PF 2019

PF 2019

Vážení kolegovia, milí návštevníci našej web stránky, prajeme Vám fujavicu šťastia, víchricu pohody, závej radosti, len malú vločku všedných starostí a hlavne lavínu zdravia a lásky počas Vianočných sviatkov aj v nadchádzajúcom roku 2019.
čítaj ďalej →
Kuchár Zemplína 2019 – ZMENA TERMÍNU

Kuchár Zemplína 2019 – ZMENA TERMÍNU

Košický klub SZKC, Junior klub SZKC a SOŠ Obchodu a služieb Michalovce vyhlasujú VI. Ročník súťaže Kuchár Zemplína a VI. ZIMNÚ GASTRONOMICKÚ VÝSTAVU JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV na deň 16.01.2019 / streda / v reštaurácií  DM  DÚHA  Michalovce. Vzhľadom na vysoký výskyt respiračných ochorení v regióne orgnizátori sú nútení zrušiť konanie súťaže v pôvodnom termíne. Náhradný termín súťaže bude včas oznámený prostredníctvom web stránky SZKC a už prihlásenýmm záujemcom o súťaž e-mailovou poštou. Na…
čítaj ďalej →
METRO a kuchári podpísali memorandum o neplytvaní potravinami „Nie je nám jedno čo tu po nás zostane“

METRO a kuchári podpísali memorandum o neplytvaní potravinami „Nie je nám jedno čo tu po nás zostane“

Vážení kolegovia, v Bratislave sa  13.12.2018 konala veľmi vážna a zároveň slávnostná udalosť. METRO a SZKC ukázali, že im záleží na lepšej budúcnosti ľudstva Podpísali Memorandum o napĺňaní princípov využiteľnosti potravín, potravinovej solidarity a spoločnosti bez odpadov.  Ochrana životného prostredia, trvalá udržateľnosť, maximálne využívanie potravín, znižovanie odpadu a ešte väčšia zodpovednosť voči zákazníkom. To je obsahom memoranda,ktoré v stredu v Bratislave slávnostne podpísali veľkoobchod METRO, Slovenský zväz kuchárov…
čítaj ďalej →
Poznáme finalistov súťaže Skills Slovakia Junior GASTRO METRO CUP 2018 / 2019

Poznáme finalistov súťaže Skills Slovakia Junior GASTRO METRO CUP 2018 / 2019

V  zmysle Smernice Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky   č. 23/2017 o súťažiach, vyhlásilo  Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky 8. ročník súťaže v odborných zručnostiach SKILLS SLOVAKIA  - Gastro Junior METRO CUP 2018/2019. Štátny inštitút odborného vzdelávania v spolupráci s  odborným gestorom Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov   8. ročník súťaže v odbore kuchár schválil. Realizátorom súťaže je Slovenský zväz kuchárov a cukrárov. Celkové sa…
čítaj ďalej →
CARVING CUP SLOVAKIA 2019 – ÚPRAVA PROPOZÍCIÍ

CARVING CUP SLOVAKIA 2019 – ÚPRAVA PROPOZÍCIÍ

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov v spolupráci s partnermi a sponzorskými organizáciami a pod záštitou pána  Vojta Artza – prezidenta SZKC vyhlasuje: CARVING CUP SLOVAKIA 2019 Odborný garant: Luděk Procházka – CZECH CARVING STUDIO, spolugarantom je CZECH-SLOVAK CARVING TEAM Súťaž je vyhlásená pre nasledovné kategórie: Kategória A– vopred pripravené kompozície a výrobky – voľná téma Kategória B– vopred pripravené kompozície – pre začínajúcich rezbárov,…
čítaj ďalej →
Pozvánka na krst knihy – Do poslednej omrvinky

Pozvánka na krst knihy – Do poslednej omrvinky

Pozývame Vás na veľmi zaujímavú a obsahom aktuálnu slávnostnú akciu spojenú s krstom knihy "Do poslednej omrvinky", ktorej autormi sú  Vojto Artz, prezident SZKC a Lucia Grigová. Témou bude zero waste v gastronómii a domácnosti. Uskutoční sa 12. decembra 2018 o 17:00 hodine v Galérii Umelka , Dostojevského rad 2, v Bratislave. Program sa bude skladať z niekoľkých častí : Začne diskusiou, na ktorej bude šéfkuchár METRO Vojto Artz, foodblogerka…
čítaj ďalej →
EXPOGAST 2018 – Z Luxemburgska sme priviezli bronz

EXPOGAST 2018 – Z Luxemburgska sme priviezli bronz

Hlavné mesto Luxemburského veľkovojvodstva  v dňoch 24. -28. novembra 2018 privítalo kuchárov a cukrárov 75 rôznych národovz piatich kontinentov sveta, ktorí prišli vzdať hold kuchárskemu a cukrárskemu umeniu na Medzinárodný  veľtrh potravinárstva a gastronómie „EXPOGAST Luxemburg 2018. Dnes tento veľtrh patrí k najvýznamnejším a najprestížnejším svetovým gastronomickýmpodujatiam pre profesionálov i laickú verejnosť. Trinásty ročník EXPOGAST Luxemburg  priniesol rozsiahly sprievodný program s množstvom kulinárskych a gastronomických podujatí. Rozsiahlymi halami…
čítaj ďalej →
Vyhlásenie súťaže vo vyrezávaní do ovocia a zeleniny 2019

Vyhlásenie súťaže vo vyrezávaní do ovocia a zeleniny 2019

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov v spolupráci s partnermi a sponzorskými organizáciami a pod záštitou pána  Vojta Artza – prezidenta SZKC vyhlasuje: CARVING CUP SLOVAKIA 2019 Odborný garant: Luděk Procházka – CZECH CARVING STUDIO, spolugarantom je CZECH-SLOVAK CARVING TEAM Súťaž je vyhlásená pre nasledovné kategórie: Kategória A– vopred pripravené kompozície a výrobky – voľná téma Kategória B– vopred pripravené kompozície – pre začínajúcich rezbárov, téma:…
čítaj ďalej →
Poézia v gastronómii 2019

Poézia v gastronómii 2019

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov v spolupráci s partnermi a sponzorskými organizáciami a pod záštitou Vojta  ARTZA – prezidenta SZKC vyhlasuje 20. ročník súťažnej výstavy Poézia v gastronómii 2019. Súťaž je vyhlásená pre nasledovné kategórie: – kuchár senior – kuchár junior – cukrár senior – cukrár junior – zvláštna cukrárska kategória: Artistika Termín konania: 25. januára 2019 od 9,00 do…
čítaj ďalej →
Danubius GASTRO CUP 2019

Danubius GASTRO CUP 2019

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov v spolupráci s partnermi a sponzorskými organizáciami a pod záštitou pána  Vojta ARTZA – prezidenta SZKC vyhlasuje 11. ročník Danubius GASTRO CUP 2019 – súťaže vo varení a pečení naživo. Súťaž je vyhlásená pre nasledovné kategórie: – kuchár senior – cukrár senior – cukrár junior Časový harmonogram súťaží bol stanovený nasledovne: 25. januára 2019 od 09:00…
čítaj ďalej →
Slovenčina Slovenčina English English