Staň sa členom SZKC využívaj všetky výhody členstva! Zľavy na nákup zariadení, špeciálne ponuky, akcie, prednášky, semináre, školenia a iné.
Vyhlásenie súťaže Jeseň na Tokaji 2019

Vyhlásenie súťaže Jeseň na Tokaji 2019

Košický klub SZKC v spolupráci s Cirkevnou strednou odbornou školoiu sv. Jozefáta Trebiščov vyhlasujú II. Ročník súťaže JESEŇ NA TOKAJI spojenú s VÝSTAVOU STUDENÝCH JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV. Termín konania: 24. október 2019 Miesto konania: priestory školskej reštaurácie MLADOSŤ, Komenského 1963/10, Trebišov Príloha na stiahnutie: Pokyny s prihláškou na súťaž
čítaj ďalej →
POZVÁNKA GASTRO SHOW 2019

POZVÁNKA GASTRO SHOW 2019

A-Z Gastro v spolupráci so Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov Vás srdečne pozýva na 4. ročník stretnutia gastronómov v Banskej Bystrici, ktoré sa bude konať v piatok 20. septembra 2019 v Banskej Bystrici. Tešíme sa na stretnutie s Vami!
čítaj ďalej →
Vyhlásenie súťaže Skills Slovakia Gastro Junior METRO CUP 2019/2020

Vyhlásenie súťaže Skills Slovakia Gastro Junior METRO CUP 2019/2020

Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu SR  listom zo dňa 15. augusta 2019 vyhlásilo  „9. ročník súťaže SKILLS SLOVAKIA – GASTRO JUNIOR METRO CUP.“ Organizátormi súťaže sú: Slovenský zväz kuchárov a cukrárov (SZKC), Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu, Zdravotnícka 3, Nové Zámky  a Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) Garantom súťaže je SZKC. Táto súťaž nahradí doterajšiu súťaž  „Danubius Gastro CUP , odbor kuchár junior…
čítaj ďalej →
ZMENA TERMÍNU – Guláš Tatry Cup & Big Green Egg Grill Cup 2019

ZMENA TERMÍNU – Guláš Tatry Cup & Big Green Egg Grill Cup 2019

Akcia zrušená v augustovom termíne. Jej konanie organizátor predpokladá v mesiaci október 2019. O presnom dátume budeme včas informovať. Tatranský klub kuchárov a cukrárov & Big Green Egg Slovensko v spolupráci s Hotelom Koliba Gréta *** v Liptovskej Sielnici Vás pozývajú na súťaž Guláš Tatry Cup a Big Green Egg Grill Cup 2019. Miesto konania: Hotel Koliba Gréta *** Liptovská Sielnica Deň: 29.08. 2019 – Štvrtok Čas:…
čítaj ďalej →
Najkrajšia torta Slovenska 2019

Najkrajšia torta Slovenska 2019

Klub cukrárov SZKC pod záštitou Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove vyhlasuje 10. ročník PRESTÍŽNEJ súťaže O najkrajšiu tortu Slovenska - 10. októbra 2019, Divadlo v Púchove Výstava prác: 10.00 – 18.00 hod. Vyhodnotenie súťaže: o 17.00 hod. Pre verejnosť: 12.00 - 18.00 hod. Torty bude hodnotiť odborná porota. O „cene diváka“ môžu rozhodnúť návštevníci svojím hlasom! ABSOLÚTNY…
čítaj ďalej →
Prestížne ocenenie “GURMAN AWARD GRAND PRIX 2019 – cena za celoživotné dielo“ bolo udelené šéfkuchárovi Jozefovi Hromjákovi

Prestížne ocenenie “GURMAN AWARD GRAND PRIX 2019 – cena za celoživotné dielo“ bolo udelené šéfkuchárovi Jozefovi Hromjákovi

Toto prestížne ocenenie za dlhoročné a výnimočné zásluhy o rozvoj a reprezentáciu slovenskej gastronómie každoročne udeľuje gastronomický sprievodca „Gurmán na Slovensku“ na základe nominácie Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Pán Jozef Hromják je jednou z najvýraznejších osobnosti slovenskej gastronómie. . Od ukončenia vzdelania na Strednom odbornom učilišti SZDS v Prešove, v roku 1998 už 21 rokov ako kuchár a šéfkuchár aktívne pôsobí v oblasti gastronómie. Patrí…
čítaj ďalej →
MAJSTER KUCHÁR SR 2019/2020

MAJSTER KUCHÁR SR 2019/2020

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov vyhlasuje súťaž MAJSTER KUCHÁR SR 2019/2020, ktorá je určená profesionálnym kuchárom. Generálnym partnerom súťaže je spoločnosť METRO Cash & Carry Slovakia s.r.o. Partnermi súťaže sú: Incheba a.s Bratislava, spoločnosť, spoločnosť ACCOM Slovakia s.r.o,Šamorín, spoločnosť DEBIC, Spoločnosť A-Z GASTRO B. Bystrica, spoločnosť FAGOR GASTRO CZ, spoločnosť , spoločnosť Unilever Food Solitions, SYEBA Senátor Banquet Bratislava ,…
čítaj ďalej →
MAČANKA 2019 – vyhodnotenie

MAČANKA 2019 – vyhodnotenie

SÚŤAŽ VO VARENÍ ŠARIŠSKEJ „MAČANKY“ SA KONÁ UŽ TRADIČNE V RÁMCI OSLÁV DNI MESTA PREŠOV. Gastronomické podujatie, ktoré organizuje Prešovský klub kuchárov a cukrárov v spolupráci s mestom Prešov, je súčasťou Dní mesta Prešov už štyri roky. Je oslavou „mačanky“ - šarišského jedla, ktoré, ako sa vraví,nemá recept, pretože sa dá pripraviť na stovky spôsobov. Aj preto je súťaž vo varení tohto jedla zaujímavým rébusom,…
čítaj ďalej →
Výsledky súťaže Tatranský kuchár 2019

Výsledky súťaže Tatranský kuchár 2019

Začiatkom mája 2019 v reštaurácii Slalom na Štrbskom plese vo Vysokých Tatrách zápolilo 24 kuchárov a 2 cukrári o titul Tatranský kuchár 2019. Ich zručnosť a profesionálne postupy  sledovali odborné komisie na čele s prezidentom SZKC Vojtom Artzom. Rozhodnutie komisie sa nachádza v prílohe na stiahnutie: Výsledková listina súťaže
čítaj ďalej →
Mačanka 2019

Mačanka 2019

Prešovský klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Vás pozýva dňa 5. júna 2019 od 15:00 do 18:00 hod. na pešiu zónu v Prešove. Na túto súťaž pozývame kuchárov hotelových a reštauračných zariadení. Jednodňová súťaž je zameraná na prípravu 5 litrov MAČANKY, ktorú si súťažiaci donesú uvarenú vo vlastnej réžií. Zabezpečené sú kotlíky na elektrický ohrev, stoly. Ostatný materiál si donesú…
čítaj ďalej →