Staň sa členom SZKC využívaj všetky výhody členstva! Zľavy na nákup zariadení, špeciálne ponuky, akcie, prednášky, semináre, školenia a iné.

Gastro Hradec Vitana Cup 2014

Gastro Hradec Vitana Cup 2014

Gastro Hradec Vitana Cup 2014

19. ročník národnej súťaže kuchárskeho a cukrárskeho umení s medzinárodnou účasťou

Dovoľte, aby som sa Vám predstavil, volám sa Peter Krištof. Pracujem ako kuchár a obchodný kulinársky poradca pre Unilever Slovensko a zároveň som podpredsedom Prešovského klubu kuchárov a cukrárov v Prešove. V roku 2006 som sa 1-krát zúčastnil na Gastro Hradec, kde som získal striebornú medailu. V rokoch 2008 a 2009 sa mi na Gastro Hradec podarilo získať bronzové medaily. Prihlásil som sa aj na 19. ročník Gastro Hradec Vitana Cup, ktorý sa konal dňa 03.04.2014 v Hradci Králové, kde som súťažil v kategórií K/1.

Pripravil som:

  • slávnostnú 8 porciovú misu pre 8 osôb zostavenú minimálne z troch základných výrobkov a dvoch druhov omáčok
  • jeden ukážkový tanier pre 1 osobu
  • 3 jednotlivé inovatívne hlavné jedlá pripravované za tepla a vystavované za studena

Súťaže sa zúčastnilo približne 130 súťažiacich s medzinárodnou účasťou, kde v mojej kategórii K/1 súťažilo 15 kuchárov, v ktorej som získal zlatú medailu. Pripravoval som sa na túto súťaž viac ako mesiac.

Začínal som od prípravy skla, podnosov, inventáru z porcelánu, nákupov potrebných surovín a kreslenia náčrtov ako to bude vyzerať a pravda, že určite by to nešlo bez podpory svojich blízkych a sponzorov. Samotná príprava si vyžaduje koncentráciu fyzických, ale aj psychických síl s množstvom času venovaného samotnej príprave. Zastupoval som firmu Unilever a Prešovsky klub kuchárov a cukrárov v Prešove. Z prípravou na súťaž mi pomáhali dvaja odborníci a to môj kolega Dušan Bidleň – kuchár a obchodný kulinársky poradca Unilever Slovensko, František Sedlák – kuchár z reštaurácie La Gondola v Prešove.

Pridaj komentár