Deň učiteľov

Deň učiteľov

Vážené pani riaditeľky, vážení páni riaditelia, pedagogickí pracovníci, majsterky a majstri odbornej výchovy odborných škôl s gastronomickým zameraním. Dovoľte mi, aby som vyjadril úctu k Vašej práci a aspoň touto cestou Vám všetkým vyjadril veľké poďakovanie pri príležitosti Dňa učiteľov. Deň učiteľov je významný deň, lebo si pripomíname prácu všetkých, ktorých úlohou je formovať osobnosť mladých ľudí, budúcich generácií, pokračovateľov našich profesií. Uvedomujem…
čítaj ďalej →
V Púchove sa konalo ďalšie kolo školenia cukrárov ČOKOLÁDA II

V Púchove sa konalo ďalšie kolo školenia cukrárov ČOKOLÁDA II

Seminár Čokoláda II Školenie pre pokročilých V sobotu 18.3.2017 napriek nepriaznivému počasiu sa konalo v Púchove školenie pod názvom Čokoláda II, určené pre pokročilých, ktorí už majú skúsenosti s pravou čokoládou. Školenia sa zúčastnilo 7 nadšených šikovných žienok od Košíc až po Bratislavu. Spoločne sme pracovali s belgickou čokoládou značky Callebaut, trénovali sme čokoládové cigarety, vejáre a rôzne iné ozdoby, krájané pralinky a dezerty pripravené z…
čítaj ďalej →
Košický kuchár 2017

Košický kuchár 2017

Košický klub SZKC, Košický samosprávny kraj, KOŠICE HOTEL, SOŠ J. Bocatia Košice vyhlasujú súťaž Košický kuchár 2017 a III. JARNÚ GASTRONOMICKÚ VÝSTAVU JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV na deň 26.04.2017. Program výstavy a súťaže 8.00 – 9.00 hod. Prezentácia, uloženie mís a exponátov (k jednému vystavovanému exponátu je prístup povolený dvom osobám) 9.00 hod. Štart súťaže finálového kola Košický kuchár 2017 9.00 – 15.30…
čítaj ďalej →
V Čadci sa konal úspešný odborný seminár DEZERTY

V Čadci sa konal úspešný odborný seminár DEZERTY

Klub cukrárov v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Čadci zorganizoval odborný seminár DEZERTY. Témou seminára bola príprava špeciálnych dezertov, zdobenie, servírovanie, použitie lesklých glazúr a módnych trendov. Školiteľom bola Mgr. Jozefína Zaukolcová, predsedníčka klubu cukrárov SZKC. Účastníkmi boli študenti aj pedagógovia Strednej odbornej školy obchodu a služieb Čadca. Študenti odboru cukrár prejavili veľký záujem o danú tému, boli veľmi komunikatívny…
čítaj ďalej →
Zmluva o spolupráci medzi Bratislavským klubom SZKC a Klubom Írskej asociácie kuchárov sa úspešne plní

Zmluva o spolupráci medzi Bratislavským klubom SZKC a Klubom Írskej asociácie kuchárov sa úspešne plní

Profesionálne kuchárske súťaže hrajú veľmi dôležitú úlohu v kulinárskom umení. Pomáhajú neustále zvyšovať štandardy kulinárskej dokonalosti. Neexistuje lepší spôsob, ako zdokonaliť svoje remeslo, než tým, že svoje zručnosti a znalosti kuchári a cukrári otestujú v konkurenčnom formáte. V januári minulého roka bola v Bratislave slávnostne podpísaná Zmluva o spolupráci medzi Bratislavským klubom SZKC a Klubom Írskej asociácie kuchárov, Panel of Chefs of Ireland. Veľmi radi konštatujeme,…
čítaj ďalej →
Na Banskobystrickom GASTRO CUPe 2017 si merali sily kuchári aj cukrári

Na Banskobystrickom GASTRO CUPe 2017 si merali sily kuchári aj cukrári

Banskobystrický klub SZKC veľmi úspešne zorganizoval už 3. ročník gastronomickej súťaže Banskobystrický CUP, ktorý sa konal v priestoroch banskobystrického hotela LUX*** v dňoch 10. a 11. marca 2017. Súťaž bola určená pre kuchárov a cukrárov, juniorov i seniorov. Požiadavky na vedomosti a zručnosti gastronomických odborníkov sa neustále a rýchlo menia. Kuchár či cukrár, si musia neustále prehlbovať a rozširovať svoje vedomosti a zručnosti. Významnú úlohu…
čítaj ďalej →
TATRANSKÝ KUCHÁR 2017

TATRANSKÝ KUCHÁR 2017

Tatranský klub kuchárov a cukrárov SZKC organizuje už XXVI. ročník gastronomickej akcie Jarná gastronomická výstava jedál a cukrárskych výrobkov a súťaž kuchárov a cukrárov TATRANSKÝ KUCHÁR 2017. Súťaž sa bude konať 03. mája 2017 v Hoteli ATRIUM *** Nový Smokovec. Prihlášky je potrebné zaslať najneskôr do 20. apríla 2017. Zmenené propozície a podrobnosti sú uvedené v prílohe na stiahnutie: Tatranský Kuchár – Nové propozície…
čítaj ďalej →
Lipianska gastronomická show 2017

Lipianska gastronomická show 2017

Mesto Lipany a SOŠ Lipany pod záštitou Tatranského klubu SZKC, usporiadajú 26. 04. 2017 I. ROČNÍK SÚŤAŽE Lipianska gastronomická show (Príprava jedál z kysnutého cesta) Zúčastniť sa môže každý. Profesionálni, amatérsky aj študujúci kuchári, cukrári, pekári ktorí majú záujem o tradičnú gastronómiu. Odborná porota výrobok nielen ohodnotí, ale aj poskytne spätnú väzbu a upozorní, ako sa vyhnúť chybám v budúcnosti.…
čítaj ďalej →
Osobné stretnutie generálnej tajomníčky SZKC a ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR

Osobné stretnutie generálnej tajomníčky SZKC a ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR

Požiadavky na vedomosti a zručnosti gastronomických odborníkov sa neustále a rýchlo menia. Kuchár, či cukrár, ale aj majster odbornej výchovy a pedagóg, musí nutne neustále prehlbovať a rozširovať svoje vedomosti a zručnosti. Je potrebné sa orientovať na nové postupy, nové technológie, celosvetové gastronomické trendy. Prax si žiada absolventa na požadovanej úrovni vedomostí ale aj zručností, so znalosťou a ovládaním aj moderných technologických postupov…
čítaj ďalej →
Banskobystrický GASTRO CUP  2017

Banskobystrický GASTRO CUP 2017

Banskobystrický klub SZKC vyhlásil 18. januára 2017 3. ročník súťaže Banskobystrický GASTRO CUP 2017 Miesto konania: Hotel LUX Banská Bystrica Dátum konania: 10. a 11. marec 2017 Súťaž je určená pre jednotlivcov v odbore kuchár senior, kuchár junior, cukrár senior a cukrár junior. Zúčastniť sa môžu hotely, reštaurácie, školy a súkromné osoby. Podmienky súťaže a prihlášky sú uvedené v prílohe…
čítaj ďalej →
Slovenčina Slovenčina English English