Staň sa členom SZKC využívaj všetky výhody členstva! Zľavy na nákup zariadení, špeciálne ponuky, akcie, prednášky, semináre, školenia a iné.
Deň kuchárov

Deň kuchárov

Dnes kuchári celého sveta oslavujú svoj sviatok - Medzinárodný deň kuchárov a prijímajú blahoželania. Aj keď nám podmienky súvisiace s pandémiu nedovoľujú tento sviastok osláviť tak, ako po minulé roky so Svetovou organizáciou Worldchefs - WACS, chcem Vám kolegovia, pôsobiaci na Slovensku, ale aj po celom svete k tomuto sviatku zablahoželať. Zaželať Vám najmä zdravie, šťastie, úspech ale aj to,…
čítaj ďalej →
Rokoval Výbor WACS – Worldchefs without Borders – WCWB

Rokoval Výbor WACS – Worldchefs without Borders – WCWB

Za účasti prezidenta svetovej organizácie kuchárskych asociácií Worldchefs  WACS – sa  9. októbra 2021 konalo prvé zasadanie výboru charitatívnej zložky Kuchári bez hraníc – Worldchefs without Borders. Na on line rokovaní sa ako jeden z členov výboru zúčastnil aj prezident SZKC Vojto Artz.  Na programe rokovania bol otázky sociálnej zodpovednosti kuchárov,  plán činnosti WCWB pre  ďalšie obdobie,  otázky súvisiace s hospodárením ,…
čítaj ďalej →
Súťaž vo varení gulášu – Memoriál Róberta Kmeťa

Súťaž vo varení gulášu – Memoriál Róberta Kmeťa

Pozývame Vás na súťaž vo varení gulášu, ktorá sa každoročne koná v Jarovciach. Tuto akciou, ktorá nesie podtitul Memoriál Róberta Kmeťa si my pripomíname kolegu, ktorý sa výrazne podpísal na napredovaní a rozvoji SZKC a jarovčania si pripomínajú svojho spoluobyvateľa a priaznivca TJ Jarovce. Akcia sa koná 20. novembra 2021 o 10,00 hodine Areál TJ Jarovce zraz účastníkov o 9,00 hodine Tešíme sa na stretnutie.
čítaj ďalej →
Slovenské gastro: Zníženie DPH potrebujeme ako soľ

Slovenské gastro: Zníženie DPH potrebujeme ako soľ

Bratislava 1. októbra 2021 – Bez rýchleho zásahu štátu znížením DPH sa gastro prevádzky nedokážu dostať z problémov, ktoré im spôsobila pandémia. Počas dvoch vĺn prišli o výraznú časť svojich tržieb a mnohé si na splatenie nájmov, energií či platov pre zamestnancov museli požičať. Navyše Slovensko je krajinou s treťou najvyššou sadzbou DPH pre gastro v EÚ. Záchranu gastra už nie je…
čítaj ďalej →
Manuály pre „gastro“ sektor a prevádzkovateľov obchodov a služieb

Manuály pre „gastro“ sektor a prevádzkovateľov obchodov a služieb

Epidemiologická situácia sa na Slovensku zhoršuje. Vzhľadom na nárast nových pozitívnych prípadov sa od pondelka 20. septembra 2021 upravuje farba okresov. Na základe toho sa v okresoch upravujú aj jednotlivé protiepidemické opatrenia. Úrad verejného zdravotníctva SR vypracoval pre prevádzkovateľov obchodov a služieb praktickú pomôcku: dva prehľadné manuály, ktoré predstavujú a vysvetľujú protiepidemické opatrenia súvisiace s aktualizovaným COVID Automatom. Jeden je zameraný na prevádzkovateľov v oblasti „gastro“ sektoru, druhý…
čítaj ďalej →
Aké zmeny prináša nový COVID automat

Aké zmeny prináša nový COVID automat

Od pondelka, 16. augusta 2021 , platí na Slovensku nový Covid automat. V porovnaní s predchádzajúcim CA má menej fáz, zavádza tzv. protokoly (základ, OTP, očkovaní), ktoré si prevádzky poskytujúce služby môžu vybrať pre ich fungovanie. Protokoly OTP a očkovaní umožňujú niektorým prevádzkam poskytovanie služieb aj v stupňoch ostražitosti a 1. až 3. stupňa ohrozenia. Podľa nových pravidiel Covid automatu, budú opatrenia prijímané na regionálnej úrovni,…
čítaj ďalej →
Vyhlásenie postupovej celoslovenskej súťaže Skills Slovakia – Gastro Junior DEBIC CUP 2021/2022 –  odbor cukrár junior

Vyhlásenie postupovej celoslovenskej súťaže Skills Slovakia – Gastro Junior DEBIC CUP 2021/2022 – odbor cukrár junior

Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu SR vyhlási aj tento rok ďaľší ročník celoslovenskej postupovej súťaže „ 2. ročník súťaže SKILLS SLOVAKIA – GASTRO JUNIOR DEBIC CUP 2021 / 2022.“ Organizátormi súťaže sú: Slovenský zväz kuchárov a cukrárov (SZKC) a Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV). Garantom súťaže je SZKC. Termín prihlásenia súťažiaceho do krajského semifinálového kola súťaže je 25. októbra 2021…
čítaj ďalej →
Vyhlásenie postupovej celoslovenskej súťaže  Skills Slovakia – Gastro Junior METRO CUP 2021 / 2022 – odbor kuchár junior

Vyhlásenie postupovej celoslovenskej súťaže Skills Slovakia – Gastro Junior METRO CUP 2021 / 2022 – odbor kuchár junior

Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu SR vyhlási aj tento rok ďaľší ročník celoslovenskej postupovej súťaže „ 11. ročník súťaže SKILLS SLOVAKIA – GASTRO JUNIOR METRO CUP 2021 / 2022.“ Organizátormi súťaže sú: Slovenský zväz kuchárov a cukrárov (SZKC) a Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV). Garantom súťaže je SZKC. Termín prihlásenia súťažiaceho do krajského semifinálového kola súťaže je 25. októbra 2021…
čítaj ďalej →
Krájač  zeleniny – CL20 a 3 disky zdarma od ROBOT COUPE

Krájač zeleniny – CL20 a 3 disky zdarma od ROBOT COUPE

Skvelá voľba pre reštaurácie a pre školské zariadenia do 80 stravníkov . Zabezpečí prípravu velkého  množstva  čerstvej zeleniny a ovocia. V ponuke je viac jako 23 krájacích diskov. https://www.youtube.com/watch?v=Di9GEkFXp1U  Potrebujete pripraviť  jemný mrkvový, uhorkový alebo snáď krehký kapustový šalát? Ako rýchlo spracovať koreňovú zeleninu na rezančeky alebo nastrúhať  ? Musíte krájať cibuľu na základy alebo snáď  strúhate syr, čokoládu,, ořechy a…
čítaj ďalej →
Smútočná správa „za Ivanom Kopčákom“

Smútočná správa „za Ivanom Kopčákom“

Vážení kolegovia, členovia SZKC, Veľmi bolestne sa nás dotkla  smutná správa , že v stredu 25. augusta 2021 v ranných hodinách  náhle a nečakane  vo veku 61 rokov navždy dotĺklo srdce  pána Ivana Kopčáka, nášho priateľa ,  kolegu, zakladajúceho člena a neskôr dlhoročného predsedu  Prešovského  klubu kuchárov a cukrárov SZKC aj Výkonného výboru Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Aj po odchode z postu predsedu klubu bol so svojim  klubom…
čítaj ďalej →
Slovenčina Slovenčina English English