Staňte sa členom SZKC a využívajte zľavy na nákup zariadení a špeciálne ponuky. Zobraziť výhody →
Jazyk:

Výsledky celoslovenského finálového kola súťaže Skills Slovakia junior GASTRO CUP v odbore cukrár 2024/2025

Súťažné zadanie predpísalo prípravu 8 ks tortových rezov Ø 18 – 20 cm. Torta musela obsahovať minimálne 4 vrstvy, kde základom musel byť pečený korpus podľa vlastného výberu. Torta mala obsahovať minimálne 3 chuťové zložky, na reze viditeľné vrstvy. Torta mala byť rozkrojená na 8 ks a každý ks musel byť rovnako zdobený. . Rez taktiež musel mať ostré hrany. Na prípravu bolo stanovené použitie povinných surovín:

  • Čokoláda Callebaut z produkcie spoločnosti Zeus Braun
  • Smotana Elle &Vire 35 % z produkcie spoločnosti Savencia Fromage & Dairy

Na prípravu súťažného múčnika bol stanovený časový limit 120 minút .

Najlepšie umiestnenie získali tímy, ktoré dokázali vytvoriť moderný dezert. O vyrovnanej a vysokej úrovni súťažných dezertov svedčilo umiestnenie

Na základe bodového ohodnotenia bolo stanovené poradie úspešnosti súťažných tímov nasledovne:

Anna Yerofieieva a Anastasiia Fostii zo SOŠ obchodu a služieb Púchov

Mária Kašická a Hana Hurová zo SOŠ hotelovej Horný Smokovec

Yuxing ZHOU a Klaudia Michalcová z Hotelovej akadémie Žilina,

Stela KARVAYOVÁ a Janka Karabinošová z SOŠ dopravy a služieb Nové Zámky

Viliam Bajzík a Eliška Marlengová z Hotelovej akadémie Piešťany

Alexandra BLAŠKOVÁ a Daniela Mrázková z Hotelovej akadémie Košice

Súťaž hodnotila odborná hodnotiaca komisia na čele s predsedníčkou Mgr. Jozefínou Zaukolcovou , ďalšími členmi komisie boli Petra Tóthová a Michal Baniar. Všetci členovia komisie sú certifikovaní podľa kritérií Svetovej organizácie kuchárskych asociácií WACS pre hodnotenie súťaží organizovaných na Slovensku a v Českej republike.

Postupujúcim súťažiacim srdečne blahoželáme

Na stiahnutie: Výsledková listina finále Skills v odbore cukrár 2025

Facebook
WhatsApp
Email
Print