Staň sa členom SZKC využívaj všetky výhody členstva! Zľavy na nákup zariadení, špeciálne ponuky, akcie, prednášky, semináre, školenia a iné.
Prezident SZKC hosťom relácie RTVS „Klub na trojke“

Prezident SZKC hosťom relácie RTVS „Klub na trojke“

Diváci poznajú reláciu Klub na trojke ako inšpiratívny magazín plný rád, a príbehov. Moderátori relácie Katarína Brychtová a Macek Hanáček pozvali do vysielania 1. apríla 2021 naozaj silnú a zaujímavú zostavu, ktorú tvorili známy  očný chirurg MUDr. Pavol Veselý,“mufuzákov“ Stana Galisa a Alana Mikušeka, fotografa a odborníka na dravce Jozefa Chavku a popredného slovenského šéfkuchára ,prezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov  a zároveň šéfkuchára spoločnosti METRO Vojta Artza.…
čítaj ďalej →
#SMCH: Gastro volá po znížení DPH na stravovacie služby, oproti okolitým krajinám je dvoj- až štvornásobná

#SMCH: Gastro volá po znížení DPH na stravovacie služby, oproti okolitým krajinám je dvoj- až štvornásobná

 Tlačová správa #SMCH: Gastro volá po znížení DPH na stravovacie služby, oproti okolitým krajinám je dvoj- až štvornásobná Európska komisia odporúča členským štátom znížiť DPH pre gastro a cestovný ruch DPH v gastre je na Slovensku dvoj- až štvornásobná oproti okolitým krajinám Slovensko má štvrtú najvyššiu DPH na gastro v celej Európskej únii Bratislava 9. apríla 2021 – Zníženie DPH na stravovacie služby…
čítaj ďalej →
Pozvánka na on line diskusiu 8.4.2021

Pozvánka na on line diskusiu 8.4.2021

Situácia v gastro sektore na Slovensku je stále vážna.  Platforma #stalemamechut sa snaží pomôcť riešiť tento nepriaznivý stav a vyvíja viacero aktivít. Jednou z nich je aj on line diskusia  na tému aktuálnej situácie v slovenskom gastre, ktorú organizuje platforma, ktorej signatárom je aj  Slovenský zväz kuchárov a cukrárov.   Z obsahu diskusie: Čo sa udialo v gastro sektore za posledný rok?  Akú podporu ponúka štát čo chce vláda spraviť so sektorom gastro služieb, aby prežil a bol opäť konkurencieschopný?   Diskusiu môžete sledovať aj vy…
čítaj ďalej →
Veľkonočný pozdrav 2021

Veľkonočný pozdrav 2021

Pučiace stromy, rozkvitnuté lúky a vtáčí štebot nám potichu šepkajú, že prichádzajú sviatky Veľkej noci. I preto vám želáme, aby tieto dni naplnili vaše srdcia pokojom a rodinnou pohodou. Želáme šťastnú Veľkú noc.   Vážení priatelia, Doba ešte stále nie je  k nášmu odboru vôbec priaznivo naklonená a ústretová. Radi by sme Vás pozdravili a vyjadrili nádej, že vy ,aj vaši blízki, ste…
čítaj ďalej →
Za Ľubomírom Motyčkom

Za Ľubomírom Motyčkom

So zármutkom sme prijali smutnú správu, že v piatok 19. marca 2021 popoludní,  veku 71 rokov nás navždy opustil  pán Ľubomír Motyčka, novinár, redaktor, poslanec Banskobystrického samosprávneho kraja , mestský poslanec,  priateľ a podporovateľ Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Poznali sme ho ako skvelého  kamaráta , rozhľadeného a múdreho  človeka, vždy ochotného pomôcť. Nikdy nezabudneme na to čo urobil najmä pre náš Banskobystrický…
čítaj ďalej →
Diskusia iniciatívy „Rozbaľte to“: gastro podniky potrebujú pomoc od ľudí aj štátu

Diskusia iniciatívy „Rozbaľte to“: gastro podniky potrebujú pomoc od ľudí aj štátu

Reštaurácie sa už tešia na zákazníkov, ktorých privítajú po uvoľnení protipandemických opatrení. Preklenúť toto náročné obdobie im pomáhajú najmä donášky jedál domov a výdajné okienka. Obrovskou pomocou pre gastro sektor by však bolo aj 100 miliónov eur, ktoré pre cestovný ruch požaduje zo štátnych peňazí uvoľniť ministerstvo dopravy. Aj také sú závery online diskusie „Ako ďalej v gastrobiznise po prvom roku pandémie“, v ktorej sa 17.…
čítaj ďalej →
Ako ďalej v Gastrobiznise po prvom roku pandémie

Ako ďalej v Gastrobiznise po prvom roku pandémie

Situácia v gastro sektore na Slovensku je vážna. Reštaurácie sú už mesiace zatvorené a svoje služby môžu ponúkať iba na donášku či cez výdajné okienko. Podľa februárového prieskumu iniciatívy „Rozbaľte to“ chýbajú otvorené podniky 68 percentám Slovákov. Najčastejším dôvodom je, že ľuďom sa už cnie za špecialitami v reštauráciách a stretávali sa v nich s rodinou či priateľmi. V súčasnej…
čítaj ďalej →
Pozývame vás na online predstavenie SND

Pozývame vás na online predstavenie SND

Slovenské národné divadlo ponúka pozvánku na online vysielanie  inscenácie "KUBO" v réžii Lukáša Brutovského. Pozvánka je prejavom  vďaky a úcty pre pracovníkov v službách (obchody, predajne, reťazce),  ktorí sú často v prvých líniách. K ním patrí aj Gastro segment a  hotelierstvo, výrazne zasiahnuté súčasnou pandémiou Pozývajú Vás sledovať tento záznam z pohodlia Vašej obývačky už v sobotu 20. marca 2021 o…
čítaj ďalej →
Nové opatrenia vlády SR platné od 3. marca 2021

Nové opatrenia vlády SR platné od 3. marca 2021

Od 3. marca 2021 Vláda  SR sprísňuje obmedzenia pohybu a pobytu osôb. Nové opatrenia sa dotknú aj prevádzkovej doby zariadení verejného stravovania. Nové opatrenie Vlády SR obmedzuje slobodu pohybu a pobytu osôb zákazom vychádzania od 3. marca 2021 v čase od 05:00 do 20:00, pričom zákaz sa nevzťahuje na: „cestu do a zo zamestnania zamestnanca, okrem zamestnancov škôl a školských zariadení, ktorý nemôže vzhľadom…
čítaj ďalej →
Situácia v sektore gastroslužieb je čoraz kritickejšia – tlačová správa

Situácia v sektore gastroslužieb je čoraz kritickejšia – tlačová správa

Situácia v sektore gastroslužieb je čoraz kritickejšia. Platforma #StáleMámeChuť, združujúca 14 organizácií a iniciatív spojených pre záchranu gastro sektora na Slovensku, preto zrealizovala medzi gastro prevádzkovateľmi rýchly 7-dňový prieskum využívania pomocí z jednotlivých ministerstiev. Prieskum ukázal, že meškajú najmä prostriedky zo schémy pomoci pre cestovný ruch. Styri z piatich gastro prevadzok podporu pre cestovny ruch stale nedostali
čítaj ďalej →