Staňte sa členom SZKC a využívajte zľavy na nákup zariadení a špeciálne ponuky. Zobraziť výhody →
Jazyk:

Aktuality

Kategórie
Archív

RETRO-ŠPICA GULÁŠ 2014

Hotel Autis*** Pod Lesom – Vysoké Tatry a Tatranský klub SZKC Vysoké Tatry usporiadajú „15 ročník“ RETRO-ŠPICA GULÁŠ 2014 ŠPICA GULÁŠ 2013 bol, keď: 39 dvojíc v areáli hotela Autis, varili v prírode, v kotlíku a so všetkým, čo k tomu patrí, varili amatéri i profesionáli dobrá nálada bola nielen

Čítať ďalej →

Už po ôsmy krát kuchári a cukrári oslávili sviatok svojho patróna

Už po ôsmy krát sa bratislavské Hlavné námestie rozjasnilo od bielych kuchárskych uniforiem a rozvoňalo neskutočne príťažlivými vôňami. V sobotu 9. augusta 2014 totiž Bratislavský klub kuchárov a cukrárov SZKC v spolupráci s Magistrátom Hl. mesta SR Bratislavy a Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom opäť organizoval oslavu venovanú svojmu patrónovi

Čítať ďalej →

Svetový kongres kuchárov a cukrárov 2014

Malebné nórske prístavné mestečko Stavanger s približne stotisíc obyvateľmi hostilo účastníkov významného kuchárskeho kongresu. V dňoch 3 – 5. júla 2014 sa tu konal 36. ročník Svetového kongresu WACS – Svetovej organizácie kuchárskych a cukrárskych asociácií, ktorá združuje viac ako 10 miliónov kuchárov a cukrárov z 93 krajín sveta. Riadnym

Čítať ďalej →

Oslavy sv. Vavrinca – patróna kuchárov a cukrárov

Bratislavský klub kuchárov a cukrárov SZKC si Vás dovoľuje srdečne pozvať na siedmy ročník gastronomickej akcie „Oslava sv. Vavrinca – patróna kuchárov a cukrárov“, ktorú organizujeme pod záštitou Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy a BKIS ako súčasť festivalu Kultúrne leto a hradné slávnosti Bratislava 2014. Profesionálni kuchári, ale predovšetkým všetci

Čítať ďalej →

Prezident SZKC varil michellinovským kuchárom

Nebýva obvyklé, aby sa pri jednom stole stretlo viacero michellinovských kuchárov naraz . A na Slovensku je to snáď po prvý krát. V reštaurácii Hotela Matyšák sa v podvečer 2. júna 2014 stretli dokonca traja vynikajúci kuchári, ktorých mená a mená ich reštaurácii sa hrdia prídomkom „michellinovský“. Ewout Eleveld z

Čítať ďalej →

Ocenenie za celoživotné dielo

Prestížne ocenenie“ GURMAN AWARD GRAND PRIX 2014 – cena za celoživotné dielo“ si z rúk michelinovského kuchára Fernanda Perez Arellana z Malorky prevzal pán Ján Košťálik. Toto ocenenie za dlhoročné výnimočné zásluhy o rozvoj a reprezentáciu slovenskej gastronómie každoročne udeľuje gastronomický sprievodca „Gurmán na Slovensku“ na základe nominácie Slovenského zväzu

Čítať ďalej →

Poďakovanie

V dňoch 16. – 18.5.2014 sa konala výstava Torty a svet pečenia v Trenčíne na výstavisku Expo center. Výstava bola spojená so súťažou o najkrajšiu tortu v dvoch kategóriách, detská cukrárov. V stánku slovenského Zväzu kuchárov a cukrárov členovia klubu cukrárov a žiaci strednej odbornej školy obchodu a služieb Púchov

Čítať ďalej →

TORTY & svet pečenia 2014

Sladké pokušenie nájdete na výstave TORTY & svet pečenia v Trenčíne. Výstavisko EXPO CENTER a.s., Trenčín v spolupráci s internetovým portálom pre cukrárov www.tortysnov.sk pripravilo 2. ročník celoslovenskej cukrárskej výstavy TORTY & svet pečenia, ktorý sa bude konať v dňoch 16. až 18. mája. Záštitu nad výstavou prebral prezident Slovenského

Čítať ďalej →

13. Májová výstava studených mís a cukrárskych výrobkov

Prešovský klub SZKC, Stredsná Odborná škola obchodu a služieb SDH 3, primátor mesta Prešov si Vás dovoľujú pozvať na 13. Májovú výstavu studených mís a cukrárskych výrobkov Odovzdávanie a uloženie mís od 7:00 do 9:00 Výstava sa uskutoční v priestoroch PKO – Čierny orol, Prešov 7. mája 2014 v čase

Čítať ďalej →

Číňanom chutil bôčik s kapustou

Predstaviť čínskemu publiku gastronomickú tvár našej krajiny sa snažili v týždni slovenskej kuchyne pod názvom Taste of Slovakia šéfkuchári Peter Kiss z bratislavského U.F.O. a Braňo Križan z hotela Matyšák (a prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Organizoval ho Zastupiteľský úrad Slovenskej republiky v Pekingu v spolupráci s hotelom Swissôtel

Čítať ďalej →
Žiadne aktuality