Staň sa členom SZKC využívaj všetky výhody členstva! Zľavy na nákup zariadení, špeciálne ponuky, akcie, prednášky, semináre, školenia a iné.
Košický kuchár 2014

Košický kuchár 2014

Košický klub SZKC, Spoločenský pavilón s.r.o. Košice, Hotelová akadémia Južná tr. Košice, SOŠ J. Bocatia Košice vyhlasujú súťaž Košický kuchár 2014 a I. JARNÚ GASTRONOMICKÚ VÝSTAVU JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV a výstavu slávnostných tabúľ Prezentácia firiem: Zeleninári s.r.o. Bratislava, Ryba s.r.o. Košice, Fega Frost s.r.o. Kežmarok, ATC s.r.o., GurmEko Slovenská pobočka, Pivovar Kalternecker Rožňava, Next Trade Nové Mesto n/Váhom a…
čítaj ďalej →
Veľkonočný pozdrav

Veľkonočný pozdrav

Všetkým členom, partnerom Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, priaznivcom gastronómie a všetkým návštevníkom našej web stránky prajeme Príjemné prežitie veľkonočných sviatkov plných pohody a spokojnosti. Branislav Križan ~ prezident SZKC Zuzana Dúžeková ~ generálna tajomníčka SZKC
čítaj ďalej →
Žilinský klub sa úspešne prezentoval v Hradci

Žilinský klub sa úspešne prezentoval v Hradci

Gastro Hradec Vitana Cup 2014 19. ročník národnej súťaže kuchárskeho a cukrárskeho umenia s medzinárodnou účasťou Žilinský zväz kuchárov a cukrárov ma dôvod na dvojitú oslavu. Jeho členom sa podaril husársky kúsok. Po druhom roku od jeho narodenia jeho členovia získali prvé medzinárodné ocenenie a to hneď dva krát. Nakoľko nebola tento rok možnosť súťaže teamov, súťažiaci bol iba jeden,…
čítaj ďalej →
Gastro Hradec Vitana Cup 2014

Gastro Hradec Vitana Cup 2014

Gastro Hradec Vitana Cup 2014 19. ročník národnej súťaže kuchárskeho a cukrárskeho umení s medzinárodnou účasťou Dovoľte, aby som sa Vám predstavil, volám sa Peter Krištof. Pracujem ako kuchár a obchodný kulinársky poradca pre Unilever Slovensko a zároveň som podpredsedom Prešovského klubu kuchárov a cukrárov v Prešove. V roku 2006 som sa 1-krát zúčastnil na Gastro Hradec, kde som získal…
čítaj ďalej →
Prví akreditovaní hodnotiaci komisári pre národné súťaže

Prví akreditovaní hodnotiaci komisári pre národné súťaže

SZKC má prvých akreditovaných hodnotiacich komisárov pre národné súťaže na Slovensku! S cieľom neustále zvyšovať štandard kuchárskeho umenia a profesionality na Slovensku a zabezpečiť previazanie súťažných hodnotiacich kritérií Svetovej organizácie Worldchefs - WACS a súťažných hodnotiacich kritérií podľa ktorých sa bude hodnotiť na domácich gastronomických súťažiach na Slovensku, zorganizoval Slovenský zväz kuchárov a cukrárov školenie pre hodnotiacich komisárov v odbore…
čítaj ďalej →
Tatranský kuchár 2014 – zmena termínu

Tatranský kuchár 2014 – zmena termínu

Oznamujeme Vám, že Výkonný výbor Tatranského klubu kuchárov a cukrárov rozhodol, že 24. ročník gastronomickej Výstavy a súťaž “Tatranský kuchár 2014“ pôvodne plánovaný na apríl 2014 sa bude konať na jeseň tohto roku s cieľom zachovania vysokej profesionality a úrovne tejto súťaže. Zároveň Vám oznamujem, že Košický klub sa rozhodol vyhlásiť obdobnú súťaž o Košického kuchára, ktorá sa bude konať…
čítaj ďalej →
TOP CUKRÁR 2014 – zmena termínu

TOP CUKRÁR 2014 – zmena termínu

Všetkým záujemcom o účasť na súťaži TOP CUKRÁR 2014 oznamujeme, že súťaž, pôvodne plánovaná akú súčasť zrušenej „Jarnej gastronomickej výstavy vo Vysokých Tatrách„ sa bude konať na jeseň 2014. Súťaž sa uskutoční v rámci „Žilinskej gastronomickej jesene 2014“. Presný dátum konania súťaže a prihlášku zverejníme v dostatočnom časovom predstihu. Za pochopenie ďakujeme a veríme, v zachovanie Vašej priazne aj napriek…
čítaj ďalej →
Majstrovstvá sveta cukrárov

Majstrovstvá sveta cukrárov

Medzinárodná organizácia cukrárov, zmrzlinárov a čokolatierov organizuje MAJSTROVSTVÁ SVETA. Medzinárodná asociácia cukrárov, zmrzlinárov a čokolatierov je združením, ktorého poslaním je profesionálne vzdelávať, organizovať podujatia a veľtrhy s cieľom podporiť rozvoj cukrárskeho odvetvia. Asociácia spolupracuje s odborníkmi z tejto oblasti z celého sveta. K najdôležitejším aktivitám tejto asociácie na medzinárodnej úrovni k patria: The World Trophy of Pastry, Ice Cream and…
čítaj ďalej →
Program vzdelávania hodnotiteľov

Program vzdelávania hodnotiteľov

Pre zaktivizovanie činnosti a zvýšenie profesionality pristupuje SZKC k realizácii „Programu vzdelávania“. Vo vzdelávaní a zvyšovaní kvality majú svoje nezastupiteľné miesto odborné súťaže, v ktorých je budúcnosť rozvoja kuchárskeho umenia a kuchárskeho remesla. A práve to je dôvod, že program vzdelávania začína práve školením zameraným na súťaže. V súvislosti so zvýšením profesionality a úrovne gastronomických súťaží, najmä tých, ktoré organizuje…
čítaj ďalej →