Prestížne ocenenie “GURMAN AWARD GRAND PRIX 2019 – cena za celoživotné dielo“ bolo udelené šéfkuchárovi Jozefovi Hromjákovi

Prestížne ocenenie “GURMAN AWARD GRAND PRIX 2019 – cena za celoživotné dielo“ bolo udelené šéfkuchárovi Jozefovi Hromjákovi

Toto prestížne ocenenie za dlhoročné a výnimočné zásluhy o rozvoj a reprezentáciu slovenskej gastronómie každoročne udeľuje gastronomický sprievodca „Gurmán na Slovensku“ na základe nominácie Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. Pán Jozef Hromják je jednou z najvýraznejších osobnosti slovenskej gastronómie. . Od ukončenia vzdelania na Strednom odbornom učilišti SZDS v Prešove, v roku 1998 už 21 rokov ako kuchár a šéfkuchár aktívne pôsobí v oblasti gastronómie. Patrí…
čítaj ďalej →
MAJSTER KUCHÁR SR 2019/2020

MAJSTER KUCHÁR SR 2019/2020

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov vyhlasuje súťaž MAJSTER KUCHÁR SR 2019/2020, ktorá je určená profesionálnym kuchárom. Generálnym partnerom súťaže je spoločnosť METRO Cash & Carry Slovakia s.r.o. Partnermi súťaže sú: Incheba a.s Bratislava, spoločnosť, spoločnosť ACCOM Slovakia s.r.o,Šamorín, spoločnosť DEBIC, Spoločnosť A-Z GASTRO B. Bystrica, spoločnosť FAGOR GASTRO CZ, spoločnosť , spoločnosť Unilever Food Solitions, SYEBA Senátor Banquet Bratislava ,…
čítaj ďalej →
MAČANKA 2019 – vyhodnotenie

MAČANKA 2019 – vyhodnotenie

SÚŤAŽ VO VARENÍ ŠARIŠSKEJ „MAČANKY“ SA KONÁ UŽ TRADIČNE V RÁMCI OSLÁV DNI MESTA PREŠOV. Gastronomické podujatie, ktoré organizuje Prešovský klub kuchárov a cukrárov v spolupráci s mestom Prešov, je súčasťou Dní mesta Prešov už štyri roky. Je oslavou „mačanky“ - šarišského jedla, ktoré, ako sa vraví,nemá recept, pretože sa dá pripraviť na stovky spôsobov. Aj preto je súťaž vo varení tohto jedla zaujímavým rébusom,…
čítaj ďalej →
Výsledky súťaže Tatranský kuchár 2019

Výsledky súťaže Tatranský kuchár 2019

Začiatkom mája 2019 v reštaurácii Slalom na Štrbskom plese vo Vysokých Tatrách zápolilo 24 kuchárov a 2 cukrári o titul Tatranský kuchár 2019. Ich zručnosť a profesionálne postupy  sledovali odborné komisie na čele s prezidentom SZKC Vojtom Artzom. Rozhodnutie komisie sa nachádza v prílohe na stiahnutie: Výsledková listina súťaže
čítaj ďalej →
Mačanka 2019

Mačanka 2019

Prešovský klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Vás pozýva dňa 5. júna 2019 od 15:00 do 18:00 hod. na pešiu zónu v Prešove. Na túto súťaž pozývame kuchárov hotelových a reštauračných zariadení. Jednodňová súťaž je zameraná na prípravu 5 litrov MAČANKY, ktorú si súťažiaci donesú uvarenú vo vlastnej réžií. Zabezpečené sú kotlíky na elektrický ohrev, stoly. Ostatný materiál si donesú…
čítaj ďalej →
BIG GREEN EGG Sympózium 2019

BIG GREEN EGG Sympózium 2019

Big Green Egg Slovensko, s.r.o.vás pozýva na 2. BIG GREEN EGG Sympózium, ktoré sa uskutoční dňa 31. mája 2019 v čase od 10:00 hod. do 16:45 hod. na zelenej ploche pred sídlom spoločnosti na adrese Zámostie 180, 017 01 Považská Bystrica, deň pred udalosťou roka #FlavourFlairSlovensko. Téma: Techniky varenia v zelenom vajíčku (sympózium je prioritne určené pre odbornú verejnosť) Program: 09:30…
čítaj ďalej →
KUKKÓNIA JUNIOR GASTRO CUP 2019

KUKKÓNIA JUNIOR GASTRO CUP 2019

Občianske združenie Kukkonia v spolupráci s Junior klubom  kuchárov a cukrárov SZKC, zorganizovali prvý ročník juniorskej súťaže kuchárov a čašníkov pre odborné školy s gastronomickým zameraním  z  južného Slovenska, ktoré sú v oblasti pôsobenia OZ Kukonia.  Organizačný výbor súťaže pracoval v zložení: Mgr. Jozef Baránek, predseda Junior klubu SZKC – riaditeľ súťaže, Imre Bindics, podpredseda Junior klubu SZKC - zástupca riaditeľa súťaže, Tímea Dóka, predseda OZ…
čítaj ďalej →
Košický kuchár 2019 – výsledky

Košický kuchár 2019 – výsledky

Košický klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov usporiadal 16.04.2019  už šiesty ročník súťaže v živom varení spojenom s výstavou cukrárenských výrobkov a výrobkov studenej kuchyne pod názvom Košický kuchár 2019.  Spoluorganizátorom súťaže aj tento rok boli  Stredná odborná škola Jána Bocatia Košice a Cogress hotel CENTRUM. Súťaž bola vyhlásená v troch kategóriach: kuchár senior, kuchár junior a kuchár senior školské jedálne a vývarovne. Súťažilo sa v disciplínach: Živé varenie,…
čítaj ďalej →
Zero Waste výzva

Zero Waste výzva

Vážení členovia SZKC, vážení návštevníci web stránky, V decembri 2018  sme vás informovali, že spolu s generálnym partnerom SZKC – spoločnosťou METRO Cash & Carry SR sme sa pridali k celosvetovej výzve o napĺňaní princípov využiteľnosti potravín, potravinovej solidarity a spoločnosti bez odpadov, známej aj pod názvom  „ ZERO WASTE“  a podpísali sme  Memorandum o napĺňaní týchto princípov. Pridajte sa aj vy nám a k spoločnostiam a jednotlivcom, ktorí…
čítaj ďalej →
Členovia Tatranského klubu a ich partneri rozjasnili deň chorým detičkám

Členovia Tatranského klubu a ich partneri rozjasnili deň chorým detičkám

Vôňa palaciniek sa šírila   onkologickým oddelením Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici . Dvaja členovia Tatranského klubu SZKC , kuchári Karol Sklenár a Peter Bracho,spríjemnili a rozjasnili hospitalizovaným detičkám deň.  Urobili si spolu palacinkové popoludnie.Presnejšie  kuchári pripravili pre deti nevšedný kulinársky zážitok.  V kuchárskom oblečení zavítali na návštevu detskej onkológie Pripravili palacinky s lekvárom, nutelou, ovocným šalátom, aj so šľahačkou,  každý si mohol vybrať…
čítaj ďalej →
Slovenčina Slovenčina English English