Posledné dva roky neboli pre nikoho z nás jednoduché. Pandémia COVID 19 sa negatívne prejavila v mnohých oblastiach. Neobišla ani študentov odborných na gastronómiu zameraných škôl. Rôzne obmedzujúce opatrenia so sebou priniesli aj negatívny dopad na praktické vyučovanie mladých kuchárov. Štúdium formou on-line sa podpísalo aj na obmedzenom rozsahu hodín určených na tréning kuchárskych zručností.
Generálny partner SZKC – spoločnosť METRO Cash & Carry SR preto v spolupráci so SZKC vyhlásila pre budúcich kuchárov veľmi zaujímavú súťaž„ METRO KUCHÁRSKY PÄŤBOJ 2023“, obsah ktorej je zameraný práve na rozvoj kuchárskych zručností: krájanie cibule, krájanie zemiakov, krájanie póru, vykosťovanie kurčaťa a filetovanie pstruha
Už 6. ročník tejto celoslovenskej súťaž bude prebiehať v dvoch kolách. Semifinálové kolá sa budú konať v termíne od 16. – 30. marca 2023 v Bratislave, Žiline, Zvolene a Košiciach.
V nich si sily zmerajú vždy tri štvorčlenné kuchárske tímy. Víťazný tím z každého semifinálového kola postúpi do celoslovenského finálového kola, ktoré sa bude konať v apríli 2023 v rámci sprievodného programu Medzinárodného veľtrhu gastronómie DANUBIUS GASTRO 2023 v Bratislave.
Súťažiť sa začína 16. marca 2023 v Bratislave, držíme päste všetkým súťažiacim.
O výsledku semifinálových kôl Vás budeme informovať.