Staňte sa členom SZKC a využívajte zľavy na nákup zariadení a špeciálne ponuky. Zobraziť výhody →
Jazyk:

Výsledky celoslovenského finálového kola súťaže Skills Slovakia v odbore kuchár 2024/2025

Súťažné tímy mali za úlohu , podľa vlastných originálnych receptúr , pripraviť

3 rovnaké porcie teplého alebo studeného predjedla

3 rovnaké porcie moderného inovatívneho teplého pokrmu s 2 prílohami a omáčkou

Povinnou surovinou bol Zubáč veľkoústy a vedľajšou surovinou bola Smotana Elle Wire z produkcie spoločnosti Savencia Fromage & Dairy Liptovský Mikuláš

Všetko v časovom limite 150 minút ( 2,5 hod).

Súťažné jedlá museli mať charakter špeciality v modernej úprave. To znamená jedlá a servis , ktoré zodpovedajú požiadavkám modernej gastronómie

Tímy museli správne jedlo dochutiť a naservírovať. Všetci súťažiaci sa snažili čo najlepšie prezentovať svoje zručnosti a svoju školu.

Na základe bodového ohodnotenia bolo poradie úspešnosti stanovené nasledovne:

Sofia VECCHIO a Sebastián Hollý – Hotelová akadémia Žilina

Alex BEER a Oliver IrányiHotelová akadémia Košice

Barbara DROBŇÁKOVÁ a Lenka Fecková SSOŠ hotelierstva a gastron. Mladosť Prešov

Viktória OROLÍNIOVÁ a Jozef Babuša – SOŠ hotelová Starý Smokovec

Ján SALÍNI a Nela Frianová – Hotelová akadémia Liptovský Mikuáš

Súťaž hodnotila odborná komisia v zložení : Daniel Melicherik – predseda komisie,

Ivan Vozár a Peter Ďurčo, členovia komisie. Všetci hodnotitelia sú certifikovaní podľa kritérií Svetovej organizácie kuchárskych asociácií WACS pre hodnotenie súťaží organizovaných na Slovensku a v Českej republike.

Na stiahnutie: Umiestnenie finále 2025 KUCHÁR

Facebook
WhatsApp
Email
Print