Prezidenti európskych kuchárskych zväzov rokovali v britskom Stafforde

Prezidenti európskych kuchárskych zväzov rokovali v britskom Stafforde

Po roku sa prezidenti kuchárskych a cukrárskych zväzov z celej Európy, združených v svetovej organizácií kuchárskych asociácii opäť stretli, na Európskej prezidentskej konferencii WACS vo Veľkej Británii. Konferencia sa konala v dňoch 8. a 9. 2018 v malebnom vidieckom prostredí. Za miesto stretnutia Britský zväz kuchárov a cukrárov vybral priestory veľmi prívetivého a pohodlného historického hotela Moat House, držiteľa významného ocenenia 2 Rossete . Celkovo sa na kongrese…
čítaj ďalej →
Tatranský kuchár 2018

Tatranský kuchár 2018

Tatranský klub a SZKC vyhlasuje súťaž Tatranský Kuchár 2018 9.5. 2018 XXVII. JARNÚ GASTRONOMICKÚ VÝSTAVU JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV. INFORMÁCIE • 7.00 h​Štart prvých súťažiacich finálového kola Tatranský Kuchár 2018, • 7.00 – 9.30 h​Prezentácia, uloženie mís a exponátov, k jednému vystavovanému exponátu je prístup povolený dvom osobám, • 10.00 h​Slávnostné otvorenie výstavy, • 10.30 – 14.30 h ​Sprievodné akcie,…
čítaj ďalej →
Obrovský úspech 7 slovenských šéfkuchárov – členov SZKC na medzinárodnej gastronomickej súťaži v Chorvátsku

Obrovský úspech 7 slovenských šéfkuchárov – členov SZKC na medzinárodnej gastronomickej súťaži v Chorvátsku

V dňoch 21 – 24.03 2018 sa v hoteli Svpetrvs , Supetar na chorvátskom ostrove Brač konal XIII ročník Medzinárodného kulinárskeho festivalu „Biser Mora 2018“. Zúčastnilo sa ho 300 súťažiacich z 19 krajín sveta. Medzi nimi aj 7 šéfkuchárov kuchárov zo Slovenska – členov Tatranského, Žilinského a Košického klubu SZKC. Myšlienka zostaviť súťažný tím kuchárov z členov viacerých klubov skrsla…
čítaj ďalej →
Košický kuchár 2018

Košický kuchár 2018

Košický klub SZKC, Košický samosprávny kraj, Congress Hotel Centrum Košice, SOŠ J. Bocatia Košice vyhlasujú súťaž Košický kuchár 2018 a V. JARNÚ GASTRONOMICKÚ VÝSTAVU JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV na deň 24.04.2018. Program výstavy a súťaže • 8.00 – 9.00 hod.​Prezentácia, uloženie mís a exponátov /k jednému vystavovanému exponátu je prístup povolený dvom osobám/ • 9.00 hod. Štart súťaže finálového kola…
čítaj ďalej →
Študenti zo stredných odborných škôl zo 4 krajín si merali sily v Nitre

Študenti zo stredných odborných škôl zo 4 krajín si merali sily v Nitre

24 študentov zo šiestich stredných odborných škôl zameraných na gastronómiu a hotelierstvo zo Slovenska, Českej republiky, Chorvátska a Francúzska si prišlo zmerať svoje sily, kreativitu či nápaditosť na 11. ročník GASTROFESTIVALU Nitra Slovakia do Nitry. Ten sa konal v priestoroch Hotelovej akadémie Nitra, Slančíkovej ul. 2, v dňoch 20. – 22. marca 2018. Zorganizovali ho pedagogický zbor a študenti Hotelovej…
čítaj ďalej →
Ďalší úspešný ročník súťaže TOP CUKRÁR

Ďalší úspešný ročník súťaže TOP CUKRÁR

Klub cukrárov SZKC v spolupráci s Hotelovou školou Liptovský Mikuláš organizoval už 6. ročník celoslovenskej súťaže „TOP cukrár 2018 „ ktorá sa konala 22. 3. 2018 v Liptovskom Mikuláši. Súťaž bola určená pre cukrárov juniorov, študentov a seniorov. Počas celého dňa boli v priestoroch reštaurácie Mladosť v centre mesta, vystavené súťažné výrobky 20 juniorských prác a 7 seniorských a v…
čítaj ďalej →
Úspechy Hotelovej akadémie Žilina

Úspechy Hotelovej akadémie Žilina

VÍŤAZSTVÁ V STUDENEJ KUCHYNI NA SÚŤAŽI GASTRO HRADEC Vitana Cup. Dňa 15. marca 2018 sme sa zúčastnili na XXIII. ročníku národnej súťaže kuchárského a cukrárského umenia s medzinárodnou účasťou GASTRO HRADEC Vitana Cup v Hradci Králové. V kategórií JUNIOR sme pripravovali slávnostnú rautovú misu pre 8 osôb. Úspešne nás reprezentovala Petra Závodská z II.G triedy. Nápaditosť a kvalita vypracovania jednotlivých výrobkov boli ocenené zlatou medailou a cenou absolútneho…
čítaj ďalej →
Veľká noc 2018

Veľká noc 2018

Jar už klope na vrátka, všade žlté kuriatka. K novej jari veľa sily, by ste zdraví dlho žili. Na Veľkú noc veľa vody, spokojnosti a pohody. Všetkým členom, partnerom Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, priaznivcom gastronómie a všetkým návštevníkom našej web stránky príjemné prežitie nadchádzajúcich veľkonočných sviatkov 2018, šťastie, zdravie, smiechu veľa úprimne želajú Vojto Artz – prezident SZKC a…
čítaj ďalej →
Prvenstvo na Majstrovstvách SR vo filetovaní lososa obhájil Jozef Hromják

Prvenstvo na Majstrovstvách SR vo filetovaní lososa obhájil Jozef Hromják

Víťazom siedmeho ročníka Majstrovstiev SR vo filetovaní čerstvého lososa, ktoré organizuje spoločnosť METRO, sa už po druhýkrát stal podpredseda Košického klubu SZKC Jozef Hromják. Z jedenástich súťažiacich získal najviac bodov a takmer päťkilového lososa dokázal spracovať za šesť minút a štyri sekundy. Jozef Hromják je šéfkuchárom Reštaurácie ZORE v Košiciach a zároveň členom Národného tímu kuchárov a cukrárov, ktorý združuje…
čítaj ďalej →
Banskobystrický Gastro Cup 2018

Banskobystrický Gastro Cup 2018

Na stiahnutie: Propozície Gastro Cup 2018 Propozície Poézia v Gastronómii 2018 Prihláška GASTRO CUP kuchár junior 2018 Prihláška Poézia v Gastronómii 2018 CUKRÁR JUNIOR Prihláška POÉZIA kuchár SENIOR Prihláška POÉZIA Kuchár JUNIOR Prihláška POÉZIA CUKRÁR SENIOR
čítaj ďalej →
Slovenčina Slovenčina English English