Staňte sa členom SZKC a využívajte zľavy na nákup zariadení a špeciálne ponuky. Zobraziť výhody →
Jazyk:

Aktuality

Kategórie
Archív

Špeciálna ponuka pre študentov od Berndorf Sandrik s.r.o

Spoločnosť Berndorf Sandrik s.r.o Žarnovica pripravila pre študentov gastronomických škôl, ktorí sú súčasne členmi Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, ŠPECIÁLNU PONUKU! Ide o SADY KUCHÁRSKÝCH NOŽOV, ktoré si môžu zakúpiť až so 41,5% – 49% zľavou. POZOR! Zľava platí od 15. októbra 2014 1. sada obsahuje 5 nožov a kuchársku

Čítať ďalej →

„Vianoce v Európe“ budú tento rok v Prešove

V dňoch 7. – 13. 12. 2014 sa v Prešove uskutoční veľkolepá akcia s názvom „Christmas in Europe – Vianoce v Európe“, ktorej hostiteľom bude Hotelová akadémia Prešov. Toto podujatie je jednou z aktivít Asociácie európskych škôl hotelierstva a turizmu (AEHT) združujúcej vyše 430 škôl zo 44 krajín, ktoré sa

Čítať ďalej →

Najkrajšia torta Slovenska 2014

Súťaž cukrárov „O najkrajšiu tortu Slovenska 2014“ pozná už svojich víťazov. Hodnotiaca komisia mala v pravom slova zmysle plné ruky práce. Príležitosť bola daná juniorom i seniorom, odborníkom i amatérskym cukrárom. A tí sa jej chopili. Do súťaže sa totiž prihlásilo rekordných 42 súťažiacich a výsledky ich práce boli veľmi

Čítať ďalej →

Medzinárodná konferencia o prevencii vo výžive

Nadváha a obezita ľudstva sa stávajú časovanými bombami nášho storočia. V súčasnosti je obezita jedným z najčastejších metabolických ochorení. Osobité postavenie v tejto problematike má obezita u detí a mládeže, pretože nie je len zdravotným problémom v tomto veku, ale predstavuje i zvýšené riziko pre obdobie dospelosti. Výskyt detskej obezity

Čítať ďalej →

Prví certifikovaní komisári – CUKRÁRI

Pre zvýšenie korektnosti a kvality činnosti hodnotiacich komisii pri organizovaní gastronomických súťaží na Slovensku zorganizoval Slovenský zväz kuchárov a cukrárov v poradí už druhé školenie hodnotiacich komisárov. Tentokrát boli vyškolení komisári pre hodnotenie cukrárskych súťaží a výstav. Vyškolených bolo 22 hodnotiacich komisárov v odbore cukrár tak, aby boli pokryté potreby

Čítať ďalej →

Svetový deň kuchárov 2014

Každý rok 20. októbra Svetová asociácia kuchárskych zväzov a asociácií – WACS a jej členovia oslavujú Medzinárodný deň kuchárov. Tento významný deň ide ruka v ruke s témou roka, propagáciou kuchárskej a kuchárskej profesie, vyjadrením hrdosti na povolanie kuchára a cukrára. Ani tento rok nebol výnimkou. Oslavovalo sa po celom

Čítať ďalej →

6. ročník súťaže vo varení gulášu

TJ Jarovce v spolupráci s Bratislavským klubom kuchárov a cukrárov Vás pozýva na 6. ročník súťaže vo varení gulášu Memoriál Róberta Kmeťa 18.októbra 2014 od 10.00 hod. v areáli TJ Jarovce Podmienky: Družstvá sa prihlasujú najneskôr do 15.10.2014 Prihlásiť sa môžete prostredníctvom e-mailu tjjarovce@gmail.com alebo priamo v pohostinstve na štadióne.

Čítať ďalej →

Semináre pre školské stravovania

Po minuloročnej úspešne zorganizovanej sérii odborných seminárov pre zariadenia školského stravovania, bol Slovenský zväz kuchárov a cukrárov opäť požiadaný o spoluprácu. Pod patronátom ministra školstva vedy, výskumu a športu SR, Kontinentálneho riaditeľa WACS pre Strednú Európu p. Miroslava Kubeca a prezidenta SZKC a sme za spolupráce metodičiek školského stravovania znova

Čítať ďalej →

Odborná konferencia TRENDY V GASTRONÓMII

Občianske združenie EUROSPOTREBITELIA za aktívnej časti Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov organizuje: Prvú Odbornú konferenciu s medzinárodnou účasťou TRENDY V GASTRONÓMII [symple_box color=“yellow“ text_align=“center“ width=“100%“ float=“none“] Termín: 5. – 6. november 2014 Miesto konania: Hotel Salamandra resort Hodruša Hámre [/symple_box] Prihlásiť sa možno len cez elektronický formulár uvedený na stránke

Čítať ďalej →

Majster palacinka 2014

Tatranský klub kuchárov a cukrárov pozýva všetkých kuchárov a cukrárov zmerať si sily na 5. ročníku celoslovenskej súťaže „Majster palacinka“ ktorá sa bude konať dňa 5. novembra 2014 v Ružomberku v jedálni Spojenej školy Scota Viatora 8. Priaznivci gastronómie a labužníci sú samozrejme pozvaní taktiež! Vstup zdarma Prihlášku treba zaslať

Čítať ďalej →
Žiadne aktuality