Staň sa členom SZKC využívaj všetky výhody členstva! Zľavy na nákup zariadení, špeciálne ponuky, akcie, prednášky, semináre, školenia a iné.
Mačanka 2019

Mačanka 2019

Prešovský klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Vás pozýva dňa 5. júna 2019 od 15:00 do 18:00 hod. na pešiu zónu v Prešove. Na túto súťaž pozývame kuchárov hotelových a reštauračných zariadení. Jednodňová súťaž je zameraná na prípravu 5 litrov MAČANKY, ktorú si súťažiaci donesú uvarenú vo vlastnej réžií. Zabezpečené sú kotlíky na elektrický ohrev, stoly. Ostatný materiál si donesú…
čítaj ďalej →
BIG GREEN EGG Sympózium 2019

BIG GREEN EGG Sympózium 2019

Big Green Egg Slovensko, s.r.o.vás pozýva na 2. BIG GREEN EGG Sympózium, ktoré sa uskutoční dňa 31. mája 2019 v čase od 10:00 hod. do 16:45 hod. na zelenej ploche pred sídlom spoločnosti na adrese Zámostie 180, 017 01 Považská Bystrica, deň pred udalosťou roka #FlavourFlairSlovensko. Téma: Techniky varenia v zelenom vajíčku (sympózium je prioritne určené pre odbornú verejnosť) Program: 09:30…
čítaj ďalej →
KUKKÓNIA JUNIOR GASTRO CUP 2019

KUKKÓNIA JUNIOR GASTRO CUP 2019

Občianske združenie Kukkonia v spolupráci s Junior klubom  kuchárov a cukrárov SZKC, zorganizovali prvý ročník juniorskej súťaže kuchárov a čašníkov pre odborné školy s gastronomickým zameraním  z  južného Slovenska, ktoré sú v oblasti pôsobenia OZ Kukonia.  Organizačný výbor súťaže pracoval v zložení: Mgr. Jozef Baránek, predseda Junior klubu SZKC – riaditeľ súťaže, Imre Bindics, podpredseda Junior klubu SZKC - zástupca riaditeľa súťaže, Tímea Dóka, predseda OZ…
čítaj ďalej →
Košický kuchár 2019 – výsledky

Košický kuchár 2019 – výsledky

Košický klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov usporiadal 16.04.2019  už šiesty ročník súťaže v živom varení spojenom s výstavou cukrárenských výrobkov a výrobkov studenej kuchyne pod názvom Košický kuchár 2019.  Spoluorganizátorom súťaže aj tento rok boli  Stredná odborná škola Jána Bocatia Košice a Cogress hotel CENTRUM. Súťaž bola vyhlásená v troch kategóriach: kuchár senior, kuchár junior a kuchár senior školské jedálne a vývarovne. Súťažilo sa v disciplínach: Živé varenie,…
čítaj ďalej →
Zero Waste výzva

Zero Waste výzva

Vážení členovia SZKC, vážení návštevníci web stránky, V decembri 2018  sme vás informovali, že spolu s generálnym partnerom SZKC – spoločnosťou METRO Cash & Carry SR sme sa pridali k celosvetovej výzve o napĺňaní princípov využiteľnosti potravín, potravinovej solidarity a spoločnosti bez odpadov, známej aj pod názvom  „ ZERO WASTE“  a podpísali sme  Memorandum o napĺňaní týchto princípov. Pridajte sa aj vy nám a k spoločnostiam a jednotlivcom, ktorí…
čítaj ďalej →
Členovia Tatranského klubu a ich partneri rozjasnili deň chorým detičkám

Členovia Tatranského klubu a ich partneri rozjasnili deň chorým detičkám

Vôňa palaciniek sa šírila   onkologickým oddelením Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici . Dvaja členovia Tatranského klubu SZKC , kuchári Karol Sklenár a Peter Bracho,spríjemnili a rozjasnili hospitalizovaným detičkám deň.  Urobili si spolu palacinkové popoludnie.Presnejšie  kuchári pripravili pre deti nevšedný kulinársky zážitok.  V kuchárskom oblečení zavítali na návštevu detskej onkológie Pripravili palacinky s lekvárom, nutelou, ovocným šalátom, aj so šľahačkou,  každý si mohol vybrať…
čítaj ďalej →
Veľkonočné želanie

Veľkonočné želanie

Veľká noc predo dvermi, ostaňte, chlapci, verní -i napriek dievčat kriku -dobrému svojmu zvyku. Dievčatám veľa vody a chlapcom málo škody! K novej jari veľa sily, aby ste vy dlho žili prajú Vojto ARTZ - prezident SZKC Zuzana Dúžeková - generálna tajomníčka SZKC
čítaj ďalej →
TOP CUKRÁR 2019 – Výsledky

TOP CUKRÁR 2019 – Výsledky

TOP cukrár  2019 - 7.ročník, Hotelová Akadémia Liptovský Mikuláš  Kategória junior  - 12 súťažných prác  1. Miesto - Veronika Fuková, Karin Juhaniaková  - SOŠ obchodu a služieb  Púchov, 97 bodov , zlato  2. Miesto - Gabriela Mišúrová - Hotelová akadémia Žilina, 90 bodov , zlato 3. Miesto - Annamária Kuchtová, Karolína Šurabová - SOŠ obchodu a služieb  Púchov, 88 bodov, striebro Lenka Krájňáková - Súkromná SOŠ Poprad – Veľká, 85…
čítaj ďalej →
Prezidenti európskych kuchárskych a cukrárskych zväzov sa zišli v belgickom Mechelene

Prezidenti európskych kuchárskych a cukrárskych zväzov sa zišli v belgickom Mechelene

Belgické mesto Mechelen, hostilo špičky  kuchárskych a cukrárskych asociácii z celej Európy. Práve tu, v srdci Flámska , sa po roku  opäť stretli, na Európskej prezidentskej  konferencii WACS 2019  prezidenti národných kuchárskych a cukrárskych  asociácii združených v svetovej organizácií kuchárskych spolkov – WACS – Worldchefs. Miesto konania organizátori vybrali  veľmi príznačne. Konferencia sa konala v dňoch 24. a 25. marca 2019 v regióne, ktorý sa počtom  97 reštauráciami s michelinovskými …
čítaj ďalej →
ŠKOLSKÁ VAREŠKA 2019

ŠKOLSKÁ VAREŠKA 2019

Prešovský klub kuchárov a cukrárov SZKC zorganizoval dňa 20.3.2019 1. ročník súťaže „ŠKOLSKÁ VAREŠKA 2019 “. Finálové kolo súťaže, ktoré bolo zorganizovaná v spolupráci s mestom Prešov, nad ktorou prevzala záštitu primátorka mesta Prešov Ing. Andrea Turčanová, a ktorá sa našej súťaže osobne zúčastnila. Do súťaže sa prihlásilo 28 súťažiacich, z ktorých odborná porota zložená z členov PKKaC a odbornej referentky pre zariadenia školského stravovania mesta…
čítaj ďalej →