Na základe pozvania štátneho tajomníka Ministerstva cestovného ruchu a športu SR pána Mareka Harbuľáka a za prítomnosti generálneho riaditeľa Sekcie cestovného ruchu pána Tomáša Ondrčkusa 21. mája 2024 konalo rokovanie , ktorého sa za SZKC zúčastnili prezident SZKC Vojto Artza generálna tajomníčka SZKC Zuzana Dúžeková .
Témou rokovania boli otázky týkajúce sa
- možnosti a foriem spolupráce pri rozvoji a zlepšení kvality služieb cestovného ruchu na Slovensku s akcentom na slovenskú národnú gastronómiu,
- podpora skvalitnenia infraštruktúry cestovného ruchu,
- spolupráca pri prezentácii ponuky Slovenského CR na domácom trhu i v zahraničí,
- spolupráca so agentúrou Slovakia Travel pri vydávaní prezentačných materiálov o CR Slovenska
- odporúčania ako a čím slovenskú gastronómiu a kvalitné slovenské potraviny prezentovať
- možnosti podpory vybraných aktivít SZKC
- spolupráca profesijných združení zameraných na cestovný ruch a gastronómiu
- spolupráca pri otázkach vzdelávania budúcich odborníkov v oblasti CR ale aj pedagógov a majstrov odbornej výchovy
- rozvoj súťažných aktivít kuchárov a cukrárov juniorov a iné …..
Tém na spoluprácu je teda dostatok, už len vysúkať rukávy.
Slovenský zväz kuchárov a cukrárov ďakuje a váži si ponuku na spoluprácu, tešíme sa a sme pripravení podporiť Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR a agentúru Slovakia Travelv ich snahách o zlepšenie kvality služieb CR na Slovensku i v zahraničí.