Staň sa členom SZKC využívaj všetky výhody členstva! Zľavy na nákup zariadení, špeciálne ponuky, akcie, prednášky, semináre, školenia a iné.

Tréning národného tímu kuchárov a cukrárov

Tréning národného tímu kuchárov a cukrárov

Slovenský národný tím kuchárov a cukrárov, má za sebou tréningové varenie súťažného menu ako prípravu na Olympiádu kuchárov a cukrárov IKA 2016 Erfurt.

Slovenský národný tím kuchárov a cukrárov má pred sebou dôležitú previerku svojej akcieschopnosti a konkurencieschopnosti na svetovej úrovni – účasť na Olympiáde kuchárov a cukrárov IKA 2016 Erfurt. Takáto dôležitá gastronomická akcia si vyžaduje aj náležitú prípravu. „Reprezentovať našu krajinu na svetových gastronomických súťažiach je veľkou výzvou, ale aj zodpovednosťou. Preto už v tomto období národný tím zahájil prípravu. Tá zahŕňa zostavenie súťažného trojchodového menu a tréningy jeho prípravy. Trénovať musia nielen vo svojich domovských kuchyniach, ale z času na čas musia svoju pripravenosť prezentovať aj verejnosti. Ak sa na Olympiádu chcú dobre pripraviť, pomôcť môžu práve hostia tréningov z radov odborníkov, ale aj laických návštevníkov – gurmánov. Spätná väzba a ich pripomienky sú pre súťažiacich nenahraditeľné. Prvý tréning má za sebou kuchárska časť tímu. Konal sa v košickom hoteli Double Tree by Hilton koncom mája 2015. Zúčastnilo sa jej takmer 90 hostí.

Tím kuchárov v zložení: Branislav Križan – kapitán a členovia: Jozef Hromják, Gabriel Kocák, Marek Gajdoš, Marek Ort, Peter Kára a Ivan Vozár – manager tímu, pripravoval nasledovné menu:

IMG_4348

Predjedlo pozostávalo z ľahko zaúdeného fileta ostrieža riečneho, marinovanej mušle sv. Jakuba, tvarohu, pošírovanej zeleniny, zeleninového želé, kôprového oleja a peny z ihličia.

IMG_4517

Hlavný chod vytvoril národný tím z pomaly pečeného jahňacieho chrbta – majoránkovej fáše, pyré z čierneho korenia, konfitovaného cesnaku, krokety z ovčieho syra, jahňacej demi glace.

IMG_4570

Sladkú bodku predstavovala maková zmrzlina, medovníkový prach, nepečený cheesecake s kôprom, malinová pena, lesné ovocie.

Teraz tím čaká zváženie a zapracovanie pripomienok a návrhov prítomných degustujúcich hostí a možno aj úprava konečného „znenia“ menu.

Za podporu a pomoc pri zorganizovaní ďakujeme vedeniu hotela Double Tree Košice a partnerom SZKC, najmä spoločnosti METRO Cash & Carry Slovakia s. r. o, generálnemu partnerovi SZKC a spoločnosti BIDVEST Slovakia s .r .o, a spoločnosti VÍNO MATYŠÁK s .r. o, dlhoročným partnerom SZKC, ktorí na podujatie poskytli suroviny.

Pridaj komentár