Staň sa členom SZKC využívaj všetky výhody členstva! Zľavy na nákup zariadení, špeciálne ponuky, akcie, prednášky, semináre, školenia a iné.
Vyhlásenie súťaže Skills Slovakia Gastro Junior DEBIC CUP 2020 / 2021

Vyhlásenie súťaže Skills Slovakia Gastro Junior DEBIC CUP 2020 / 2021

 Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu SR  listom zo dňa 13. Októbra 2020 vyhlásilo  „1. ročník súťaže SKILLS SLOVAKIA – GASTRO JUNIOR DEBIC  CUP 2020 / 2021.“ Organizátormi súťaže sú: Slovenský zväz kuchárov a cukrárov (SZKC) a Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV). Garantom súťaže je SZKC. Termín prihlásenia súťažiaceho  do krajského  semifinálového kola súťaže je  26. november 2020 prostredníctvom e-mailovej adresy: szkc@szkc.sk Viac informácii v prílohách na…
čítaj ďalej →
Vyhlásenie súťaže Skills Slovakia Gastro Junior METRO CUP 2020 / 2021

Vyhlásenie súťaže Skills Slovakia Gastro Junior METRO CUP 2020 / 2021

Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu SR  listom zo dňa 13. Októbra 2020 vyhlásilo  „10. ročník súťaže SKILLS SLOVAKIA – GASTRO JUNIOR METRO CUP.“ Organizátormi súťaže sú: Slovenský zväz kuchárov a cukrárov (SZKC)  a Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV). Garantom súťaže je SZKC. Termín prihlásenia súťažiaceho  do krajského  semifinálového kola súťaže je  26. november 2020 prostredníctvom e-mailovej adresy: szkc@szkc.sk Viac informácii v prílohách na stiahnutie: Vyhlásenie MŠVVaŠ…
čítaj ďalej →
Vláda SR schválila Schému pomoci pre cestovný ruch

Vláda SR schválila Schému pomoci pre cestovný ruch

Vláda SR na svojom rokovaní  dňa 14.10. 2020 schválila Schému pomoci pre cestovný ruch. Táto schéma je určená na kompenzáciu fixných nákladov. Bude možné ju kombinovať aj s ďalšími schémami pomoci, ako napríklad prvá pomoc+, ktorá bola včera predstavená, a rovnako tak aj s kompenzáciami na nájomné. Komu je určená: Hotelom, penziónom a iným ubytovacím zariadeniam Reštauráciám, kaviarňam, bistrám a iným zariadeniam verejného stravovania Kúpaliskám…
čítaj ďalej →
STÁLE SME TU

STÁLE SME TU

Prezident SZKC Vojto Artz založil novú iniciatívu na podporu tých, ktorí pokračujú. Cieľom je motivácia širokej verejnosti na podporu gastronómie na Slovensku. Pridajte sa aj vy a pomôžte svojej obľúbenej reštaurácii, kaviarni, cukrárni. https://www.facebook.com/stalesmetu/
čítaj ďalej →
COVID-19,  druhá vlna – Nové opatrenia pre hotely a reštaurácie

COVID-19, druhá vlna – Nové opatrenia pre hotely a reštaurácie

Úrad verejného zdravotníctva SR prijal ďalšie opatrenia platné od 15. októbra 2020. Všetky vydané opatrenia sú sústredené na Úradnej tabuli ÚVZ SR.  (www.uvzsr.sk ) Od 15. októbra 2020 od 6:00 ráno sa do odvolania uzatvárajú nasledovné zariadenia: prírodné a umelé kúpaliská vrátane akvaparkov, prevádzky poskytujúce služby wellnes (sauny, vírivky, kúpele, zábaly), fitness centrá, prevádzky divadelných, hudobných, filmových alebo iných umeleckých predstavení (kiná, divadlá...) a prevádzky verejného stravovania. Neplatí to pre: Prírodné liečebné kúpele…
čítaj ďalej →
Slovenský zväz kuchárov a cukrárov a Asociácia hotelov a reštaurácií spájajú sily

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov a Asociácia hotelov a reštaurácií spájajú sily

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov a Asociácia hotelov a reštaurácií SR  sa dohodli na partnerskej spolupráci. Na pôde AHR SR sa v  utorok 13. októbra 2020 stretli   prezident SZKC Vojto Artz , generálny manažér AHR SR  Mgr Marek Harbuľáka generálna tajomníčka SZKC Ing. Zuzana Dúžeková. Obsahom rokovania bola potreba spoločného riešenia vplyvov vládou prijatých opatrení a ich negatívneho dopadu   na odvetvie cestovného ruchu, ale aj prerokovanie…
čítaj ďalej →
Protest kuchárov BB

Protest kuchárov BB

Majitelia gastroprevádzok v Banskej Bystrici a Liptovskom Mikuláši sa búria. Tvrdia, že najnovšie nariadenie spojené s bojom proti koronavírusu ich úplne zlikviduje. Po prvej vlne sa nestihli ani poriadne nadýchnuť a teraz dostali ďalšiu ranu. Žiadajú preto vládu SR, aby rozhodnutie zmenila. Na námestiach v Banske Bystrici a Liptovskom Mikuláši zorganizovali 12. 10. 2020 symbolickú tryznu slovenskej gastronómie. https://www.ta3.com/clanok/1194521/majitelia-kaviarni-a-restauracii-organizovali-symbolicky-gastropohreb.html
čítaj ďalej →
Šéfkuchár Vojto Artz: Neznášam odfláknuté či pokazené jedlo, všetko kvalitné potrebuje svoj čas

Šéfkuchár Vojto Artz: Neznášam odfláknuté či pokazené jedlo, všetko kvalitné potrebuje svoj čas

Dnes viac ako kedykoľvek predtým záleží na kvalite. A to aj kvalite služieb, vrátane gastronómie. A práve na kvalitu prípravy jedál a nielen na to je zameraný rozhovor s prezidentom SZKC Vojtom Artzom, ktorý uverejnil Portál MENUČKA. S ich súhlasom rozhvor prinášame aj pre Vás. Odkaz na článok: https://menucka.sk/magazin/sefkuchar-vojto-artz-neznasam-odflaknute-ci-pokazene-jedlo-vsetko-kvalitne-potrebuje-svoj-cas/ Slovenský šéfkuchár Vojto Artz patrí medzi špičku slovenskej gastronómie. Poznať ho môžete…
čítaj ďalej →
Podporme záchranu cestovného ruchu

Podporme záchranu cestovného ruchu

Petícia za podporu odvetvia cestovného ruchu najviac postihnutého opatreniami proti šíreniu koronavírusu COVID-19. Cestovný ruch je odvetvie, ktoré je spojené s trávením voľného času mimo domova alebo pracovného času mimo obvyklého pracovného prostredia. Reštrikcie spojené s cestovaním a stretávaním sa majú okamžitý negatívny ekonomický dopad na toto odvetvie. Presne ako tie súvisiace so šírením koronavírusu COVID 19. Cestovný ruch to…
čítaj ďalej →
Prezident SZKC hosťom relácie RTVS 1 Dobré ráno – tentokrát na tému  duálneho vzdelávania

Prezident SZKC hosťom relácie RTVS 1 Dobré ráno – tentokrát na tému duálneho vzdelávania

Prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Vojto Artz a riaditeľ  Štátneho inštitútu odborného vzdelávania – ŠIOV pán Branislav Hadár boli hosťami v relácii RTVS 1. “ Dobre ráno”. Tentokrát sa diskutovalo na tému duálneho vzdelávania, ktoré na Slovensku gestoruje ŠIOV a SZKC je zastúpoené v pracovnej skupine pre tvorbu nového študijného odboru s pracovným názvom „ 29.Q kulinársky špecialista“. Prinášame prepis rozhovoru…
čítaj ďalej →