Súťažné zadanie predpísalo prípravu 8 ks tortových rezov Ø 18 – 20 cm. Torta musela obsahovať minimálne 4 vrstvy, kde základom musel byť pečený korpus podľa vlastného výberu. Torta mala obsahovať minimálne 3 chuťové zložky, na reze viditeľné vrstvy. Torta mala byť rozkrojená na 8 ks a každý ks musel byť rovnako zdobený. . Rez taktiež musel mať ostré hrany. Na prípravu bolo stanovené použitie povinných surovín:
- Čokoláda Callebaut z produkcie spoločnosti Zeus Braun
- Smotana Elle &Vire 35 % z produkcie spoločnosti Savencia Fromage & Dairy
Na prípravu súťažného múčnika bol stanovený časový limit 120 minút .
Najlepšie umiestnenie získali tímy, ktoré dokázali vytvoriť moderný dezert. O vyrovnanej a vysokej úrovni súťažných dezertov svedčilo umiestnenie
Na základe bodového ohodnotenia bolo stanovené poradie úspešnosti súťažných tímov nasledovne:
Anna Yerofieieva a Anastasiia Fostii zo SOŠ obchodu a služieb Púchov
Mária Kašická a Hana Hurová zo SOŠ hotelovej Horný Smokovec
Yuxing ZHOU a Klaudia Michalcová z Hotelovej akadémie Žilina,
Stela KARVAYOVÁ a Janka Karabinošová z SOŠ dopravy a služieb Nové Zámky
Viliam Bajzík a Eliška Marlengová z Hotelovej akadémie Piešťany
Alexandra BLAŠKOVÁ a Daniela Mrázková z Hotelovej akadémie Košice
Súťaž hodnotila odborná hodnotiaca komisia na čele s predsedníčkou Mgr. Jozefínou Zaukolcovou , ďalšími členmi komisie boli Petra Tóthová a Michal Baniar. Všetci členovia komisie sú certifikovaní podľa kritérií Svetovej organizácie kuchárskych asociácií WACS pre hodnotenie súťaží organizovaných na Slovensku a v Českej republike.
Postupujúcim súťažiacim srdečne blahoželáme
Na stiahnutie: Výsledková listina finále Skills v odbore cukrár 2025