Vianočné prianie

Vianočné prianie

Vážení priatelia, Ďakujeme Vám za úspešnú spoluprácu v uplynulom roku a prajeme príjemné prežitie Vianočných sviatkov, plných pohody a spokojnosti. V novom roku 2016 Vám prajeme všetko dobre, pevné zdravie, veľa osobných i pracovných úspechov! Branislav Križan a Ing. Zuzana Dúžeková prezident SZKC, generálna tajomníčka SZKC
čítaj ďalej →
Súťažné úspechy kuchára juniora Ladislava Floreána

Súťažné úspechy kuchára juniora Ladislava Floreána

Touto cestou by sme Vás radi informovali o nedávnych úspechoch Ladislava Floreána, člena Bratislavského klubu SZKC, ktorý sa v priebehu troch mesiacov zúčastnil štyroch súťaží. Košický klub SZKC 14. a 15. októbra 2015 usporiadal medzinárodnú súťaž Kuchár Zemplína 2015,kde Ladislav získal bronzovú medailu v kategórii teplá kuchyňa. Povinnou surovinou bola treska tmavá s použitím kokosového oleja. Bronzom ocenené jedlo vyzeralo takto: Filety tresky tmavej na…
čítaj ďalej →
Úprava podmienok pre kategóriu CARVING – DANUBIUS GASTRO 2016

Úprava podmienok pre kategóriu CARVING – DANUBIUS GASTRO 2016

Z dôvodu jednoznačnosti pravidiel a súťažných podmienok a po dohode s hodnotiacou komisiou pre kategóriu CARVING upravujeme podmienky pre túto kategóriu nasledovne: CARVING – vopred pripravené exponáty, téma aj suroviny : voľné Téma: voliteľná Povinné suroviny: biela reďkovka, tekvica – maslová, melón, výber ďalších surovín podľa vlastného rozhodnutia súťažiaceho Pravidla súťaže: 
Umelecké spracovanie Spojenie do celku, farebné zladenie, vyjadrenie názvu výrobku, celkový prvý dojem…
čítaj ďalej →
Týždeň nórskeho lososa na Slovensku

Týždeň nórskeho lososa na Slovensku

Už po tretí krát organizovalo veľvyslanectvo Nórskeho kráľovstva na Slovensku spolu s Norwegian Seafood Council „Týždeň nórskeho lososa,“ na ktorom sa podieľa aj generálny partner SZKC spoločnosť METRO Cash & Cary s.r.o.. Práve kvôli tomuto týždňu na Slovensko pricestoval aj jeden z najlepších nórskych šéfkuchárov Danièl Rougè Madsen. O tom, že to nie je hocijaký kuchár svedčí aj to, že…
čítaj ďalej →
TOP CUKRÁR 2015 – Výsledky

TOP CUKRÁR 2015 – Výsledky

Klub cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov organizoval IV. ročník súťaže TOP CUKRÁR ako samostatnú súťaž v rámci výstavnej súťaže Žilinská gastronomická jeseň 2015, ktorá sa konala 9.decembra 2015 v žilinskom hoteli Holiday Inn. Výsledky súťaže v prílohe na stiahnutie: Súťaž TOP CUKRÁR 2015 - Výsledky
čítaj ďalej →
Žilinská gastronomická jeseň 2015 – Výsledky

Žilinská gastronomická jeseň 2015 – Výsledky

Žilinský klub kuchárov a cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov v spolupráci s Hotelovou akadémiou v Žiline zorganizoval v žilinskom hoteli Holiday Inn. IV. ročník výstavnej súťaže Žilinská gastronomická jeseň 2015. Súťaž sa konala 9. decembra 2015. Výsledky v prílohe na stiahnute.
čítaj ďalej →
Zmluva medzi Chorvatským klubom kuchárov a Žilinským klubom SZKC

Zmluva medzi Chorvatským klubom kuchárov a Žilinským klubom SZKC

V rámci konania 4. ročníka gastronomickej akcie „Žilinská gastronomická jeseň“ sa v žilinskom hoteli Holiday Inn uskutočnilo slávnostné podpísanie zmluvy o partnerstve a spolupráci medzi Žilinským klubom SZKC a Združením kuchárov mesta Bjelovara - pobočky Chorvátskeho zväzu kuchárov. Táto zmluva bude základom zintenzívnenia vzťahov medzi oboma klubmi, rozšírenia možností účasti ich členov na zahraničných gastronomických súťažiach a podporí sa spolupráca…
čítaj ďalej →
Seminár FOTOGRAFUJEME JEDLO

Seminár FOTOGRAFUJEME JEDLO

Pre všetkých tých, ktorí chcú zvýšiť svoje šance pri výbere do gastronomických súťaží, alebo na svojej facebookovej adrese zverejňovať kvalitné fotografie svojich gastronomických úspechov, či prezentovať sa v zamestnávateľských organizáciách, pripravujeme odborný seminár FOTOGRAFUJEME JEDLO. Lektor – Mgr. Rudolf Lendel Popredný slovenský fotograf, absolvent pražskej FAMU v odbore fotografia . Pán Lendel dlhé roky pôsobil na Vysokej škole výtvarných umení…
čítaj ďalej →
Slovenčina Slovenčina English English