Staň sa členom SZKC využívaj všetky výhody členstva! Zľavy na nákup zariadení, špeciálne ponuky, akcie, prednášky, semináre, školenia a iné.

Ochranná známka

SZKCZásady používania symbolov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov

Bratislava november 2007

 

A. SYMBOLY

Základné symboly Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov sú:

1. Názov: Slovenský zväz kuchárov a cukrárov

2. Znak: Slovenský zväz kuchárov a cukrárov,

prípadne skratka SZKC

Slovak Union of Chefs and confectioners ,

prípadne skratka SUCC,

Znak tvoria písmena názvu, umiestnené v hornej a spodnej časti oválu ohraničenom bielou modrou a červenou farbou. Uprostred oválu sa nachádza obrazec zeleného hada s červeným jablkom v čelustiach, s bielou kuchárskou čiapkou na hlave. Had je ovinutý medzi kuchárskou varechou a ručným šľahačom, čo symbolizuje kuchárov a cukrárov.

3. Vlajka: na bielom podklade znak SZKC

4. Znak: Svetovej organizácie kuchárov a cukrárov – WACS

Symboly sú neoddeliteľnou súčasťou Stanov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov.

 

B. SPÔSOB POUŽÍVANIA

Symboly sa môžu používať:

a) názov

  • na listovom papieri ako hlavička s bližším určením ako napr. adresa, č. telefónu, kontakty a pod.
  • na materiáloch, ktoré vydáva Slovenský zväz kuchárov a cukrárov pre svoje potreby alebo verejnosť napr. pozvánky, vizitky, propagačný materiál, publikácie a pod.

b) znak

  • v kombinácii s názvom na materiáloch, propagačných materiáloch,
  • spolu s inými symbolmi, napríklad so štátnymi symbolmi v súlade s právnymi predpismi pre používanie štátnych symbolov
  • na materiáloch klubov, alebo členov SZKC
  • na propagačných a vzdelávacích akciách usporadúvaných Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov alebo jeho klubmi

c) vlajka

  • na oficiálnych príležitostiach a prezentačných a vzdelávacích aktivitách , kongresoch, ktoré usporadúva Slovenský zväz kuchárov a cukrárov alebo na ktorých je oficiálne prítomný

d) znak WACS

  • spolu so znakom SZKC počas trvania členstva SZKC vo WACS

 

C. PRÁVO POUŽÍVANIA

Symboly môžu používať:

  • Orgány Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov
  • Kluby SZKC
  • Členovia SZKC počas trvania členstva
  • Iné osoby a organizácie na základe žiadosti a vydaného súhlasu SZKC

 

D. PODMIENKY POUŽÍVANIA

Symboly nesmú byť :

  • Použité bez súhlasu SZKC
  • Umiestnené na miestach, ktoré by znevažovali význam SZKC
  • V materiáloch, ktorých obsahom nie je problematika gastronómie
  • V materiáloch, ktorých obsah nie je v súlade so Stanovami SZKC

 

E. POSUDZOVANIE POUŽÍVANIA

O používaní a vhodnosti používania symbolov rozhoduje Výkonný výbor SZKC

Bratislava november 2007