Slovenský zväz kuchárov a cukrárov v spolupráci s obcou Tekovské Lužany, Regionálnou rozvojovou agentúrou Levicko, SOŠ Levice, reštauráciou Drevaňa Tekovské Lužany a s časopisom GASTRO – revue gastronómie a CR , vyhlásil 1. ročník súťaže na počesť zakladateľa dlhoročného prezidenta,, neskôr čestného prezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov ,čestného člena Svetovej organizácie kuchárov a cukrárov – Worldchefs WACS , známeho šéfkuchára a občana obce Tekovské Lužany, kde strávil veľkú časť svojho života a ktorú si zvolil aj za miesto svojho posledného odpočinku.
Vo finálovom kole bude , ktoré sa bude konať 25. septembra 2025 v Reštaurácii Drevaňa v Tekovských Lužanoch bude o medailu bojovať sedem dvojčlenných tímov kuchárov juniorov zo stredných odborných škôl z Bratislavy, Nitry, Levíc, Nových Zámkov, Košíc, Prešova a jeden tím z Maďarskej republiky:
Patrik Vacula a Igor Šándor SSOŠ Gastroškola, Bratislava
Šimon Gibala a Timotej Ťapušík SOŠ gastronómie a CR, Nitra
Lenka Fecková a Petra Oláhová SSOŠ Mladosť , Prešov
Alexander Rigó a Khrystyna Kholodvá SOŠ hotel. služieb a obchodu N. Zámky
Marko Cisár a Dušan Mizér Hotelová akadémia Košice
Vladimíras Kosorínová a Samuel Daubner SOŠ služieb Levice
Levente Hacknauer a Bence Fazekaš Érdi SZC Kós Karoly Technikum Maďarsko
Veríme, že súťaž sa stane súčasťou každoročných tradičných súťaží organizovaných Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov, tak ako veríme, že jej súčasťou v budúcnosti bude aj
súťaž v kategórii cukrár junior a súťaž bude rokmi rásť. Pán Ondrej Antovszký si to zaslúži.
Postupujúcim blahoželáme a držíme päste, aby sa im darilo čo najlepšie.