GASTRO-FESTIVAL „GASTRO INAK“ KOMOČA 2020

GASTRO-FESTIVAL „GASTRO INAK“  KOMOČA 2020

Prvý augustový víkend patril Gastrofestu. Aj tento rok sa festival konal v Komoči pod názvom „Gastro Inak“. Pravdou je, že sa niesol v duchu obmedzení , ale výborná Gastro Party atmosféra a skvelá nálada nechýbali.

Zažili sme „Chute Regiónov“ – zúčastnení prezentovali zachovalé hmotné a úžitkové predmety danej obce či regiónu , ktoré sú spojené s tradíciami a s ľudovými motívmi. Tak isto predstavili svoje jedlá v autentickom prostredí , s použitím tradičných receptúr a tradičných metód prípravy.

Súčasťou bohatého programu bola Gastrokonferencia , prednášky a diskusie na vzniknutú situáciu počas ,,Korony´´ , ale aj o gastre ako takom a jeho budúcnosti.

V  sobotu 1 .augusta 2020 v rámci Gastroefestival GASTRO  INAK prednášal aj člen Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Martin Queue (Martin Spišak) . Šíril osvetu o ochorení IBD a princípoch ZERO TOLERANCE, ktoré by chcel aplikovať v praxi. A to, aby kuchári štandardne mysleli aj na ľudí s celiakiou a intoleranciami a vytvárali pre nich v rámci ich ponuky aj jedlá pre nich vhodné. Čo je jeho cieľ, tak mu držme palce.

Celý program vyvrcholil pod názvom : „Španielsky večer v Komoči ´´  alebo Porota varí  návštevníkom“ ,priateľský kuchársky zážitok v španielskom duchu s chutnou Paellou , Sangriou a hudobným doprovodom v podaní : Paco de Eva

V rámci neho  Vojto Artz – prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár spoločnosti Metro Cash & Carry Slovakia s.r.o. a Lukaš Guzman  z Empresa catering Zvolen a člen Banskobystrického  klubu SZKC pripravili návštevníkom  kuchársky zážitok v španielskom duchu s chutnou Paellou na 2 spôsoby  ,

Akciu už tradične moderoval veľký priaznivec Gastrofestivalu KOMOČA pán Ivan Vojtek- Tuli.

Poďakovanie za pozvanie, skvelú myšlienku a  organizáciu na vysokej profesionálnej úrovni patrí organizátorovi podujatia pánovi Tiborovi Lukacsovi.

Slovenčina Slovenčina English English