Súťažné tímy mali za úlohu , podľa vlastných originálnych receptúr , pripraviť
3 rovnaké porcie teplého alebo studeného predjedla
3 rovnaké porcie moderného inovatívneho teplého pokrmu s 2 prílohami a omáčkou
Povinnou surovinou bol Zubáč veľkoústy a vedľajšou surovinou bola Smotana Elle Wire z produkcie spoločnosti Savencia Fromage & Dairy Liptovský Mikuláš
Všetko v časovom limite 150 minút ( 2,5 hod).
Súťažné jedlá museli mať charakter špeciality v modernej úprave. To znamená jedlá a servis , ktoré zodpovedajú požiadavkám modernej gastronómie
Tímy museli správne jedlo dochutiť a naservírovať. Všetci súťažiaci sa snažili čo najlepšie prezentovať svoje zručnosti a svoju školu.
Na základe bodového ohodnotenia bolo poradie úspešnosti stanovené nasledovne:
Sofia VECCHIO a Sebastián Hollý – Hotelová akadémia Žilina
Alex BEER a Oliver Irányi – Hotelová akadémia Košice
Barbara DROBŇÁKOVÁ a Lenka Fecková – SSOŠ hotelierstva a gastron. Mladosť Prešov
Viktória OROLÍNIOVÁ a Jozef Babuša – SOŠ hotelová Starý Smokovec
Ján SALÍNI a Nela Frianová – Hotelová akadémia Liptovský Mikuáš
Súťaž hodnotila odborná komisia v zložení : Daniel Melicherik – predseda komisie,
Ivan Vozár a Peter Ďurčo, členovia komisie. Všetci hodnotitelia sú certifikovaní podľa kritérií Svetovej organizácie kuchárskych asociácií WACS pre hodnotenie súťaží organizovaných na Slovensku a v Českej republike.
Na stiahnutie: Umiestnenie finále 2025 KUCHÁR