2. ročník Stretnutia gastronómov v Banskej Bystrici bol úspešný

2. ročník Stretnutia gastronómov v Banskej Bystrici bol úspešný

Konatelia spoločnosti AZ GASTRO s r o Banská Bystrica René Kotlas a Radoslav Skurčák v spolupráci so Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov zorganizovali v piatok 9. júna 2017 2. ročník stretnutia gastronómov v Banskej Bystrici.

Stretnutie, na ktorom sa zúčastnili gastronómovia zo Slovenska aj z Českej republiky sa nieslo v duchu nových trendov, inšpirácie, predstavenia exkluzívnych produktov a bolo po celý čas sprevádzané – ako inak – skvelým jedlom o ktoré sa postarali známi špičkoví šéfkuchári v rámci cooking show:

Petr Lindr – šéfkuchár spoločnosti FAGOR CZ, ČR
Ján Michna – šéfkuchár Steak House Banská Bystrica
Peter Bracho – šéfkuchár Hotela Liptovský dvor
Andrej Róth – šéfkuchár reštaurácie New Angus Banská Bystrica
Róbert Sklenář – šéfkuchár Clarion Hotel Zlatý Lev Liberec, ČR

O to, aby hostia netrpeli smädom sa starala Alexandra Špitalská veľmi sympatická dáma zo Školy barmanov, ktorá mixovala rôzne prevažne nealkoholické osviežujúce drinky . Rumovou cestou s degustáciou a údením rumov hostí previedol pán Miroslav Jurkovič. ambasador zn. DICTADOR.

Na stretnutí sa zúčastnili gastronómovia z Bratislavy, Prešova, Liptova, Piešťan, Popradu, Banskej Bystrice…

Čestnými hosťami boli pán Lukáš Seják , riaditeľ spoločnosti FAGOR GASTRO CZ so zastúpením pre ČR, SR a Maďarsko, Ing. Václav Forman, predseda Asociácie kuchárov a cukrárov ČR – pobočka Severná Morava a Sliezko, Ing. Zuzana Dúžeková, generálna tajomníčka SZKC, manažér národného tímu kuchárov a cukrárov SR Ivan Vozár šéfkuchár Clarion Hotela Róbert Sklenář, a predseda Bratislavského klubu SZKC Daniel Melicherik.

Atmosféra stretnutia bola úžasná, produkty naozaj exkluzívne, jedlá a nápoje skvelé.

Partnerstvo A – Z GASTRO s r o, Banská Bystrica, FAGOR GASTRO CZ a SZKC sa nemohlo začať príznačnejšie.

Slovenčina Slovenčina English English