Špičkoví kuchári, ochutnávky rozmanitých jedál a zaujímavé diskusie o tom, čím bude gastronómia v najbližších mesiacoch žiť. To všetko čakalo návštevníkov, ktorí od 24. do 27. januára prišli na veľtrh Danubius Gastro do bratislavskej Incheby.
Počas štyroch výstavných dní sa v priestore spoločnej Expozície SZKC – METRO – FAGOR GASTRO CZ uskutočnilo množstvo kuchárskych a cukrárskych súťaží , živých kuchárskych show, súťaží vo vyrezávaní do ovocia a zeleniny, ukážky prípravy jedál z nezvyčajných surovín, prezentácia kvalitných vín z produkcie spoločnosti Hubert J.E. Sereď a ich kombinácia s jedlom.
Už tradične „ťahákom“ a spestrením programu bola Kuchárska SHOW Vojta Artza, ktorý v tomto roku opäť pozval zostavu skvelých kuchárov zo Slovenska, Čiech a Írska. Svoje majstrovstvo predviedli:
- Vojto Artz – šéfkuchár spoločnosti METRO Cash &Carry Slovakia a prezident SZKC
- Lukáš Guzman – METRO Cash & Carry Slovakia, podpredseda Banskobystrického klubu SZKC
- Pavel Nýdrle – „chef – farmár“ a prezentačný kuchár spoločnosti Robot Coupe
- Maroš Hruška – šéfkuchár Restaurant Angelina, ktorá je vlajkovou loďou spoločnosti Press Up Entertaiment, vlastniacej 30 špičkových reštaurácii, Dublin, ÍRSKO
- Jozef Hromják – šéfkuchár reštaurácie ZORE v Košiciach a člen Národného tímu kuchárov a cukrárov
- Vladimír Lokšík – šéfkuchár hotela Diplomat , Rajecké Teplice a viceprezident SZKC
- Stanislav Cicoň – šéfkuchár restaurant LUNA, Dublin, Írsko
- Peter Krištof – šéf kuchár Unilever Food Solutions a podpredseda Prešovského klubu SZKC
- Andrej Róth – šéfkuchár ANGELS restaurant Banská Bystrica
- Tomáš Pikáli – účastník , účastník reality show Masterchef 2017, kuchár Reštaurácia GLOBO Bratislava
- Peter Kara – zástupca šéfkuchára Reštaurácia GLOBO Bratislava
- Juraj Kordiak – hlavný someliér spoločnosti HUBERT J.E.
- Petr Lindr – šéfkuchár spoločnosti FAGOR CZ, ČR, predvádzal svoje kuchárske umenie v susednej expozícii spoločnosti FAGOR GASTRO CZ
Kuchári pripravovali ochutnávky z rôznych druhov mäsa, exotických druhov ovocia a zeleniny a lákali na špeciality z rýb a morských plodov. Počas celej výstavy otvorili vyše tisíc ustríc na ochutnávku, ku ktorým servírovali kvalitné vína a šumivé vína z portfólia spoločnosti HUBERT J.E. Sereď. Hovorilo sa samozrejme aj o trendoch gastronómii.
Show brilantne moderoval Roman JURAŠKO, ktorý z účinkujúcich kuchárov šikovne „ povyťahoval “ rôzne kuchárske tajomstva a triky.