Kurz Mandľové macarons a iné dezerty
Lektorka: Mgr. Jozefína Zaukolcová – predsedníčka Klubu cukrárov SZKC, členka Slovenského národného tímu kuchárov a cukrárov
Obsahom školenia je osvojiť si prípravu špeciálnych druhov cukrárskych dezertov francúzskeho typu. Školenie bude zamerané na prípravu mandľovej hmoty z mandľovej múky, prípravu mandľovej hmoty zo zmesi Braun, príprava pálenej hmoty na venčeky a v kombinácii s krehkým cestom, prípravu creme brulee s mandľovým karamelom. Kurz je vhodný pre všetkých, ktorý sa chcú naučiť pripravovať originálne sladké dezerty, osvojiť si nové zručnosti a načerpať informácie.
Obsah kurzu:
• Príprava hmoty na macarons klasickým spôsobom
• Príprava hmoty na macarons z kvalitnej zmesi Braun
• Príprava pálenej hmoty na venčeky, karamelové veterníky, profiteroles
• Príprava karamelovej šľahačky, žĺtkovej šľahačky klasickým spôsobom
• Príprava základnej náplne na macarons, použitie termostabilných náplní
• Príprava creme brulee , mandľového karamelu
Každý účastník kurzu bude mať možnosť pripraviť vlastné macarons, vaječné venčeky a profiteroles, creme brulee.
1. Kurz prebieha v piatok 12. 5. 2017 od 15.00 – 19.00 hod
2. Kurz prebieha v piatok 16. 6. 2017 od 15.00 – 19.00 hod
Program:
Príprava hmoty na macarons, príprava pálenej hmoty, creme brulee
Piatok:
15.00 – 15. 15 hod. úvod
privítanie, program kurzu
15,15 hod – 17.00 hod
Príprava hmoty na macarons, osychanie, príprava pálenej hmoty, hmoty na creme brulé
17,00 hod – 17.30 hod
prestávka – občerstvenie
17.00 – 18.30 hod pokračovanie
Príprava žĺtkovej šľahačky
karamelovej šľahačky
pečenie macarons, plnenie
18.30- 19.00 hod záver, rozlúčenie
Odovzdanie osvedčení
Upratovanie
Miesto konania :
Stredná odborná škola obchodu a služieb, ulica 1.Mája 1264, 02 01 Púchov
Budova C, vchod oproti poisťovni Dôvera
Cena: 60,00 € s DPH
Ak máte záujem, záväzne sa môžete prihlásiť prostredníctvom nášho e-mailu: tfornax@peceniehrou.sk
Po záväznom prihlásení vám budú zaslané ďalšie informácie.