Košický klub SZKC v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Košiciach,
pod záštitou záštitou predsedu Košického samosprávneho kraja Ing. Rastislava Trnku zorganizovali už VIII. Ročník súťaži Košický kuchár a VIII ročník Jarnej gastronomickej výstavy jedál a cukrárenských výrobkov. Do Košíc prišlo súťažiť 33 súťažiacich z 18 škôl zo Slovenska, Čiech a Poľska. Hodnotiaca komisia rozhodla o nasledovnom umiestnení súťažiacich:
- Absolútnym víťazom v kategórii Kuchár Junior Živé varenie sa stal Václav Fryč zo Střední školy gastronómie Malešice z Prahy.
- Zlaté umiestnenie v tejto kategórii získal aj Matej Novák zo SOŠ obchodu a služieb Jána Bocatia Košice.
- V kategórii Kuchár Senior Živé varenie sa stal absolútnym víťazom Šimon Kalata z Plzeňskej Hodovne v Malackách.
- Dagmar Diržininkiene získala ocenenie v kategórii Školské zariadenia a vývarovne zo ZŠ Postupimská Košice.
- Ocenenie za kreativitu v kategórii Kuchár Junior Živé varenie získal Simon Synak z Hotelovej akadémie Liptovský Mikuláš.
- Absolútnou víťazkou v súťažnej disciplíne Torty a zákusky v kategórii Junior sa stala Daniela Mrázková z Hotelovej akadémie Južná trieda Košice
- Bronzové ocenenie v kategórii Školské zariadenia a vývarovne získala Monika Tomášová zo ZŠ Postupimská Košice.
Naše poďakovanie patrí viac ako 20 organizáciám, s ktorými spolupracuje škola a Košický klub SZKC a ktoré súťaž podporili .
Príloha na stiahnutie: Výsledková listina
Autorka fotografií: Mgr. art. Michaela Vaczy