Slováci výborne obstáli v Hradci Králové

Slováci výborne obstáli v Hradci Králové

Úspech Slovenska na XX. ročníku národnej súťaže kuchárskeho a cukrárskeho umenia a X. ročníku majstrovstiev republiky kuchárov a cukrárov s medzinárodnou účasťou – GASTRO HRADEC – Vitana CUP 2015. Slováci výborne obstáli na XX. ročníku národnej súťaže kuchárskeho a cukrárskeho umenia a X. ročníku majstrovstiev republiky kuchárov a cukrárov s medzinárodnou účasťou – GASTRO HRADEC – Vitana CUP 2015. Tešíme sa z úspechu našich, ktorí na Slovensko doniesli úctyhodný…
čítaj ďalej →
14. májová výstava studených mís a cukrárskych výrobkov

14. májová výstava studených mís a cukrárskych výrobkov

Prešovský klub SZKaC a Stredná súkromná odborná škola MLADOSŤ si Vás dovoľuje pozvať na 14. májovú výstavu studených mís a cukrárskych výrobkov, ktorá sa uskutoční v priestoroch Súkromnej strednej odbornej školy Mladosť, Pod Kalváriou 36 Prešov v kongresovej hale 7. mája 2015 v čase od 9:30 do 15:00 Dokumenty na stiahnutie: Pokyny pre vystavovateľov: Pokyny pre vystavovatelov 2015.doc Záväzná prihláška:…
čítaj ďalej →
TORTY & svet pečenia 2015

TORTY & svet pečenia 2015

EXPO CENTER a. s. spolu s internetovým portálom Torty snov, prinášajú na trenčianske výstavisko opäť podujatie plné cukrárskeho umenia, nevšedných receptúr a výnimočných tort. Odbornú garanciu nad výstavou prebral Slovenský zväz kuchárov a cukrárov. Cieľom podujatia je predstaviť návštevníkom najnovšie trendy z cukrárskej oblasti a ukázať kreatívnu prácu nielen odborníkov, ale tiež zručných cukrárov a cukrárok. Predaj, prezentácia cukrárskych pomôcok a surovín je neodmysliteľnou súčasťou podujatia. Počas celých…
čítaj ďalej →
GASTRO CUP Banská Bystrica 2015 pozná svojich víťazov

GASTRO CUP Banská Bystrica 2015 pozná svojich víťazov

Banskobystrický klub kuchárov a cukrárov SZKC v spolupráci s Hotelom LUX*** Banská Bystrica za účinnej pomoci partnerov, sponzorov a podporovateľov zorganizoval 28. marca 2015 v priestoroch hotela LUX*** Banská Bystrica I. ročník gastronomickej súťaže GASTRO CUP Banská Bystrica 2015. Súťažilo sa v kategóriách kuchár junior a senior, cukrár junior a senior. Veľmi príjemné nás prekvapil nebývalo vysoký záujem o účasť. Spolu sa do súťaže prihlásilo 30 súťažiacich. Veľmi nás…
čítaj ďalej →
Košický kuchár 2015

Košický kuchár 2015

Košický klub kuchárov a cukrárov v spolupráci so Strednou odbornou školou J. Bocatia Košice a Spoločenským pavilónom s.r.o. Košice, usporiada II. ročník súťaže v živom varení pod názvom Košický kuchár 2015 spojenú s výstavou studených jedál a cukrárskych výrobkov. Súťaž sa uskutoční dňa 16.04.2015 v priestoroch Spoločenského pavilónu na Tr. SNP Košice. Viac informácii získate na: www.szkc-ke.sk
čítaj ďalej →
Veľkonočný pozdrav

Veľkonočný pozdrav

Krásne a pohodové prežitie Veľkej Noci, nech Vás všetkých radosť a veselosť má vo svojej plnej moci, nech sa u Vás voda aj vodka točí, a nech baby poriadny prúd vody zmočí. Všetkým členom, partnerom Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, priaznivcom gastronómie a všetkým návštevníkom našej web stránky prajeme príjemné prežitie veľkonočných sviatkov plných pohody a spokojnosti. Branislav Križan prezident…
čítaj ďalej →
Deň učiteľov 2015

Deň učiteľov 2015

Vážení pedagogickí pracovníci odborných škôl s gastronomickým zameraním, Deň učiteľov je významný deň, lebo si pripomíname prácu všetkých, ktorých úlohou je formovať osobnosť mladých ľudí, budúcich generácií, pokračovateľov našich profesií. Uvedomujem si, aké ťažké je otvárať bránu do sveta poznania, odovzdávať časť samých seba... Preto mi dovoľte pred blížiacim sa Dňom učiteľov k Vášmu sviatku popriať všetko dobré, veľa aktívnych, bystrých a vychovaných…
čítaj ďalej →
SZKC sa zapojil do projektu: Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce

SZKC sa zapojil do projektu: Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce

Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) odštartoval trojročný projekt na zlepšenie úrovne odborného vzdelávania na Slovensku a jeho propagáciu medzi potenciálnymi študentmi a zamestnávateľmi. V pilotnom projekte sa má overiť fungujúca a výsledky prinášajúca metodika prevzatá zo Švajčiarska. Cieľom projektu je posilnenie a rozvoj spolupráce medzi hlavnými subjektmi odborného vzdelávania a prípravy, a to medzi zamestnávateľom a strednou odbornou školou. Viac…
čítaj ďalej →
Slovenčina Slovenčina English English