Staňte sa členom SZKC a využívajte zľavy na nákup zariadení a špeciálne ponuky. Zobraziť výhody →
Jazyk:

Úspech členov Junior klubu a Bratislavského klubu SZKC v Írsku

Už po druhý krát sa členovia Bratislavského klubu SZKC, Daniel Melicherik a Lukáš Dὄrnhὄfer, vybrali do írskeho Dublinu, aby si na zmerali sily s kuchármi z iných krajín na prestížnej súťaži „FOOD & BEV LIVE 2018“. Tento krát sa s nimi po prvý krát do medzinárodného gastronomického ringu vybrali aj dvaja členovia Slovenského Národného juniorského tímu kuchárov a cukrárov Erika Rajtuková a Matej Granec.

Súťaž sa konala v dňoch 6. a 7. februára 2018 a na súťažiacich kládla naozaj vysoké nároky. Ich prácu a výsledky hodnotili komisári certifikovaní priamo Svetovou organizáciou kuchárskych spolkov Worldchefs WACS, ktorí nekompromisne hodnotili a neodpustili ani najmenšiu chybičku. Najmä pre juniorov to bola neoceniteľná skúsenosť pred účasťou na „Svetovom kulinárskom pohári EXPOGAST 2018“, na ktorom budú v novembri tohto roku zápoliť so svojimi rovesníkmi z celého sveta.

Výsledky, ktoré všetci súťažiaci dosiahli boli pre Slovensko i pre SZKC veľmi potešiteľné. V juniorskej kategórii „Írske bravčové mäso“ Erika Rajtuková získala zlatú medailu a Matej Granec si z tejto súťaže odniesol striebornú medailu.

Daniel Melicherik v seniorskej kategórii „Kačka zo strieborného vrchu“ získal bronzovú medailu . Na ďalší deň sa Daniel Melicherik spolu a  Lukášom Dὄrnhὄferom stali absolútnymi víťazmi súťaže „ Mystery Basket 2018“ a získali strieborné medaile. Zlatá medaila udelená nebola.

Súťažiacim srdečne blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu zručnosti slovenských gastronomických odborníkov.

Pri tejto príležitosti chcem vysloviť veľké ĎAKUJEM pánovi Marošovi Hruškovi, veľmi úspešnému šéfkuchárovi dvoch reštaurácii Angelinaʹs Restaurant v Dubline a taktiež pánovi Oliverovi Byrne, Group Executive Chef of Press UP Entertainment group, ktorý “ má pod palcom” 25 reštaurácii siete Press UP, ktorí nám veľmi spríjemnili pobyt v Dubline a zorganizovali na našu počesť slávnostnú večeru v Angelina’s Restaurant. Strávili sme tam naozaj veľmi príjemné chvíle.. Na nášho krajana Maroša sme veľmi hrdí.

Počas celého pobytu i počas súťaží sa o nás starali a päste nám držali aj Anthony Campbell (absolútny víťaz súťaže kuchárov seniorov na Danubius Gastro CUP 2018 v Bratislave) a Mark Farrell ( lektor Culinary arts na Dublin Institute of Technology a zároveň novo zvolený predseda partnerskej Panel of Chefs Of Ireland – Leinster pobočky Írskej asociácie kuchárov. Obaja páni nám zároveň predstavili aj činnosť ich školy a prácu ich študentov, čo bolo veľmi zaujímavé.

Facebook
WhatsApp
Email
Print