Staň sa členom SZKC využívaj všetky výhody členstva! Zľavy na nákup zariadení, špeciálne ponuky, akcie, prednášky, semináre, školenia a iné.

Týždeň nórskeho lososa na Slovensku

Týždeň nórskeho lososa na Slovensku

Už po tretí krát organizovalo veľvyslanectvo Nórskeho kráľovstva na Slovensku spolu s Norwegian Seafood Council „Týždeň nórskeho lososa,“ na ktorom sa podieľa aj generálny partner SZKC spoločnosť METRO Cash & Cary s.r.o..

Práve kvôli tomuto týždňu na Slovensko pricestoval aj jeden z najlepších nórskych šéfkuchárov Danièl Rougè Madsen. O tom, že to nie je hocijaký kuchár svedčí aj to, že Daniel pracoval v michelinovských reštauráciách ako Waterside Inn v Londýne a Le Moulin v Paríži. Inšpirácie pre svoje kulinárske umenie získaval vďaka cestám po svete, od Singapuru až po New York. Spolu s Gordonom Ramsayom mal vlastnú televíznu reláciu o varení a bol tiež hovorcom Reneho Redzepi, majiteľa reštaurácie Noma, ktorá sa pýši dvomi michelinovskými hviezdičkami. Svoje umenie predvádzal prezidentom, politickým predstaviteľom, členom kráľovskej rodiny a celebritám ako Liz Hurley, Cliff Richard, Chris Rea a Jeremy Irons.

_W1A9958

Nedávno založil vlastnú značku červeného vína a stal sa spoluautorom najlepšej nórskej kuchárskej knihy roka 2012 s názvom “Najlepšie morské plody sveta”. Účinkoval tiež v rôznych televíznych reláciách o varení. Jeho vášeň pre varenie inšpirovala viac ako 100 miliónov divákov televízie a YouTube.

Možnosť osobne sa stretnúť s týmto výnimočným kuchárom mali aj členovia SZKC. Na workshope v novembri 2015 Daniel predviedol niekoľko spôsobov prípravy nórskeho lososa a všetky boli naozaj lahodné. Pre slovenských kuchárov má Daniel odkaz: nebáť sa nórskeho lososa zaradiť na jedálny lístok a nepripravovať ho príliš dlho pri vysokých teplotách.

_W1A0775

„Týždeň nórského lososa v Bratislave“ oficiálne zahájila otváracím slávnostným kokteilom v bratislavskom hoteli Sheraton jej excelencia veľvyslankyňa Nórskeho kráľovstva na Slovensku pani Inge Magistad.

Pre tých, ktorí nemali možnosť zúčastniť sa workshopu s Danièlom Rougè Madsenom, prinášame aspoň niekoľko z jeho receptúr na stiahnutie: Danièl Rougè Madsen – Recepty

Pridaj komentár