Seminár Čokoláda II
Školenie pre pokročilých
V sobotu 18.3.2017 napriek nepriaznivému počasiu sa konalo v Púchove školenie pod názvom Čokoláda II, určené pre pokročilých, ktorí už majú skúsenosti s pravou čokoládou. Školenia sa zúčastnilo 7 nadšených šikovných žienok od Košíc až po Bratislavu. Spoločne sme pracovali s belgickou čokoládou značky Callebaut, trénovali sme čokoládové cigarety, vejáre a rôzne iné ozdoby, krájané pralinky a dezerty pripravené z kvalitného ovocného pyré, dokončené lesklými glazúrami a polevami. Po malých ukážkach zdobenia s jarným nádychom sa účastníčky naplno zhostili zdobenia dezertov. Výsledkom boli dezerty plné farieb a tvorivých nápadov. Nakoniec sme sa rozlúčili a každá študentka odchádzala s krabičkou plnou dezertov, aby sa mohli doma pochváliť a vychutnať to čo sme spoločne vytvorili.
Je radosťou pracovať s ľuďmi, ktorí sú nadšení pre to čo robia a sú zanietení pre sladkú prácu.
Mgr. Jozefína Zaukolcová
školiteľka a predsedníčka Klubu cukrárov