Týždeň talianskej kuchyne v Bratislave s michelinskými šéfkuchármi

Týždeň talianskej kuchyne v Bratislave s michelinskými šéfkuchármi

Pri príležitosti VII. ročníka „ Týždňa talianskej kuchyne vo svete“ usporiadala veľvyslankyňa Talianska na Slovensku pani Catherine Flumiani „gurmánsku večeru“ , ktorá sa konala 14. novembra 2022 v bratislavskom hoteli Sheraton. Pozvanie dostali aj Vojto Artz, prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a Ing. Zuzana Dúžeková, generálna tajomníčka SZKC.. Menu inšpirované veľkou talianskou tradíciou pripravovali šéfkuchári bratia Alex a Vittorio Manzoni, , ktorí…
čítaj ďalej →
Vyhlásenie IV. ročník súťaže JESEŇ na Tokaji 2022

Vyhlásenie IV. ročník súťaže JESEŇ na Tokaji 2022

Košický klub SZKC a SOŠ služieb a priemyslu sv. Jozafáta Trebišov vyhlasujú IV. ročník gastronomickej súťaže JESEŇ NA TOKAJI spojenú s VÝSTAVOU STUDENÝCH JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV. Súťaž sa bude konať 23.11.2022 v priestoroch školskej reštaurácie MLADOSŤ Komenského 1963/10, Trebišov Tešíme sa na stretnutie Na stiahnutie: Jeseň na Tokaji IV. ročník - Program a prihláška
čítaj ďalej →
Dnes kuchári celého sveta oslavujú svoj sviatok – Medzinárodný deň kuchárov – INTERNATIONAL CHEFS DAY 2022

Dnes kuchári celého sveta oslavujú svoj sviatok – Medzinárodný deň kuchárov – INTERNATIONAL CHEFS DAY 2022

Každý rok 20. októbra oslavujeme Medzinárodný deň kuchárov. Profesia kuchára je jednou z najstarších na svete a jej dopyt neustále lámal rekordy. Nie je prekvapením, že majstri kulinárskeho umenia majú svoj vlastný dátum na oslavu profesionálnych zručností. Profesionálny sviatok pre všetkých kuchárov sveta založila v roku 2004 Svetová asociácia kulinárskych spoločností na návrh už zosnulého šéfkuchára a exprezidenta WACS Billa Gallaghera. Je…
čítaj ďalej →
Memoriál Róberta Kmeťa

Memoriál Róberta Kmeťa

Už po 12 krát Vás pozývame na príjemnú gastonomickú aktivitu - súťaž vo varení gulášu. Aklciu usporadúvajú Telovýchovná jednota Jarovce a Bratislavský klub kuuchárov a cukrárov ako Memoriál Róberta Kmeťa. Pozývame Vás ako súťažiacia, ale aj ako divákov, ktorí sú zvedaví na kreativitu v príprave tohto populárneho pokrmu Tešíme sa na stretnutie
čítaj ďalej →
Za Romanom Pekným

Za Romanom Pekným

Bolestne sa nás dotkla nečakaná, neuveriteľná, mrazivá , krutá   a veľmi smutná správa o náhlom skone nášho priateľa, zakladajúceho člena Žilinského klubu kuchárov a cukrárov  pána Romana Pekného  Cítime nesmierny žiaľ nad tým, že drsná ruka smrti  ho navždy vytrhla spomedzi našich radov tak predčasne, vo veku len 44 rokov. Naozaj sa len veľmi ťažko hľadajú slová, ktorými by sme vyjadrili žiaľ nad tým, že…
čítaj ďalej →
Marketingové volania už len s predvoľbou (0)888

Marketingové volania už len s predvoľbou (0)888

Vážení priatelia, dovoľujeme si Vás informovať o novinkách, ktoré odbremenia Vás odbremenia doterajších otravných tele-marketingových volaní. Od 1.8.2022 je v platnosti zákon, ktorý povoľuje volania s marketingovými ponukami prostredníctvom čísel s vymedzenými predvoľbami (prefixmi). Čo to znamená? Znamená to, že je zavedená špeciálna predvoľba pre telefónne čísla (predvoľba (0)888), z ktorých sa vykonáva priamy marketing. Vďaka tomu, viete hneď rozlíšiť, že sa jedná o volajúceho z oblasti priameho marketingu. Avšak, toto obmedzenie…
čítaj ďalej →
Vyhlásenie postupovej celoslovenskej súťaže Skills Slovakia – Gastro Junior METRO CUP 2022 / 2023 – odbor kuchár junior

Vyhlásenie postupovej celoslovenskej súťaže Skills Slovakia – Gastro Junior METRO CUP 2022 / 2023 – odbor kuchár junior

Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu SR vyhlási aj tento rok ďalší ročník celoslovenskej postupovej súťaže „ 12. ročník súťaže SKILLS SLOVAKIA – GASTRO JUNIOR METRO CUP 2022 / 2023.“ Organizátormi súťaže sú: Slovenský zväz kuchárov a cukrárov (SZKC) a Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV). Garantom súťaže je SZKC. Súťaže sa môžu zúčastniť dvojčlenné tímy žiakov hotelových akadémií a stredných odborných škôl…
čítaj ďalej →
Vyhlásenie postupovej celoslovenskej súťaže Skills Slovakia – Gastro Junior CUP 2022/2023 – odbor cukrár junior

Vyhlásenie postupovej celoslovenskej súťaže Skills Slovakia – Gastro Junior CUP 2022/2023 – odbor cukrár junior

Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu SR vyhlási aj tento rok ďalší ročník celoslovenskej postupovej súťaže „ 3. ročník súťaže SKILLS SLOVAKIA – GASTRO JUNIOR CUP 2022 / 2023 v odbore CUKRÁR.“ Organizátormi súťaže sú: Slovenský zväz kuchárov a cukrárov (SZKC) a Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV). Garantom súťaže je SZKC. Súťaže sa môžu zúčastniť dvojčlenné tímy žiakov hotelových akadémií a stredných odborných…
čítaj ďalej →
Príhovor prezidenta SZKC

Príhovor prezidenta SZKC

Vážení členovia Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov , priaznivci gastronómie, priatelia, Na prahu jesene Vás srdečne pozdravujem. Verím, že ste si počas dovolenkového obdobia stihli oddýchnuť a nabrať dostatok síl do ďalších mesiacov tvrdej práce. Pevne verím, že COVID pandémia , ktorá nám tak komplikovala život a kládla „polena pod nohy“ v posledných dvoch rokoch , sa dá na ústup a my sa budeme môcť…
čítaj ďalej →
Slovenčina Slovenčina English English