Začiatkom marca 2016 Klub cukrárov SZKC zorganizoval dva semináre, ktoré sa konali v Piešťanoch a Liptovskom Mikuláši. Semináre boli zamerané na prípravu tanierových dezertov reštauračných a kaviarenských podľa moderných prvkov súčasnej cukrárskej gastronómie.
Seminár pozostával z teórie a praktickej prípravy dezertov, náplní, omáčok, ozdôb. Účastníci seminára boli z odborných škôl, hotelov aj reštaurácií z celého Slovenska. Mali možnosť vidieť aktuálne nové suroviny, technologické postupy a prípravu nasledovných dezertov:
Kaviarenské
• Čučoriedkovo tvarohová torta
• Čokoládový mousse s jahodami
• Cafe gourmand ( creme brulee, panacotta, tiramisu, macrons )
Tanierové
• Čokoládový brownies s mliečnou penou, brusnicovou omáčkou a malinovým chipsom
• Parfait s kakaovým bôbom, malinovou piškótou, arašidovým krémom, makronkou a banánovým chipsom
• Jahodovo jogurtový mousse s ovocnou omáčkou, želé z ružového vína , snehové pusinky s chrumkavou matou a karamelom
Na záver každého seminára sa konala ochutnáva pripravených dezertov, ktoré boli nielen lákavé vzhľadom ale aj lahodné chuťou.
Seminár pripravili Michal Baniar, cukrárska výroba Gerardin a Mgr. Jozefína Zaukolcová, predsedníčka klubu cukrárov SZKC v spolupráci a firmami ZEUS s.r.o. Bratislava, ACCOM Slovakia s.r.o. Banská Bystrica, T-FORNAX s.r.o. Dubnica nad Váhom.
Za spoluprácu a vytvorené pracovné podmienky ďakujeme vedeniu Strednej odbornej školy obchodu a služieb Mojmírova Piešťany pani riaditeľke Ing. Anne Zálešákovej a pani riaditeľke Ing. Kataríne Uličnej z hotelovej akadémie Liptovský Mikuláš.
[fancygallery id=“6″ album=“21″]