Semináre pre školské stravovania

Semináre pre školské stravovania

Po minuloročnej úspešne zorganizovanej sérii odborných seminárov pre zariadenia školského stravovania, bol Slovenský zväz kuchárov a cukrárov opäť požiadaný o spoluprácu. Pod patronátom ministra školstva vedy, výskumu a športu SR, Kontinentálneho riaditeľa WACS pre Strednú Európu p. Miroslava Kubeca a prezidenta SZKC a sme za spolupráce metodičiek školského stravovania znova semináre zorganizovali. Semináre a stretnutia so zamestnancami školských jedální boli…
čítaj ďalej →
Odborná konferencia TRENDY V GASTRONÓMII

Odborná konferencia TRENDY V GASTRONÓMII

Občianske združenie EUROSPOTREBITELIA za aktívnej časti Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov organizuje: Prvú Odbornú konferenciu s medzinárodnou účasťou TRENDY V GASTRONÓMII Prihlásiť sa možno len cez elektronický formulár uvedený na stránke konferencie: http://www.eurospotrebitelia.eu/news/trendy-v-gastronomii/ Pozvánka a program konferencie sú v prílohe na stiahnutie: Trendy v gastronomii 2014
čítaj ďalej →
Majster palacinka 2014

Majster palacinka 2014

Tatranský klub kuchárov a cukrárov pozýva všetkých kuchárov a cukrárov zmerať si sily na 5. ročníku celoslovenskej súťaže „Majster palacinka“ ktorá sa bude konať dňa 5. novembra 2014 v Ružomberku v jedálni Spojenej školy Scota Viatora 8. Priaznivci gastronómie a labužníci sú samozrejme pozvaní taktiež! Vstup zdarma Prihlášku treba zaslať do 31.10.2014 Propozície a podmienky súťaže a prihláška sú uvedené…
čítaj ďalej →
KUCHÁR ZEMPLÍNA 2014

KUCHÁR ZEMPLÍNA 2014

Košický klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb Michalovce usporiadajú v dňoch 15. a 16. októbra 2014 II. ročník súťaže „Kuchár Zemplína 2014“ ktorá je spojená s výstavou jedál, studených mís a cukrárenských výrobkov. Súťaž je určená pre kuchárov a cukrárov juniorov a seniorov. Vyplnenú prihlášku treba odoslať najneskôr do 7.10.2014 Propozície…
čítaj ďalej →
TOP CUKRÁR 2014

TOP CUKRÁR 2014

Klub cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov vyhlasuje 3. ročník súťaže TOP „CUKRÁR 2014“. Súťaže sa môžu zúčastniť hotely, reštaurácie, školy a súkromné osoby. Súťažiť sa bude v kategórii junior aj senior. Súťaž sa bude konať spolu so súťažou „Žilinská gastronomická jeseň 2014“, ktorú usporadúva Žilinský klub SZKC. Propozície súťaže sú uvedené v prílohe na stiahnutie: Top cukrár 2014 -…
čítaj ďalej →
SHA Prešov realizuje zaujímavý projekt

SHA Prešov realizuje zaujímavý projekt

Súkromná hotelová akadémia, na Volgogradskej ulici v Prešove v rámci podpory odborného vzdelávania a rozvoja pedagogických zamestnancov realizuje už od marca tohto roku veľmi zaujímavý a osožný projekt „Modernizácia vzdelávania na Súkromnej hotelovej akadémii“. Projekt, ktorý je spolufinancovaný z Európskeho sociálneho fondu a štátneho rozpočtu SR by mal pomôcť nielen pedagógom ale aj študentom osvojiť si základné kľúčové zručnosti. Napomôže…
čítaj ďalej →
Súťaž o najkrajšiu tortu Slovenska 2014

Súťaž o najkrajšiu tortu Slovenska 2014

Klub cukrárov SZKC pod záštitou SOŠ obchodu a služieb Púchov vyhlasuje 5. ročník súťaže „O NAJKRAJŠIU TORTU SLOVENSKA“ Súťaž je určená pre profesionálov, ale aj amatérov, juniorov aj seniorov. Zúčastniť sa môže každý, kto ma rád sladké a rád súťaži. Pozvánku a propozície nájdete tu na stiahnutie: Propozície - Najkrajšia torta Slovenska 2014
čítaj ďalej →
Olima Cup 2014

Olima Cup 2014

Do pozornosti juniorom aj seniorom z odboru gastronómie dávame naozaj zaujímavú súťaž, ktorú organizuje partnerská Asociácia kuchárov a cukrárov Českej republiky pre kuchárov, cukrárov a carvingistov Nepremeškajte možnosť vyskúšať na „vlastnej koži“ zahraničnú súťaž! Gastronomická súťaž Olima Cup 2014 Olomouc Asociácia kuchárov a cukrárov Českej republiky, pobočka Severní Morava a Slezsko a Výstaviště Flora Olomouc usporiadajú v rámci 19. ročníka…
čítaj ďalej →
RETRO-ŠPICA GULÁŠ 2014

RETRO-ŠPICA GULÁŠ 2014

Hotel Autis*** Pod Lesom - Vysoké Tatry a Tatranský klub SZKC Vysoké Tatry usporiadajú „15 ročník“ RETRO-ŠPICA GULÁŠ 2014 ŠPICA GULÁŠ 2013 bol, keď: 39 dvojíc v areáli hotela Autis, varili v prírode, v kotlíku a so všetkým, čo k tomu patrí, varili amatéri i profesionáli dobrá nálada bola nielen súťažnou podmienkou, ale odrážala sa aj na kvalite guláša každý…
čítaj ďalej →
Už po ôsmy krát kuchári a cukrári oslávili sviatok svojho patróna

Už po ôsmy krát kuchári a cukrári oslávili sviatok svojho patróna

Už po ôsmy krát sa bratislavské Hlavné námestie rozjasnilo od bielych kuchárskych uniforiem a rozvoňalo neskutočne príťažlivými vôňami. V sobotu 9. augusta 2014 totiž Bratislavský klub kuchárov a cukrárov SZKC v spolupráci s Magistrátom Hl. mesta SR Bratislavy a Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom opäť organizoval oslavu venovanú svojmu patrónovi Sv. Vavrincovi. Sv. Vavrinec si tento krát na svojej oslave…
čítaj ďalej →
Slovenčina Slovenčina English English