Kulinárske medaile z Chorvátska zamierili do Bratislavy

Kulinárske medaile z Chorvátska zamierili do Bratislavy

Členovia Bratislavského klubu SZKC Daniel Melicherík, Andrej Legerský a Adam James Hughes priniesli na svojich hrudiach na Slovensko zlaté medaily za účasť v gastronomickej súťaži III. International Culinary Cup Bjelovar v Chorvátsku.
 V Súťaži seniorských tímov súperili s kuchárskymi tímami z Rumunska, Chorvátska, Izraela, Slovinska a Južnej Kórey. Súťažna úloha tímov spočívala vo vytvorení dvoch porcií trojchodového menu (suroviny podľa vlastného výberu) a odporúčaní vhodného…
čítaj ďalej →
Kaviarenské a reštauračné dezerty

Kaviarenské a reštauračné dezerty

Začiatkom marca 2016 Klub cukrárov SZKC zorganizoval dva semináre, ktoré sa konali v Piešťanoch a Liptovskom Mikuláši. Semináre boli zamerané na prípravu tanierových dezertov reštauračných a kaviarenských podľa moderných prvkov súčasnej cukrárskej gastronómie. Seminár pozostával z teórie a praktickej prípravy dezertov, náplní, omáčok, ozdôb. Účastníci seminára boli z odborných škôl, hotelov aj reštaurácií z celého Slovenska. Mali možnosť vidieť aktuálne nové suroviny, technologické postupy a prípravu…
čítaj ďalej →
Tatranský kuchár 2016

Tatranský kuchár 2016

Tatranský klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov v spolupráci s Mestom Vysoké Tatry a Atrium hotelom *** Nový Smokovec vyhlasujú XXV. Jarnú gastronomickú výstavu jedál, slávnostných tabúľ, cukrárenských výrobkov a súťaž TATRANSKÝ KUCHÁR 2016, ktorá sa bude konať 19. mája 2016 v priestoroch ATRIUM *** Hotela Nový Smokovec, VysokéTatry. Súťaž je vyhlásená pre teplú kuchyňu – varenie na živo, studenú…
čítaj ďalej →
Fotografovanie a food styling

Fotografovanie a food styling

Vážení kolegovia a vážení návštevníci web stránky SZKC. Prichádzame pre Vás s veľmi zaujímavou ponukou o ktorej sa oplatí uvažovať. Ide o to, že na jej konci je možnosť zvýšenia záujmu o Vaše služby, o služby Vašej reštaurácie, kaviarne, baru... Ak sa pri nákupe v obchodoch rozhodujeme čo kúpiť, zvyčajne si vyberáme podľa toho ako vyzerá hotový produkt alebo aký má obal, ako vyzerá. Určite ste…
čítaj ďalej →
Košický kuchár 2016

Košický kuchár 2016

Košický klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom, hotelom KOŠICE HOTEL a SOŠ J. Bocatia Košice vyhlasujú súťaž KOŠICKÝ KUCHÁR 2016, ktorá sa bude konať 28. apríla 2016 v priestoroch hotela KOŠICE HOTEL, Moldavská cesta 51 Košice. Súťaž je vyhlásená pre teplú kuchyňu – varenie na živo, studenú kuchyňu – súťažný výstavný stôl a Torty,…
čítaj ďalej →
METRO HORECA sympózium – Hotel Sitno

METRO HORECA sympózium – Hotel Sitno

Generálny partner SZKC spoločnosť METRO Cash & Carry Slovensko 7. apríla 2016 v hoteli SITNO VYHNE organizuje „1. METRO HORECA SYMPÓZIUM hotelierov a reštauratérov“. Vzhľadom na veľmi zaujímavý program Vám túto akciu dávame do pozornosti a tešíme sa na stretnutie s Vami! Prezentácia: METRO HORECA Sympozium Viac info: http://www.metro.sk/aktualna-ponuka/horeca-sympozium Program je uvedený na prílohe na stiahnutie: Pozvánka
čítaj ďalej →
Hradec Králové Vitana Cup 2016

Hradec Králové Vitana Cup 2016

Asociácia kuchárov a cukrárov Českej usporadúva 14. apríla 2016 v Kongresovom centre ALDIS HRADEC KRÁLOVÉ, ČR 21. ročník národnej súťaže kuchárskeho a cukrárskeho umenia s medzinárodnou účasťou „GASTRO HRADEC Vitana CUP 2016“. Súťaž je určená pre kuchárov, cukrárov a carvingistov, ako aj pre širokú verejnosť. Novinkou je súťaž „CUKRÁR UMELEC “. Organizátor na túto súťaž pozýva aj kuchárov, cukrárov a…
čítaj ďalej →
Potravinová fólia Fresh’n’Roll

Potravinová fólia Fresh’n’Roll

Na medzinárodnom veľtrhu gastronómie Danubius GASTRO 2016 nás zaujala Potravinová fólia Fresh'n'Roll. Dávame Vám do pozornosti ponuku firmy Mirel Vratimov, ktorá je jej výrobcom a distribútorom. Fólia je vhodná na použitie tak v domácnostiach, ako aj v cateringových alebo reštauračných prevádzkach. Na rozdiel od bežne používaných potravinových fólií z polyetylénu je PVC fólia kvalitatívne úplne iný materiál. Vyznačuje sa oveľa…
čítaj ďalej →
Pozvánka na seminár Food Dizajn s Braňom Križanom

Pozvánka na seminár Food Dizajn s Braňom Križanom

Centrála SZKC Vás pozýva na seminár Úprava jedla na tanieri – FOOD DIZAJN s Braňom Križanom. Stará múdrosť vraví, že jeme aj očami. Jedlo na hosťa zapôsobí vtedy, ak je nielen voňavé a chutné, ale na tanieri aj dobre vyzerá. Pekne upravené jedlo chutí dvojnásobne. Pripravovaný seminár prináša konkrétne rady na úpravu a dekorovanie jedál a presvedčí Vás, že fantázii…
čítaj ďalej →
Slovenčina Slovenčina English English