súťažiach organizovaných Svetovou organizáciou kuchárskych a cukrárskych asociácií – WACS po roku 2010. Na Slovensko doniesol strieborné a bronzové medaile z  Cullinary World CUP- „Expogast Luxemburg 2010 a 2014“ a  Olympiády kuchárov a cukrárov „IKA Erfurt 2012“.

Je absolventom Francúzskej kulinárskej akadémie Yves Thuriés Academy Slovakia, kde dnes ako školiteľ odovzdáva svoje profesionálne skúsenosti. Od roku 2008 je členom SZKC a v roku 2013 bol zvolený za prezidenta SZKC. Od roku 2005 doteraz pôsobí ako šéfkuchár reštaurácie Hotela Matyšák**** Bratislava, ktorá sa aj vďaka jeho kreativite a precíznosti môže pýšiť mnohými oceneniami. Pán Križan je aj držiteľom ocenenia „zlatá vidlička“.

Patrí medzi najvýraznejšie osobnosti slovenskej gastronómie.

Ocenenie GRAND PRIX nebolo pre pána Križana v roku 2016 jediné. Okrem neho si z rúk pána Radovana Nackina, prevzal aj ocenenia za popredné miesta v rebríčku „najlepšia hotelová reštaurácia roka 2016“ a „kuchár roka 2016“

Pánovi Križanovi srdečne blahoželáme a prajeme mu ešte veľa osobných i pracovných úspechov.

Pridaj komentár