Staň sa členom SZKC využívaj všetky výhody členstva! Zľavy na nákup zariadení, špeciálne ponuky, akcie, prednášky, semináre, školenia a iné.

Poznáme víťazov 2. ročníka súťaže Banskobystrický GASTRO CUP 2016

Poznáme víťazov 2. ročníka súťaže Banskobystrický  GASTRO CUP 2016

Banskobystrický klub kuchárov a cukrárov SZKC v spolupráci Mestom Banská Bystrica a s Hotelom LUX*** Banská Bystrica, za účinnej pomoci partnerov, sponzorov a podporovateľov zorganizoval v dňoch 18. a 19. marca 2016 v priestoroch hotela LUX*** Banská Bystrica II. ročník gastronomickej súťaže GASTRO CUP Banská Bystrica 2016.

Súťažilo sa v kategóriách kuchár junior a senior – varenie na živo, cukrár junior a senior. Opäť nás veľmi príjemne prekvapil nebývalo vysoký záujem o účasť súťažiacich z celého Slovenska.

Príjemným osviežením sprievodného programu bola kuchárska show šéfkuchára La Lorraine Pána Suchánka, Degustácia vín Risling z Mosely, degustácia káv priamo z etiopie, prezentácia technológií firmy Gastro Rex , gastro oblečenia firmy Profikuchár a veľa ďalších. O nádherné fotografie a video sa postarali mládenci Plevovci a ich foto-cinema look.

Súťažné exponáty a jedlá hodnotila komisia certifikovaných hodnotiteľov WACS pre súťaže organizované na území Slovenska v zložení: pre súťaž kuchárov seniorov: Ján Michna – predseda poroty – predseda Banskobystrického klubu SZKC, Vojto Artz zo spoločnosti METRO Cash & Carry a Peter Kulhány. Súťaž kuchárov juniorov hodnotila porota v zložení: Richard Císar – predseda komisie,  Miloš Červenka – predseda Tatranského klubu SZKC a Ivan Vozár – manager Slovenského národného tímu kuchárov a cukrárov.

Súťažné exponáty súťažnej výstavy cukrárskych výrobkov a pettit four hodnotila komisia v zložení: Mgr Jozefína Zaukolcová, predsedníčka Klubu cukrárov SZKC – predsedníčka komisie, Miloš Červenka – predseda Tatranského klubu SZKC a Ivan Vozár – manager Slovenského národného tímu kuchárov a cukrárov.. Spravodlivé ale nekompromisné hodnotiace komisie rozhodli o umiestnení súťažiacich:

Výsledky kategórie kuchár junior – varenie naživo
Absolútny víťaz: Petra Furmanová
Zlaté pásmo: Petra Furmanová, Denis Štefánek, Tamás Veres
Strieborné pásmo: Richard Hríbik, Matúš Kobolka, Andrej Šálek, Ladislav Floreán, Erika Rajtuková

Bronzové pásmo: Šimon Lešš, Mária Čukanová, Matej Granec

Výsledky kategórie kuchár senior – varenie naživo
Absolútny víťaz: Peter Bracho
Zlaté pásmo: Peter Bracho, Peter Boocz
Strieborné pásmo:
Bronzové pásmo: Matej Vráb, Ján Dudáš

Výsledky súťažnej výstavy cukrárskych výrobkov
Kategória cukrár junior reštauračné dezerty:
Zlatá medaila nebola udelená
Strieborné pásmo: Adriana Kumštárová
Bronzové pásmo: Ladislav Floreán

Výsledky kategórie cukrár junior pettit four
Zlaté pásmo: Gabriela Miškechová, Alena Pažitná
Strieborná medaila nebola udelená.
Bronzová medaila nebola udelená.

Výsledky kategórie cukrár senior pettit four
Zlatá medaila nebola udelená
Strieborné pásmo: ing. Martina Bedeová
Bronzové pásmo: Peter Bracho

Naše poďakovanie patrí Mestu Banská Bystrica, spoločnosti La Lorraine , spoločnosti GASTRO REX za poskystnutúť gastro technológiu a technickú podporu, hotelu LUX*** B. Bystrica za poskytnutie priestoru, Strednej odbornej škole hotelových služieb a obchodu v Banskej Bystrici za lahodné miešané nápoje, spoločnosti Vyberané vína za kvalitné víno, spoločnosti Profikuchár za nádherné zástery, spoločnosti  Organizačnému teamu Richardovi Cisárovi, Blanke Matalovej a  nášmu moderátorovi Jakubovi Bognárovi. Všetkým súťažiacim veľké, veľmi veľké ĎAKUJEM za veľkú účasť a perfektnú prácu.

Srdečne blahoželáme a ďakujeme za účasť!

Ján Michna predseda Banskobystrického klubu SZKC a riaditeľ súťaže

Pridaj komentár