Už po ôsmy krát kuchári a cukrári oslávili sviatok svojho patróna

Už po ôsmy krát kuchári a cukrári oslávili sviatok svojho patróna

Už po ôsmy krát sa bratislavské Hlavné námestie rozjasnilo od bielych kuchárskych uniforiem a rozvoňalo neskutočne príťažlivými vôňami. V sobotu 9. augusta 2014 totiž Bratislavský klub kuchárov a cukrárov SZKC v spolupráci s Magistrátom Hl. mesta SR Bratislavy a Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom opäť organizoval oslavu venovanú svojmu patrónovi Sv. Vavrincovi. Sv. Vavrinec si tento krát na svojej oslave…
čítaj ďalej →
Svetový kongres kuchárov a cukrárov 2014

Svetový kongres kuchárov a cukrárov 2014

Malebné nórske prístavné mestečko Stavanger s približne stotisíc obyvateľmi hostilo účastníkov významného kuchárskeho kongresu. V dňoch 3 – 5. júla 2014 sa tu konal 36. ročník Svetového kongresu WACS – Svetovej organizácie kuchárskych a cukrárskych asociácií, ktorá združuje viac ako 10 miliónov kuchárov a cukrárov z 93 krajín sveta. Riadnym členom tejto organizácie od roku 2000 je aj Slovenský zväz…
čítaj ďalej →
Oslavy sv. Vavrinca – patróna kuchárov a cukrárov

Oslavy sv. Vavrinca – patróna kuchárov a cukrárov

Bratislavský klub kuchárov a cukrárov SZKC si Vás dovoľuje srdečne pozvať na siedmy ročník gastronomickej akcie „Oslava sv. Vavrinca - patróna kuchárov a cukrárov“, ktorú organizujeme pod záštitou Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy a BKIS ako súčasť festivalu Kultúrne leto a hradné slávnosti Bratislava 2014. Profesionálni kuchári, ale predovšetkým všetci priatelia dobrého jedla, pitia a zábavy by nemali chýbať v…
čítaj ďalej →
Prezident SZKC varil michellinovským kuchárom

Prezident SZKC varil michellinovským kuchárom

Nebýva obvyklé, aby sa pri jednom stole stretlo viacero michellinovských kuchárov naraz . A na Slovensku je to snáď po prvý krát. V reštaurácii Hotela Matyšák sa v podvečer 2. júna 2014 stretli dokonca traja vynikajúci kuchári, ktorých mená a mená ich reštaurácii sa hrdia prídomkom „michellinovský“. Ewout Eleveld z Holandska, Fernando Perez Arellano z Malorky, Lionel Lévy z Francúzska,…
čítaj ďalej →
Ocenenie za celoživotné dielo

Ocenenie za celoživotné dielo

Prestížne ocenenie“ GURMAN AWARD GRAND PRIX 2014 – cena za celoživotné dielo“ si z rúk michelinovského kuchára Fernanda Perez Arellana z Malorky prevzal pán Ján Košťálik. Toto ocenenie za dlhoročné výnimočné zásluhy o rozvoj a reprezentáciu slovenskej gastronómie každoročne udeľuje gastronomický sprievodca „Gurmán na Slovensku“ na základe nominácie Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Pán Ján Košťálik sa narodil 05.mája 1962.…
čítaj ďalej →
Poďakovanie

Poďakovanie

V dňoch 16. – 18.5.2014 sa konala výstava Torty a svet pečenia v Trenčíne na výstavisku Expo center. Výstava bola spojená so súťažou o najkrajšiu tortu v dvoch kategóriách, detská cukrárov. V stánku slovenského Zväzu kuchárov a cukrárov členovia klubu cukrárov a žiaci strednej odbornej školy obchodu a služieb Púchov pripravovali jednoduché cukrárske výrobky. Súčasťou výstavy bol aj sprievodný program,…
čítaj ďalej →
TORTY & svet pečenia 2014

TORTY & svet pečenia 2014

Sladké pokušenie nájdete na výstave TORTY & svet pečenia v Trenčíne. Výstavisko EXPO CENTER a.s., Trenčín v spolupráci s internetovým portálom pre cukrárov www.tortysnov.sk pripravilo 2. ročník celoslovenskej cukrárskej výstavy TORTY & svet pečenia, ktorý sa bude konať v dňoch 16. až 18. mája. Záštitu nad výstavou prebral prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov pán Branislav Križan. Našou snahou je…
čítaj ďalej →
13. Májová výstava studených mís a cukrárskych výrobkov

13. Májová výstava studených mís a cukrárskych výrobkov

Prešovský klub SZKC, Stredsná Odborná škola obchodu a služieb SDH 3, primátor mesta Prešov si Vás dovoľujú pozvať na 13. Májovú výstavu studených mís a cukrárskych výrobkov Odovzdávanie a uloženie mís od 7:00 do 9:00 Výstava sa uskutoční v priestoroch PKO - Čierny orol, Prešov 7. mája 2014 v čase od 9:30 do 15:00 Viac informácií na ivankopcak6@gmail.com
čítaj ďalej →
Číňanom chutil bôčik s kapustou

Číňanom chutil bôčik s kapustou

Predstaviť čínskemu publiku gastronomickú tvár našej krajiny sa snažili v týždni slovenskej kuchyne pod názvom Taste of Slovakia šéfkuchári Peter Kiss z bratislavského U.F.O. a Braňo Križan z hotela Matyšák (a prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Organizoval ho Zastupiteľský úrad Slovenskej republiky v Pekingu v spolupráci s hotelom Swissôtel Beijing Hong Kong Macau Center pri príležitosti 65. výročia nadviazania…
čítaj ďalej →
Košický kuchár 2014

Košický kuchár 2014

Košický klub SZKC, Spoločenský pavilón s.r.o. Košice, Hotelová akadémia Južná tr. Košice, SOŠ J. Bocatia Košice vyhlasujú súťaž Košický kuchár 2014 a I. JARNÚ GASTRONOMICKÚ VÝSTAVU JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV a výstavu slávnostných tabúľ Prezentácia firiem: Zeleninári s.r.o. Bratislava, Ryba s.r.o. Košice, Fega Frost s.r.o. Kežmarok, ATC s.r.o., GurmEko Slovenská pobočka, Pivovar Kalternecker Rožňava, Next Trade Nové Mesto n/Váhom a…
čítaj ďalej →
Slovenčina Slovenčina English English