Staň sa členom SZKC využívaj všetky výhody členstva! Zľavy na nákup zariadení, špeciálne ponuky, akcie, prednášky, semináre, školenia a iné.

Prestížne ocenenie “GURMAN AWARD GRAND PRIX 2019 – cena za celoživotné dielo“ bolo udelené šéfkuchárovi Jozefovi Hromjákovi

Prestížne ocenenie “GURMAN AWARD GRAND PRIX 2019 – cena za celoživotné dielo“ bolo udelené šéfkuchárovi Jozefovi Hromjákovi

Toto prestížne ocenenie za dlhoročné a výnimočné zásluhy o rozvoj a reprezentáciu slovenskej gastronómie každoročne udeľuje gastronomický sprievodca „Gurmán na Slovensku“ na základe nominácie Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov.

Pán Jozef Hromják je jednou z najvýraznejších osobnosti slovenskej gastronómie. . Od ukončenia vzdelania na Strednom odbornom učilišti SZDS v Prešove, v roku 1998 už 21 rokov ako kuchár a šéfkuchár aktívne pôsobí v oblasti gastronómie.

Patrí do skupiny kuchárov gastronómov – zanietencov, kreatívcov , so silným dôrazom na detail,. Ako šéfkuchár obľubuje dialógy s hosťami. V Košiciach založil a viedol populárnu Školu varenia,. Život preňho znamená cestu, na ktorej môžeme zdieľať.

Je držiteľom titulu absolútny víťaz dvoch ročníkov prestížnej celonárodnej súťaže kuchárov – Danubius GASTRO CUP – varenie na živo. Je víťazom dvoch ročníkov Majstrovstiev SR vo filetovaní čerstvého lososa.V rokoch 2014 – 2018 bol členom Slovenského tímu kuchárov a cukrárov SZKC, s ktorým získal vzácne medaily zo svetových súťaží WORLD CULINARY CUP – EXPOGAST Luxemburg 2014 ,  Kuchárskej olympiády IKA Erfurt 2016, a WORLD CULINARY CUP – EXPOGAST Luxemburg 2018.

Varí v harmónii s prostredím, v ktorom vyrastal. Autentickú slovenskú kuchyňu dopĺňa prvkami talianskej či francúzskej. Práve preto na „jeho tanieroch“ vznikajú originálne kombinácie,“ V súlade s celosvetovými gastronomickými trendami uprednostňuje využívanie suroví z lokálnych fariem v ich aktuálnej sezóne a bylinky od miestnych dodávateľov .

V súčasnosti je šéfkuchárom prvej autorskej reštaurácie v Košiciach – reštaurácie ZORE.

V roku 2017 mu boli udelené ocenenia: “Zlatá medaila Jána Babilona“ a „Rád prezidenta SZKC
Od marca 2019 je predsedom Košického klubu kuchárov a cukrárov SZKC , v júni 2019 bol menovaný za kapitána Slovenského národného tímu kuchárov a cukrárov pre budúce obdobie. Pán Jozef Hromják patrí medzi elitu slovenskej gastronómie.

Prestížne ocenenie „GRAND PRIX 2019 – OSOBNOSŤ GASTRONÓMIE – ocenenie za celoživotné dielo“ právom patrí do jeho rúk. Srdečne blahoželáme.

Pridaj komentár