Súťaž „ Najkrajšiu tortu Slovenska 2023“ 11. ročník sa podarilo úspešne zorganizovať. V sále Divadla Púchov sa 12.10. 2023 stretlo 24 súťažiacich, ich torty súťažili v troch súťažných kategóriách , K/1 – senior, K/ 2 – junior, K/ 3 – netradičné torty a právom môžeme povedať, že boli z celého Slovenska.
Súťaž organizuje Klub cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov pod záštitou Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove s veľkou podporou mesta Púchov osobitne pani primátorky JUDr. Kataríny Henekovej M.B.A. Odborným garantom je Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, člen celosvetovej organizácie WACS.
Na otvorení sa súťažiacim a hosťom prihovorili Mgr. Iveta Mináriková, riaditeľka Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove, viceprimátor mesta Púchov Mgr. Peter Bílik, predsedníčka klubu cukrárov SZKC Mgr. Jozefína Zaukolcová, predseda hodnotiacej komisie Michal Baniar a Petra Tóthová, Cake designer, porotkyňa „Pečie celé Slovensko“.
Pred 15 rokmi sa konal prvý ročník tejto súťaže v Považskej Bystrici, počas pandemického obdobia sa veľké podujatia nemohli organizovať a preto sme sa trochu obávali, aká bude účasť aj úroveň. Obavy boli zbytočné…. Mali sme možnosť vidieť a ochutnať 24 krásnych a chuťovo vynikajúcich toriet. Rozhodovanie bolo preto veľmi ťažké. Súťažili talentovaní cukrári z Bardejova, Detvy, Spišskej Novej Vsi, Horného Smokovca, Liptovského Mikuláša, Žiliny, Piešťan, Zvolena, Nitry, Malaciek, Terchovej, Dolnej Tižiny, Zákamenného, Dubnice Nad Váhom, Púchova, Bystričky – Martin, Čadce, a Považskej Bystrice. Počas celého dňa bola úžasná atmosféra, návštevníci mohli obdivovať vystavené diela a hlasovať o torte, ktorá sa im najviac páčila. Do hlasovania sa zapojilo 598 návštevníkov. Certifiková komisia SZKC hodnotila originalitu, nápaditosť, precíznosť, používanie moderných prvkov, viaceré technológie zdobenia, módne trendy, vhodné chuťové a farebné doladenie, celkový dojem, dodržanie časového limitu, čistotu, dodržiavanie hygienických zásad a samotnú prezentáciu. Bolo zakázané používať nejedlé časti a polystyrénové podstavce. Podľa počtu získaných bodov boli súťažiaci zaradení do hodnotiacich pásiem – zlaté, strieborné a bronzové. V každej kategórii boli udelené prvé tri miesta a absolútny víťaz Anna Briestenská , Dolná Tižina získala okrem vecných cien aj finančnú odmenu 300,- od klubu cukrárov SZKC.
Na stiahnutie: Vysledková listina.docx
Ďakujeme súťažiacim za účasť, komisii za objektívne hodnotenie a sponzorom za podporu.
Mgr. Jozefína Zaukolcová, predsedníčka klubu cukrárov SZKC
Sponzori súťaže
- Metro, generálny partner SZKC
- Gastro, revue gastronómie a cestovného ruchu Bratislava – mediálny partner
- Zeus s.r.o., Nám. SNP 13, Bratislava
- Tescoma s.r.o. Púchov
- T- fornax s.r.o Dubnica nad Váhom
- Cukráreň VIVI
- Chef Works, Juvitex s.r.o.
- JTF – partnership – Lednické Rovne
- Carla , spol.s.r.o. Košice
- Seba group, s.r.o. Martin
- Dr. Oetker, Bratislava
- Bell, reklamná agentúra Púchov
- Púchovská kultúra, s.r.o. – dom kultúry Púchov
- ACCOM Slovakia s.r.o. Banská Bystrica
- Debic. com
- Rona a.s. Lednické rovne
- DIRA spoločnosť, Lívia Néveri
- Zeda s.r.o. Gafjary
- Torty od mamy.sk
- Stredná odborná škola obchodu a služieb Púchov
- Mesto Púchov
Komisia
- Michal Baniar, Cukráreň Vivi
- Petra Tóthová, Cake designer, porotkyňa šou Pečie celé Clovensko
- Ing. Dagmar Poláčková, Stredná odborná škola obchodu a služieb Piešťany
- Mgr. Viera Hýllová, Hotelová akadémia Žilina
- Bc. Viera Sebíňová, Stredná odborná škola hotelových spužieb a obchodu Zvolen
- Mgr. Jana Pišteková , Stredná odborná škola obchodu a služieb Čadca
- Mgr. Jozefína Zaukolcová , Stredná odborná škola obchodu a služieb Púchov