Výzva vláde SR na spoluprácu s Michelinom

Výzva vláde SR na spoluprácu s Michelinom

Aj Slovensko si zaslúži byť na mape svetovej gastronómie. Jednou z ciest je zviditeľnenie sa prostredníctvom Michelinovského bedekra. Preto sa pripájame k "Výzve vláde Slovenskej republiky na spoluprácu Michelinom", ktorej autorom je Gurmán na Slovensku - bedeker najlepších reštaurácií Slovenska. Podporovateľmi výzvy sú výrazné osobnosti slovenskej gastronómie. Možnosť pripojiť sa k ním máte aj vy. Podporiť túto výzvu môžete prostredníctvom…
čítaj ďalej →
Najkrajšia torta Slovenska 2023

Najkrajšia torta Slovenska 2023

Klub cukrárov SZKC pod záštitou Strednej odbornej školy obchodu a služieb Púchov vyhlasuje 11. ročník prestížnej súťaže "Najkrajšia torta Slovenska 2023" Súťaž sa bude konať 12. októbra 2023 Prílohy na stiahnutie: Záväzná prihláška Propozície súťaže
čítaj ďalej →
Vyhlásenie súťaže Bocuse d’Or Slovakia 2023

Vyhlásenie súťaže Bocuse d’Or Slovakia 2023

Vážená kolegyňa, vážený kolega, Keď sa povie Bocuse d'Or , všetci, ktorí sa v gastronómii pohybujú a majú o ňu záujem vedia, že ide o najslávnejšiu súťaž kuchárskeho umenia na svete, ktorá sa rozrástla v priebehu svojej viac ako 36 ročnej existencie na všetky kontinenty a je považovaná za gastronomického Oscara. Je to kuchárska s zároveň aj mediálna show veľkolepých rozmerov. Prinášame veľmi…
čítaj ďalej →
Prezident SZKC Vojto Artz si z rúk predsedu BSK J. Drobu prevzal ocenenie za rok 2022

Prezident SZKC Vojto Artz si z rúk predsedu BSK J. Drobu prevzal ocenenie za rok 2022

Divadlo P.O. Hviezdoslava v Bratislave v podvečer 29. júna 2023 dýchalo obzvlášť slávnostnou atmosférou. Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba tam pozval významné osobnosti bratislavského kraja , aby im odovzdal ocenenia. Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja doteraz získala už vyše stovka osobností. Jubilejný 20. ročník bol plný zaujímavých mien, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj kraja a šírenie jeho dobrého mena doma i v zahraničí.…
čítaj ďalej →
V. ročník súťaže Jeseň na Tokaji 2023

V. ročník súťaže Jeseň na Tokaji 2023

Košický klub SZKC, SOŠ Služieb a priemyslu sv. Jozafáta Trebišov vyhlasujú V. Ročník súťaže JESEŇ NA TOKAJI spojenú s VÝSTAVOU STUDENÝCH JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV na deň 25.10.2023 v priestoroch školskej reštaurácie MLADOSŤ, Komenského 1963/10, Trebišov Program výstavy a súťaže: 8.00 – 9.00 hod. Prezentácia, uloženie mís a exponátov /k jednému vystavovanému exponátu je prístup povolený dvom osobám/ 9.00 hod Štart súťaže v živom varení 9.00 – 15.30 hod. Sprievodné akcie…
čítaj ďalej →
Spoločnosť Robot Coupe ponúka akciu pre odberateľov zo Slovenskej republiky

Spoločnosť Robot Coupe ponúka akciu pre odberateľov zo Slovenskej republiky

Krájač zeleniny model CL50 od spoločnosti Robot Coupe je najpredávanejším produktom vôbec. Z celej rady takmer 10-tich rôznych modelov krájačov, vyniká svojou použiteľnosťou pre širokú škálu zákazníkov. Jedným z tých, ktorí skutočne ocenia jeho výkonnosť a veľkú ponuku príslušenstva sú školské jedálne a zariadenia na verejné stravovanie. Stroj CL50 je vhodný do prevádzok až pre 300 stravníkov, spracuje veľké množstvo…
čítaj ďalej →
Banskobystrický GASTROCUP – Memoriál Jána Michnu 2023

Banskobystrický GASTROCUP – Memoriál Jána Michnu 2023

V dňoch 22. a 23. 09.2023 organizuje Banskobystrický klub kuchárov a cukrárov SZKC súťaž Banskobystrický GASTROCUP – Memoriál Jána Michnu 2023. Súťaž je určená pre jednotlivcov v odbore kuchár senior, kuchár junior, kuchár majster odbornej výchovy, cukrár senior a cukrár junior. Súťaž sa bude konať 22.septembra 2023 od 08,00 – kuchár junior 22.septembra 2023 od 08,00 – poézia v gastronómii 23.septembra…
čítaj ďalej →
Súťaž odborných škôl „FourFest – EUROAKADEMIK GASTRO 2023“ V Rimavskej Sobote opäť potvrdila svoju kvalitu

Súťaž odborných škôl „FourFest – EUROAKADEMIK GASTRO 2023“ V Rimavskej Sobote opäť potvrdila svoju kvalitu

Medzinárodné majstrovstvá v odborných zručnostiach stredných odborných škôl FOURFEST – EUROAKADEMIK GASTRO 2023, opäť potvrdili správnosť myšlienky spájať žiakov štyroch krajín, prezentovať sa, konfrontovať navzájom zručnosti, prežiť príjemné chvíle. Je to jedinečná , je jedinečná súťaž s najväčším rozsahom súťažných kategórií na Slovensku. V dňoch 17. – 18. mája 2023 Stredná odborná škola obchodu a služieb v Rimavskej Sobote zorganizovala už jej 14 ročník. A súťažiacich…
čítaj ďalej →
Európska kontinentálna konferencia prezidentov národných asociácií kuchárov a cukrárov združených vo WACS Worldchefs, Bregenz 2023

Európska kontinentálna konferencia prezidentov národných asociácií kuchárov a cukrárov združených vo WACS Worldchefs, Bregenz 2023

V dňoch 7. – 9. mája 2023 sa v rakúskom meste Bregenz, nachádzajúceho sa na brehu Bodenského jazera, zišli prezidenti a delegáti osemnástich národných asociácií kuchárov a cukrárov z celej Európy, aby prerokovali najdôležitejšie otázky svojej súčasnosti i blízkej budúcnosti. Za Slovenský zväz kuchárov a cukrárov sa zúčastnil prezident zväzu Vojto Artz , generálna tajomníčka Ing. Zuzana Dúžeková a Mgr. Marta Rakociová. Organizátorom stretnutia bol Rakúsky zväz kuchárov…
čítaj ďalej →
Slovenčina Slovenčina English English